İyi bir "aynasız" arayanlara.

Fotoğraf ve video kalitesi, kompakt gövdesi ve bağlantı seçenekleriyle iyi bir "aynasız" arayanlara.

CHIP Online Notu 92
  • Tasarım ve boyut
  • Fotoğraf ve video kalitesi
  • NFC ve Wi-Fi desteği
  • 16 MP

Aynasız fotoğraf makinesi kullanıcılarının beklediği fotoğraf makinesi Panasonic Lumix DMC-G6K, sonunda test merkezimize konuk oldu. Gerek kompakt tasarımı, gerek fotoğraf ve video kalitesi, gerek bağlantı seçenekleriyle büyük beklenti yaratan fotoğraf makinesi, bakalım bizlere neler sunuyor.

Söze önce cihazın tasarımıyla başlayacak olursak ele oturan bir yapıya sahip olduğundan söz edebiliriz. Kompakt boyutları sayesinde rahat bir kullanım sunan Lumix G6, plastik bir gövdeye sahip. Her ne kadar genel hatlarıyla beğenimizi kazansa da, fotoğraf makinesi üzerinde özellikle bazı bölgeler, dokunduğunuzda "çok plastik" hissettirdiği için can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca belki mod tekeri biraz daha esnek olabilirmiş... Zira modlar arasında dolaşmak için çevirmeye çalışırken zorluk yaratabiliyor. Ancak bunların dışında başka bir sorunu olmadığını söyleyelim. Gerek menü yapısı gerek tuşların büyüklüğü ile fotoğraf makinesi gayet rahat bir kullanım sunuyor.

Sensör özellikleri

Üzerinde 3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran Lumix G6, TFT LCD panele sahip ekranıyla dokunmalara karşı duyarlılık gösteriyor. Böylece dokunarak rahatlıkla menüler arasında dolaşabiliyor ve işlemlerinizi halledebiliyorsunuz. Ekranın tepki süresi ve görüntü kalitesi gayet yerinde. Ayrıca ekran dönebilen yapısı sayesinde dar açılarda ve zor çekim koşullarında işinizi bir hayli kolaylaştırabiliyor. Elbette dilerseniz çekim yaparken vizörü de kullanabilirsiniz. Özellikle vizörün OLED Live View Finder yapısı ile üstün bir görüntü kalitesi sunduğunu da söyleyelim.

Beraberinde Lumix G Vario 14 - 42 mm'lik ve MEGA O.I.S. destekli bir lens getiren Lumix G6, böylece optik görüntü sabitleme konusuna da çözüm getiriyor. Toplam piksel sayısıyla 18.31 megapiksel, efektif piksel sayısıyla da 16.05 megapiksel değerinde çözünürlük sunan fotoğraf makinesi, 4608x3456 piksel fotoğraflar çekebiliyor. Ancak Lumix G6'nın sensörüyle daha yüksek çözünürlük sunmasını beklerdik doğrusu. Zira kendisiyle aynı kategoride 24 MP'lik sensöre sahip modeller bulunuyor. En/boy olarak 4:3, 3:2, 16:9 ve 1:1 oranlarını sunan G6, Venus Engine görüntü işlemcisine sahip. Çok Aşamalı Gürültü Azaltma teknolojisi ile iki ayrı adımda çalışarak fotoğraflardaki gürültü seviyesinde ekstra hassasiyet gösteren fotoğraf makinesi, 14 ila 42 mm arasında odak uzunluğu sunuyor.

Başarılı çekim performansı

Yaptığımız çekimlerde başarılı fotoğraflar kaydetmemize olanak tanıyan Lumix G6, gündüz çekimlerinin yanı sıra düşük ışık koşulları için de rahat bir çekim olanağı sağlıyor. 160 ile 25600 arasında genişletilmiş ISO değeri sunan fotoğraf makinesinin 19 filtre efektine sahip olduğunu da söyleyelim. Yaratıcı Panorama ile dinamik dikey ve yatay panoramik fotoğraflara filtre efektleri eklemenize olanak tanıyan makine, ayrıca dönebilen ekranı sayesinde Kendini Çek modu ile kendi portre fotoğraflarınızı çekebilmenize de olanak tanıyor. Fotoğrafın yanında video yeteneğiyle de dikkat çekici olan G6, Full HD kalitede video kaydı yapabiliyor. 50p veya 24p video kaydı yapabileceğiniz Lumix G6, ayrıca profesyonel ses kayıtları için üzerinde 3.5 mm'lik harici mikrofon girişi de bulunduruyor. Lumix G6'nın diğer bağlantılarından bahsedecek olursak üzerinde HDMI çıkışı bulundurduğunu da söyleyebiliriz. Özellikle kablosuz bağlantılarıyla teknolojiyi takip eden Lumix G6, NFC ve Wi-Fi desteği de gösteriyor. Böylece Lumix G6'nın fotoğraflarınızı kolaylıkla telefon ve tabletlerle tek dokunuşla paylaşabilmenize olanak tanıdığını söyleyebiliriz.

Profesyonellere özel

İncelememizin sonuna yaklaşırken Lumix G6'nın test merkezimize Panasonic H-FS14140 değiştirilebilir lens ile birlikte gönderildiğini de söylemeliyiz. 14 – 140 mm'lik geniş ve uzun zoom aralığı sunan bu lens, daha profesyonel çekim yapmak isteyen kullanıcılar tarafından ayrıca satın alınabilir. Cihazların fiyatlarından bahsedecek olursak, firma tarafından verilen bilgiye göre incelediğimiz Panasonic Lumix DMC-G6K'nın fiyatının 2.699 TL olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca satılan Panasonic H-FS14140 ise yine 2.499 TL'ye satın alınabilir.

Özetle

Başarılı fotoğraf ve video kalitesiyle aynasız fotoğraf makinesi kategorisinde kendine iyi bir yer bulan Panasonic Lumix DMC-G6K, özellikle kablosuz bağlantı seçenekleri ve dokunmatik ekranıyla konforlu bir kullanım sağlıyor.

Kimler Almalı

Aynasız fotoğraf makineleri arasında kendine başarılı bir örnek arayan kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Panasonic Lumix DMC-G6K, daha profesyonel kullanıcılara Panasonic H-FS14140 ile alternatif yaratıyor.

Alternatifleri

Panasonic Lumix DMC-G6K'nın üzerinde Lumix G Vario 14 - 42 mm lens geliyor. Ancak dilerseniz buna alternatif olarak ayrıca satılan Panasonic H-FS14140'ı da alabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic Lumix DMC-G6K
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
92
Çözünürlük 16.05 MP
Video Kaydı 50p/24p Full HD
Depolama SD / SDHC / SDXC
Ekran 3.0 inç TFT LCD (Dokunmatik)
Lens Lumix G Vario 14 - 42 mm
Bağlantılar Wi-Fi, NFC, HDMI, mikrafon
Okuyucu Yorumları