Panasonic'in en iyi kompakt fotoğraf makinesi

Panasonic tarafından şu ana kadar üretilen en gelişmiş kompakt fotoğraf makinesi.

Panasonic LUMIX TZ40 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Şık tasarım
  • Fotoğraf kalitesi
  • Full HD video
  • Tuşları biraz daha büyük olabilirdi

Son zamanlarda, profesyonel fotoğraf makinelerinin sahip olduğu özellikleri küçük gövdelerine sığdırmaya çalışan kompakt fotoğraf makinelerinin, bu konuda ne denli başarılı olduğunu karşımıza çıkan her yeni ürünle biraz daha iyi anlıyoruz. Başarılı fotoğraf çekimi bir yana, diğer yandan video konusunda da iyi sonuçlar vermesi; GPS, Wi-Fi, 3G, NFC teknolojileriyle yoğrulmuş olması, sosyal paylaşım siteleriyle entegre çalışabilmesi ve daha pek çok özellik artık kompakt fotoğraf makineleri için aranan kriterler arasında. Panasonic tarafından gezgin fotoğrafseverlere özel olarak sunulan ve açılımı "Travel Zoom" olan TZ ailesinin yeni ferdi LUMIX TZ40, sunduğu özellikleriyle üst düzey bir kompakt fotoğraf makinesi sahibi olmak isteyenleri memnun edecek türden.

LUMIX TZ40, sahip olduğu yüksek hassasiyetli 18.1 megapiksel değerinde MOS sensörü ile Venus Engine görüntü işlemcisinin ortak başarısını, çektiğiniz fotoğraflarda görebilmenize olanak tanıyor. Durağan görüntülerin yanı sıra hareket halindeyken çekeceğiniz fotoğraflarda da otomatik odak hızı ile netliği kaybetmeyen LUMIX TZ40, 10 FPS Sürekli Seçim modu ile hareketli sahnelerde yüksek çözünürlük kalitesinden vazgeçmiyor. 24mm ultra açılı LEICA DC lensi ile 20x optik zoom özelliği de cihazın fotoğraf kalitesini destekleyen diğer unsurlar. Çektiğiniz fotoğrafları ve videoları ise 3.0 inç büyüklüğünde dokunmatik LCD ekran üzerinde keyifle görüntüleyebiliyorsunuz. LUMIX TZ40'ın diğer bir can alıcı özelliğine daha değinecek olursak, 50p FullHD video kayıt özelliğinden bahsedebiliriz.

Her ne kadar yüksek özelliklere ev sahipliği yapsa da, kompakt fotoğraf makinelerinin tasarımlarından ödün vermelerini elbette ki bekleyemeyiz. LUMIX TZ40, tasarımı konusunda da kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Dört farklı renk seçeneğiyle sunulan LUMIX TZ40, hem boyutları hem de ağırlığı ile rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir fotoğraf makinesi. Üstelik sahip olduğu Wi-Fi ve NFC özellikleriyle de kullanım alanını zenginleştiren LUMIX TZ40, kompakt fotoğraf makinesi arayışında olanlar tarafından yakından incelenmeli.

Özetle

Fotoğraflarının kalitesini başarılı video kayıtlarıyla pekiştirecek türde bir kompakt fotoğraf makinesi arayışında olan kullanıcıların yakından incelemeleri gerekli.

Alternatifleri

Panasonic LUMIX TZ40'ın fiyatını yüksek bulabilecek olanlara, LUMIX TZ40 ile aynı anda satışa çıkacak ve aynı özelliklere sahip, 16.1 MP çözünürlüğü sunan ve Wi-Fi desteği bulunmayan LUMIX TZ35'i tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic LUMIX TZ40
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
93
Çözünürlük 18.1 MP
Video Kaydı 50p Full HD
Depolama SD / SDHC / SDXC
Ekran 3.0 inç
Objektif 24 mm LEICA DC 4.3 – 86.0 mm
Boyutlar 108.3 x 58.9 x 27.7 mm
Ağırlık 172 gram
Okuyucu Yorumları