Askeri standartlarda test ettik!

Havaya uçurduk, toprağa gömdük, suya boğduk, üzerinden araçla geçtik! İşte sonuç...

CHIP Online Notu 90
  • Zorlu koşullara dayanıklı
  • IP65 ve MIL standartlarına uygun
  • Dokunmatik ekran
  • Zengin bağlantı seçenekleri
  • Başarılı performans
  • 3G, GPS ve parmak izi okuyucu ek seçenek olarak sunuluyor

Panasonic'in zorlu koşullar için hazırlanmış ürün ailesi Toughbook'un amiral gemisi CF-31 bizlerle. Zorlu sektörleri bir kenara bırakın, tamamen askeri koşullara uygun yapıda olan Toughbook CF-31, kapsamlı bir dizüstü bilgisayarı. Özellikle açık arazilerde çalışmak için yaratılmış olan bilgisayar, tasarımıyla tam korumalı olmasının yanında, gelişmiş grafik ve işlem performansı ile profesyonellerin ihtiyacını da karşılıyor. Üstün sağlamlık ve performans düzeyi ile mükemmel bir kombinasyon sunan Toughbook CF-31; olumsuz hava koşullarına, ıslak ve nemli ortamlara, darbelere, düşmelere, sıcağa, soğuğa ve hatta askeri çatışmalara bile dayanıklı.

Peki, Toughbook CF-31 bizlere başka neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım...

Zorlu çalışma koşullarına uygun

Askeriye ve savunma sanayii, şantiyeler, enerji santralleri, petrol kuyuları, kamu kuruluşları, havacılık, altyapı, üretim ve çeşitli saha alanlarında kullanım için uygun olan Toughbook CF-31, ergonomik ve dayanıklı tasarımı birleştirmesiyle büyük avantaj sağlıyor. Tamamen magnezyum alaşım ve sertleştirilmiş plastikle kaplanan notebook, iki farklı modele sahip. Performans ve standart modelleri bulunan Toughbook CF-31, performans modeliyle ağır simülasyon ve uygulamalara uygunken, standart modelle daha çok olağan kullanımlarda tercih ediliyor. Her iki model de çalışma temposuyla profesyonelleri memnun edici.

Özellikle açık arazide mobil çalışanların rahatlıkla kullanabilecekleri Toughbook CF-31, profesyonellerin ihtiyaç duyduğu gerekli işlem gücünü sunarken, IP65 standartlarına uygun olması ve MIL standartlarına göre test edilmiş olmasıyla dayanıklılığını da kanıtlıyor. 180 cm'den sert düşmelere karşı dayanıklı olan Toughbook CF-31, suya, toza, titreşimlere, -20 ila 60 derece sıcaklıklara, yüzde 95'e varan nem düzeyine karşı da tam dayanıklılık gösteriyor. Hatta ezilmelere bile...

Dokunmatik dayanıklı ekran

Profesyonellerin optimum çalışma performansını karşılamak adına tamamen dokunmatik bir ekranın sahibi olan Toughbook CF-31, ekranıyla 13.1 inç boyutunda. Açık arazide yoğun gün ışığına maruz kaldığı durumlarda dahi net bir görüntü sergileyen notebook, böylece askeri amaçlar için tercih ediliyor. Askeri alanlarda, arazide kritik görsel veri ve çizimleri bu notebook ile hazırlayan profesyoneller, özellikle ekranının sağlamlığıyla da CF-31'i tercih ediyorlar. Aslında Toughbook CF-31 tam bir savaşçı. Daha önce savaş alanında sağlamlığıyla bir askerin hayatını kurtaran notebook, bunu askerin sırtına isabet eden kurşunu karşılayarak kanıtlamış. Şans eseri sırt çantasında Toughbook CF-31'i taşıyan asker, hala hayatta.

