Macerada sınır tanımayan fotoğraf makinesi.

Sadece darbelere değil toza, kuma ve hatta suya dayanıklı olan yapısıyla farklılaşan modellerden.

Pentax K-30 İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Doğal koşullara dayanıklı gövde
  • Renk seçenekleri
  • HDMI çıkışı yok.

Pentax K-30, hayatın her döneminde yanınızda olmayı hak eden bir fotoğraf makinesi. DSLR kategorisinde giriş seviyesinde bulunan ancak özellikleri ile orta seviyeye yaklaşan üründe siyaha ek olarak kullanıcılara beyaz ve mavi renklerin sunulması ilk artı notu kazandırıyor. Gövde içinde yer verilen görüntü sabitleme mekanizması ve doğal şartlara olan dayanıklılık da dikkat çeken özelliklerden biri. Makine sadece darbelere karşı değil toza, kuma hatta suya bile dayanıklılık göstererek sınıfındaki benzerlerinin önüne geçmeyi başarıyor. 3.0 inç büyüklüğünde bir LCD ekrana sahip olan Pentax K-30, 16.3 MP çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor. 1080p çözünürlükte video kaydının desteklenmesi de olmazsa olmazlar arasında. Düğmelerin yerini ve makinenin kullanımını oldukça beğendik ancak HDMI çıkışa yer verilmemesi önemli bir eksiklik. Kullanıcı dostu bir fotoğraf makinesi olan Pentax K-30 özellikleri ile size standartlardan daha fazlasını yaşatmaya aday. Üstelik zorlu sahnelerde de sizi yalnız bırakmıyor.

Oldukça şık bir görünüme sahip olan Pentax K-30'un sağ tarafındaki kapağın içinde bellek kartı yuvası ve kablolu uzaktan kumanda bağlantısı bulunuyor. SD bellek kartı yuvasında ayrıca SDHC ve SDXC standartlarınınd esteklendiğini belirtelim. Sol tarafta ise görüntü çıkışı almak ve bilgisayar bağlantısı kurmak için kullanabileceğiniz arabirimler var. İlginç şekilde makinenin üzerinde mikrofon girişi yok. Yine kabul edilebilir bir durum ancak HDMI çıkışının olmamasına bir anlam vermekte zorlandık. Günümüzdeki en basit makineler bile HDMI çıkışı sunuyor. Pentax K-30'da Li-ion batarya kullanılıyor ancak isteğe bağlı dönüşüm kiti aldığınızda acil durumlarda kalem pille de yola devam etme şansınız var.

Özetle

Pentax K-30 günümüzün zirve rekabetine odaklanmamış olabilir ancak oldukça başarılı bir seçenek. Farklı renklerle gelmesi, ayrıca doğal koşullara sunduğu dayanıklılık makineyi alanında rakipsiz hale getiriyor. Çekim kalitesi olarak da oldukça başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz.

Alternatifleri

Aynı sınıfta Pentax K-30'un birçok rakibi var. Ancak özellikler listelenip kıyaslama yapıldığında, rakiplerine karşı üstünlük sağlamakta zorlanmayan bir makine olduğu görülebiliyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pentax K-30
Ürün Markası Pentax
CHIP Online Notu
92
Çözünürlük 16.3 MP
Objektif 18-55 mm (3x)
ISO Aralığı 100-25600
Depolama SD / SDHC / SDXC
Boyutlar 130 x 97 x 71 mm
Ağırlık 650 gr
Okuyucu Yorumları