Boyutları küçük olsa da tam bir profesyonel.

Geliştirilmiş özellikleriyle, stüdyolardaki üst düzey makinelerin bile pabucunu dama atacak güçte.

CHIP Online Notu 98
  • Benzersiz video performansı
  • Suya ve toza dayanıklı gövde
  • Kablosuz ağ ve bulut depolama
  • Fiyatı yüksek.

Panasonic'in video çekimi konusunda efsaneleşen LUMIX GH2 modelinin yerine gelen LUMIX GH3, ilk kez Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina fuarında tanıtım için ortaya çıkmıştı. Her bir noktasında profesyonelliğin ön planda tutulduğu fotoğraf makinesi, aynasız kategorisinin en önemli seçeneklerinden biri. Panasonic LUMIX GH3, özellikle tahtını devraldığı LUMIX GH2'nin eksiklerini en iyi şekilde kapatmayı hedefliyor. Eski modele göre algılayıcı yine aynı tutulmuş olsa da, video kalitesindeki iyileştirmeler gözden kaçmıyor. Renk karşıtlıklarına dayalı hızlı bir odaklanma sisteminin tercih edildiği makineyle artık 60 kare hızda 1080p video çekimi yapabilmek mümkün. Üründe profesyonel amaçlı tercih edilebilecek harici mikrofon ve eşzamanlayıcı gibi bağlantılara yer verildiği de gözlerden kaçmıyor. Panasonic LUMIX GH3'ü daha iyi tanımak için öncelikle genel farklılıklar başta olmak üzere teknik detayları ele almak gerekiyor.

Panasonic LUMIX GH3, artık daha fazla alanda görevlendirilebilmesi için suya ve toza karşı dayanıklı bir gövdeye sahip. Böylece üstün video kalitesinden her sahnede faydalanabilmek mümkün. Lensler ile kullanılabilen görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde elde edilen sonuçların kalitesi garantilenmiş oluyor. Ek olarak üründe GPS özelliğinin de eklendiğini görmekteyiz. GPS özelliği özellikle gezginler için büyük önem taşıyor. Fotoğrafı çekmiş olduğunuz yerin konum bilgisi de aynı anda kaydediliyor. Doğal olarak fotoğraf makinesindeki batarya performansında da önemli bir artış söz konusu. 1860 mAh kapasitedeki batarya ile artık 540 adet fotoğrafın kaydedilebilmesi mümkün. Panasonic LUMIX GH3'ün ekran kalitesi de gözlerden kaçmıyor. Eski nesle göre çözünürlüğü 460K'dan 614K'ya çıkartılan fotoğraf makinesinde LCD yerine OLED teknolojisi tercih ediliyor. Pek fazla önemli değil ancak dokunmatik ekranın büyüklüğü 0.2 inç kadar artırılmış. ISO değerinin de 25600'e yükseltilmesi bazı sahneler için avantajlı sayılabilir.

Fotoğraf makinesinde tüm kontroller otomatik veya elle saptanabiliyor. 550 gram seviyesindeki gövde ağırlığı, özellikle DSLR sınıfı düşünüldüğünde oldukça hafif kalıyor. Testlerimizi 14-140 mm'lik bir LUMIX G serisi lensle gerçekleştirdik ve netleme süresini mükemmele yakın olarak değerlendirmek mümkün. Fotoğraf makinesi, aynasız yapının sağladığı avantajla en yüksek çözünürlükte (16.0 MP) saniyede altı kare kaydedebiliyor. Eğer 4.0 MP değeri tercih edilecek olursa değerin saniyede 20 kareye yükseltilebilmesi de mümkün. Fotoğraf makinesine eklenmiş olan kablosuz ağ özelliği de oldukça dikkat çekici. Böylece kablosuz olarak dosya aktarımı yapabilir veya Apple iOS / Google Android kullanan cihazlarınızdan fotoğraf makinenizi kumanda edebilirsiniz. Panasonic LUMIX GH3 tercih etmenizle birlikte LUMIX Club Cloud Sync özelliğini de kullanmaya başlayarak fotoğraflarınızı özel bulut depolamanızda saklayabilirsiniz.

Özetle

Panasonic LUMIX GH3 biraz daha ne istediğini bilen ve cihaz seçimi yaparken kılı kırk yaran kullanıcılara hitap ediyor. Video kalitesi gerçekten de günümüzün standardındaki birçok profesyonel DSLR modelinden daha üstün. Yüksek sayılabilecek bir fiyatı var ancak gerçekten de günümüzün en iyi cihazlarından birine sahip olacağınıza emin olun.

Alternatifleri

Fotoğraf makinesi kendi kategorisindeki aynasız modeller arasında en iyilerden birini üretmişe benziyor. Makinenin sahip olduğu özellikler ve çekim sonuçları gözden geçirildiğinde rakiplerine geçit vermeyeceği gün gibi ortada.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic LUMIX GH3
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
98
Algılayıcı 16.0 MP Live MOS
Ekran 3.2 inç OLED
ISO Aralığı 100 - 25600
Lens Tipi Micro Four Thirds
Bellek SD / SDHC / SDXC
Boyutlar 132.9 x 93.4 x 82 mm
Ağırlık 550 gram
Okuyucu Yorumları