Tasarımıyla oldukça güçlü duran Toughbook CF-31, magnezyum alaşımlı ve sertleştirilmiş plastik yapılı kasasıyla tamamen dayanıklı. Çevresinde bulunan tüm fiziksel bağlantıları kapalı kapaklar altında tutan notebook, Wi-Fi, Bluetooth, GPS ve 3G bağlantı destekleriyle de zor anlarda en fazla ihtiyaç duyulan iletişimi sağlıyor. Toughbook CF-31; askeri şartlarda, zorlu koşullarda, arazide, sıcak veya soğuk fark etmez, nerede olursanız olun iklim değişikliklerine ayak uydurabilen bir notebook. Arazide bitmek bilmeyen yağışlar mı dediniz? Panasonic bunu da düşünmüş ve Toughbook CF-31'i yağışlara karşı da dayanıklı yapmış.

Güçlü teknik kadro

Peki, dış görünümüyle bu kadar dayanıklı olan cihaz, güçlü kasası içinde neler sunuyor? Intel Core i5 işlemciye sahip olan Toughbook CF-31, isteyenler için Intel Core i7 işlemci seçeneğiyle de tercih edilebilir. 2.9 GHz hızında atan güçlü kalbiyle adeta soluksuz çalışan Toughbook CF-31, i5-3380M vPro işlemcinin sahibi. Windows 8 ve Windows 7 Professional Downgrade işletim sistemi versiyonlarıyla tercih edilebilen notebook, 8 GB'a kadar arttırılabilir 4 GB kapasiteli RAM'iyle gerekli performansı gösteriyor. Ekran kartı hanesini AMD Radeon HD 7750M ile dolduran dizüstü bilgisayar, 512 MB kapasiteli ekran kartıyla profesyonellerin ihtiyacını karşılayacak seviyede. Sabit diskine baktığımızda burada 500 GB'lık SATA sabit diski görüyoruz.

Toughbook CF-31'in fiziksel bağlantılarından da bahsedelim. Kapalı kapaklar altında Mini D-Sub, HDMI, kulaklık ve mikrofon, 3 adet USB 2.0, USB 3.0, Ethernet, harici anten girişi, ekspres kart, SD kart okuyucu bulunduran dizüstü bilgisayar, yine bu kapaklardan birinde tam 8850 mAh'lik bir bataryanın da sahibi. Dev bataryasıyla tam 12 saate kadar pil ömrü gösteren Toughbook CF-31, böylece uzun soluklu çalışma koşulları için de uygun yapıda.

Özetle

Panasonic'in askeri standartlarda ürettiği Panasonic Toughbook CF-31'in sağlamlık iddiasını doğal ve doğal olmayan en sert koşullarda test ettik. İncelememizi okuduysanız ve eğer test videosunu izlediyseniz, siz de ürünün ne kadar sağlam olduğunu görmüş oldunuz. Tüm bunlar çerçevesinde Toughbook CF-31'in iddiada bulunduğu koşullarda gayet sağlam ve başarılı bir dizüstü bilgisayar olduğu gayet açık.

Kimler Almalı

Zorlu iş koşullarına dayanıklı olan Panasonic Toughbook CF-31, endüstriyel alanda çalışan kullanıcılar tarafından satın alınabilir. Sert koşullara dayanıklı olan Toughbook CF-31; şantiyeler, enerji santralleri, petrol kuyuları gibi alanlardaki mühendis ve çalışanların yanı sıra güvenlik güçleri ve askeri kullanım için de gayet uygun yapıda.

Alternatifleri

Panasonic'in Toughbook ailesinde irili ufaklı ve her biri farklı alanlar için üretilmiş pek çok ürün bulunuyor. Bunlardan kendinize göre olan birini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic Toughbook CF-31
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
90
Pil Ömrü 12 saate kadar
Genel
İşletim SistemiWindows 7 / 8
İşlemciIntel i5-3380M vPro
İşlemci Hızı2.90 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran13.1 inç
Çözünürlük x px
Grafik İşlemciAMD Radeon HD 7750M
Grafik Kapasitesi512 MB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)4 GB
HDD500 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.01
USB 2.03
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuYok
Boyutlar x x mm
Okuyucu Yorumları