Pentax, WG-3 GPS ile zor koşullara hazır!

Aktif yaşam koşullarına tamamen hazır olan Pentax WG-3 GPS ile 14 metre sualtına dalıyoruz!

Pentax WG-3 GPS İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • 14 metreye kadar suya dayanıklılık
  • Full HD video kaydı ve foto kalitesi
  • LED makro aydınlatmaları
  • ISO 200'den sonra fotoğraf kalitesi etkileniyor

Bir süredir Pentax'ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı, aktif yaşamın içinde olan kullanıcıları yakından ilgilendiren ürünlerden biri olan WG-3 GPS fotoğraf makinesini bekliyorduk. Sonunda elimize ulaştı ve biz de Pentax WG-3 GPS'i alıp doğru tatile çıktık. Evet, zira Pentax WG-3 GPS, normal yaşamlara değil, ekstrem koşullara hitap ediyor. Eğer zorlu ve macerayla dolu bir hayatınız yoksa Pentax WG-3 GPS'in tadını çıkartamayacağınız kesin. Pentax WG-3 GPS, zor koşulları seven bir fotoğraf makinesi. Özellikle yazı iyi değerlendiren kullanıcıların yaz boyunca en iyi arkadaşı olacağını düşündüğümüz Pentax WG-3 GPS'i dilerseniz şimdi daha yakından tanıyalım.

Zor koşullara uygun olduğunu dış tasarımıyla gösteren Pentax WG-3 GPS, fazlasıyla agresif bir tasarıma sahip. Gövdesindeki desenler ve renklerle farklı bir görünüm kazanan Pentax WG-3 GPS, gövdesini çevreleyen sertleştirilmiş plastik malzeme sayesinde darbelere karşı direnç gösteriyor. Darbelere karşı dayanıklılığı ve suya karşı direnciyle öne çıkan Pentax WG-3 GPS, tam 14 metreye kadar sualtına dalabiliyor, 2 metreye kadar düşmelerde sağlam kalabiliyor, toza ve soğuğa karşı direnç gösterebiliyor. Bu özellikleri sayesinde özellikle ekstrem sporlardan hoşlanan kullanıcıların yakından ilgilenebilecekleri yapıda olan Pentax WG-3 GPS, yaptığımız testlerle de bu özelliklerini kanıtladı. Özellikle sualtı çekimlerindeki performansıyla Pentax WG-3 GPS'i çok beğendiğimizi söylememiz gerekli. Fotoğraf makinesinin çekim performansına geçmeden önce isminin sonunda yer alan "GPS" kelimesinden bahsetsek iyi olacak. Evet, isminden de anlaşılabileceği gibi Pentax WG-3 GPS, dahili bir GPS modülüne sahip. Böylece çektiğiniz fotoğraflar üzerine otomatik olarak konum verisi ve seyahat günlüğü bilgisi kaydedebilen cihaz, basınç sensörü ve dijital pusula özellikleri sayesinde belirlediği basınç, yükseklik, derinlik ve konum gibi bilgileri çektiğiniz fotoğrafların üzerine kaydedebiliyor. Böylece fotoğraflarınızı hangi koşullarda çektiğinizi daha sonra görebiliyorsunuz.

F2.0 apertürlü ve 25 mm'lik geniş açılı 4x optik zoom merceğin sahibi olan Pentax WG-3 GPS, böylece özellikle sualtı çekimlerinde başarılı görüntüler yakalayabiliyor. Bulanık sularda video çekim kalitesini kaybetmeyen Pentax WG-3 GPS, sualtından su yüzeyine çıktığınızda veya tam tersi durumda, yani anlık ortam değişikliklerinde de duruma hızla ayak uydurarak kalite kaybı yaşatmıyor. Bu arada dahili mikrofonu ile sualtındayken de ses kaydı yapmaya devam eden fotoğraf makinesi, özellikle video çekimlerinde çok farklı bir deneyim yaşatabiliyor. Full HD video kaydı yapabilen Pentax WG-3 GPS, saniyede 30 kare hızda çekim yapabiliyor. Yeniden cihazın merceğine dönecek olursak, 4x zoom özelliğinin yanı sıra bunu Akıllı Zoom özelliği ile 28.8 kat daha fazla genişleten makine, yüksek hassasiyete sahip arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü taşıyor. 16 MP'lik bir çözünürlüğün sahibi olan Pentax WG-3 GPS, ISO6400'e kadar ISO hassasiyeti sunuyor. Ancak ISO200'ün üzerine çıktığınızda fotoğraf kalitesinin yavaş yavaş olumsuz etkilenmeye başladığını söylememiz gerekli. Aldığımız sonuçlara göre ISO200'ün üzerinde yaptığınız çekimlerde renk ve detay kaybı yaşamanız olası.

Üzerinde 3.0 inç büyüklüğünde bir LCD ekran taşıyan fotoğraf makinesi, Pentax AR, yani Anti-Reflection (Yansıma Önleyici) özellikli bu ekranı sayesinde yansıma ve parlamalara karşı direnç gösteriyor. Böylece farklı çekim koşullarındayken olumsuz etkilenmenizi önleyen Pentax WG-3 GPS, menü arabirimiyle de kullanım kolaylığı sunuyor. Türkçe menü desteği sunmasıyla beğenimizi kazanan Pentax WG-3 GPS'in diğer bir hafızalara kazınan özelliği ise hemen ön panelinde bulunuyor. Objektifin çevresine dikkatle baktığınızda görebileceğiniz 6 adet LED makro lamba ile makro çekimlerde obje üzerine eşit dağılımlı aydınlatma sağlayan makine, bu özelliğini en iyi Dijital Mikroskop modunda parlatıyor. Eğer ürünü yakından inceleme fırsatınız olursa, bu çekim modunu da denemenizi tavsiye ederiz.

Özetle

Tam 14 metreye kadar sualtı çekimlerine izin veren Pentax WG-3 GPS, agresif tasarımıyla da bir hayli iddialı. 1.999 TL'lik fiyat etiketiyle biraz bütçeyi yoracak olsa da, bu alanda iş yapan cihazların da Pentax WG-3 GPS'den fiyat konusunda uçurum yarattığını söyleyemeyiz. Video kalitesiyle özellikle beğendiğimiz Pentax WG-3 GPS, fotoğraf kalitesiyle de tatmin edici sonuçlar üretiyor. GPS özelliği ve LED makro aydınlatmalarıyla da adeta kusursuzlaşan Pentax WG-3 GPS'i, zor koşullara uygun fotoğraf makinesi arayışındaki kullanıcılara öneriyoruz.

Kimler Almalı

Eğer aktif sporlarla ilgileniyorsanız Pentax WG-3 GPS tam size göre. Özellikle sualtı çekimleri için ideal olan fotoğraf makinesiyle yapacağınız çekimlerden fazlasıyla memnun kalmanız mümkün.

Alternatifleri

Eğer Pentax WG-3 GPS'in fiyatı size yüksek geliyorsa elbette piyasada farklı alternatifler de bulunuyor. Bazı özelliklerden feragat ederek onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pentax WG-3 GPS
Ürün Markası Pentax
CHIP Online Notu
93
Lens Tipi PENTAX zoom lens
Çözünürlük 16 MP
Ekran 3.0 inç TFT LCD
Optik / Dijital Zoom 4x / 7.2x
Bağlantılar Micro HDMI, AV Output, USB
Boyutlar 124.4 x 63.5 x 33 mm
Ağırlık 248 gram
Okuyucu Yorumları