Philips 248E9QHSB İnceleme

Eve/ofise kavisli monitör almak isteyenler için uygun fiyatlı seçenek: Philips 248E9QHSB İncelemesi.

Philips 248E9QHSB İnceleme
CHIP Online Notu 82
  • Güzel görüntü
  • FreeSync desteği
  • Kavisli ekranı
  • 75Hz VA LED panel
  • Hoparlör yok
  • USB yok

Son dönemin kıvrımlı hatlarıyla dikkat çeken kavisli monitörlerinden birini arıyorsanız, piyasada çok sayıda seçenekle karşılaşacaksınız. Elbette her bir modelin birbirinden farklı özellikleri var. Bunlardan kimileri yüksek yenileme hızları ve çözünürlük miktarlarıyla oyuncular için uygun seçenekler olurken, kimileri de daha çok profesyonel çözümler için geniş ve yayvan ekranlarıyla raflarda yer alıyor. Peki, bunların bir arası yok mu? Elbette var. Bugün yakından bakacağımız Philips 248E9QHSB monitör de bunlardan biri oluyor.

Philips'in E serisi ürün ailesinde bulunan monitörlerinden biri olan Philips 248E9QHSB, hem ofis hem ev tipi kullanımlar için tercih edilebilecek, ekranıyla çok büyük olmayan ancak kavisli yapıda bir ekran arayan kullanıcılar için uygun bir çözüm. 24 inç boyutunda ekrana sahip olmasına karşın, bunu kavisli bir tasarımla sunan monitör, böylece yenilikçi bir yaklaşımda bulunurken, hem tasarım hem görüntüsüyle iyi bir dengede duruyor.

1920x1080 piksel çözünürlük sunan monitör, 75 Hz tazeleme hızına ve 16:9 görüntüleme oranına sahip. Panel tipi olarak VA LCD'nin tercih edildiği monitör, griden griye 4 ms tepki süresiyle standartları karşılarken, 250 kandela parlaklık ve 3000:1 kontrast oranıyla da buna eşlik ediyor.

Monitörde kullanılan Ultra Geniş Renk Teknolojisi, temel ev kullanımları için ihtiyaçları karşılayacak seviyede bir görüntü sağlarken, standart ofis uygulamaları da elbette bunun dahilinde. Özellikle fotoğraf görüntüleme, web'de gezinme, film ve oyun deneyimleri ile grafik uygulamaları için VA LED paneller yeterli seviyede bir performans sağlıyor. Monitörün FreeSync desteği bulunduğunu da bu noktada belirtelim.

Monitörde yer alan önemli özellikler arasında Flicker-free teknolojisi ile LowBlue Modu oluyor. Flicker-free ile LED arka aydınlatmalı ekranlarda parlaklığın kontrol edilme şekli nedeniyle oluşan titreşimleri engelleyebilen monitör, bu sayede göz yorulmalarını azalttığı gibi, yine LowBlue Modu ile de buna eşlik ediyor. Bilindiği gibi ekranlarda mavi ışığın yansıması zaman içinde göz yorgunluğunu arttıran bir diğer etken. LowBlue Modu sayesinde monitörde bu da engelleniyor.

Philips 248E9QHSB, temel kullanımı gözeten bir monitör modeli olduğu için fiyat/performans çizgisinde yer alıyor. Bu noktada bazı kısıtlamalara gidilmiş. Monitörde herhangi bir hoparlör yer almıyor. Öte yandan herhangi bir USB noktası da mevcut değil. Görüntü aktarımı noktasında ise HDMI 1.4 portu ile VGA girişi mevcut.

Monitör, tasarımıyla güzel görünüyor. Ekran kenarlarında ince çerçevelerin kullanılmış olması güzel bir detay olurken, ekranın yükseklik ayarını yapamadığınızı da belirtelim. Ancak ekranı öne ve arkaya doğru -5 ila 20 dereceler arasında eğebiliyorsunuz. Monitörün menü ayarını ise, arkasında yer alan joystick kısmından yapabiliyorsunuz.

Özetle

Philips 248E9QHSB, temel kullanımları gözeten, buna kavisli ekranı ile fark getiren bir monitör. Özellikle temel ev ve ofis kullanımları için tercih edilebilecek olan Philips 248E9QHSB, sağladığı görüntüsüyle bizi kendinden memnun bırakırken, FreeSync desteği sağlamasıyla da, AMD ekran kartı sahibi olan oyunculara seçenek sunuyor. Ancak tabii ki direkt bir oyuncu ekranı değil, zira ekran boyutu 23.6 inç olmasıyla küçük gelecektir.

Sonuç olarak diyebiliriz ki gündelik kullanımlarınızda bu monitörden memnun kalabilirsiniz. Film izlerken, ister AMD ekran kartlı PC'ye bağlı, ister konsola bağlı şekilde oyun oynarken kendinden memnun bıraktığı gibi, web dolaşımlarınızda ve ofis çalışmalarınızda da fiyat/performans modeli olmuş Philips 248E9QHSB.

Philips 248E9QHSB, kavisli ekranlı monitörler arasında fiyatıyla da uygun bir model. Şu an Philips 248E9QHSB modelini piyasada 920 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Monitör arayışınızda ev veya ofiste temel kullanımları gözetsin, ekranı kavisli olsun, FreeSync desteği ile uygun fiyatı bulunsun istiyorsanız Philips 248E9QHSB modelini tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Philips 248E9QHSB'ye alternatif olarak daha uygun fiyatlı ve kavisli değil, düz bir monitör arıyorsanız o halde yine Acer SA240YAbi modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 248E9QHSB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
82
Ekran23.6 inç
Çözünürlük1920x1080
Tarama Hızı75 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelVA LED
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık250 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Kontrast (Dinamik)20.000.000:1
Görüş Açısı178
VGAVar
HDMI 1.41 adet
KulaklıkYok
HoparlörYok
Boyutlar537 x 412 x 190 mm
Ağırlık3.07 kg.
Okuyucu Yorumları