Çok konuşulan akıllı saat Pebble testte!

Bir Kickstarter kampanyası ile başlayan macera, sonunda test merkezimize kadar ulaştı. İşte Pebble!

Pebble İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Kişiselleştirme seçenekleri
  • Başarılı tasarım
  • Uzun pil ömrü
  • Tasarımı herkese uygun değil
  • Özel şarj cihazına ihtiyacı duyuyor

Bundan 10 sene sonra hepimizin kolunda bir akıllı saat olacaksa, bu Pebble sayesinde olacak. En azından bazıları böyle düşünüyor. Bazılarına göreyse Pebble bir akıllı saat bile değil. Ancak bir gerçek var ki saat, Kickstarter'daki fon toplama başarısıyla ve ölmüş görünen bir ilgi alanını canlandırmasıyla bolca beğeni ve takdir topladı.

Pebble'ı ilgi çekici yapan iki yönü var. Akıllı saatin basitliği, onu Galaxy Gear karşısında avantajlı hale getirirken kişiselleştirme seçenekleri ve "açık" yapısı başarısına önemli bir katkıda bulunuyor. Yurtdışı fiyatı sadece 150 dolar olan saat için "saatlerin Linux'u" diyebiliriz.

Peki Pebble, onu sürekli kolunuzda taşımanızı hak edecek kadar faydalı ve iyi mi?

Cevabı incelememizin devamında.

Özetle

Sonuç olarak Pebble, şu anki birçok akıllı saati geride bırakmaya başarıyor. Çünkü bir akıllı saatin sahip olması gereken basitlik, erişebilirlik gibi özelliklere sahip. Onunla konuşmanız ve fotoğraf çekmeniz mümkün değil, ancak bunlara zaten ihtiyacınız yok. Akıllı saatin amacı, size kendisiyle uğraştıracak yeni bir ekran daha sunmak değil, hayatınızı biraz olsun kolaylaştırmak. Bu yüzden özellikle kalabalık bir otobüste eve dönerken, otomobil kullanırken, telefonumuzu evde diğer odada şarjda bıraktığımızda Pebble'ı oldukça faydalı bulduk. Saatin bazı yönleri ilkel kalmış olabilir, ancak yapılacak geliştirmeler onu uzun dönemde daha da iyi hale getirecek.

Kimler Almalı

Teknolojik cihazları takip eden kullanıcılar tarafından satın alınabilir. Akıllı saat sahibi olmak isteyenlerin beklentisini karşılayacaktır.

Alternatifleri

Pebble'nin alternatifi elbette Samsung Galaxy Gear ve Sony SmartWatch 2.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pebble
Ürün Markası Pebble
CHIP Online Notu
75
Ekran 1.36 inç E-paper (LCD)
Çözünürlük 144x168 px
İşletim Sistemi Pebble OS
İşlemci ARM Cortex-M3 (80 MHz)
Bluetooth 4.0
Pil Ömrü 5 ila 7 gün arası
Boyutlar 2 x 36 x 11.5 mm
Ağırlık 38 gr.
Okuyucu Yorumları