4K'lı Philips 55PUS7809'u inceledik!

4K çözünürlüğe kavuşmak isteyenlere yeni bir seçenek olarak sunulan Philips 55PUS7809'u inceledik.

Philips 55PUS7809/12 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Görüntü performansı
  • Şık tasarımı
  • 3D görüntü kalitesi
  • Ambilight ışıklandırması
  • Özel Ambilight uygulaması
  • Uzaktan kumanda klavyesi
  • Arayüz çok ağır

Bu yıl yaşanan Dünya Kupası heyecanıyla birlikte televizyon tarafında beklendiği üzere büyük hareketlilik yaşandı. Tüm zamanların en "teknolojik" Dünya Kupası olma özelliğine sahip olan 2014 Brezilya'yı ve teknolojilerini hatırlarsanız burada değerlendirmiştik.

Dünya Kupası keyfini evinde, televizyon başında izlemek isteyen milyonların stadyum heyecanını ev konforunda yaşamayı beklemeleri elbette en doğal hakları. Bu noktada televizyonlara ve tabii ki bu doğrultuda satın alım noktasında kullanıcılara büyük iş düşüyor. Ancak seçimi yalnızca Dünya Kupası'yla sınırlandırmak pek tabii yanlış olur. Diğer yandan futbolun evi Brezilya heyecanını derinden yaşatabilen televizyonların, bittabi diğer platformlarda başarısız olması beklenmeyecektir. Zira ulaşılmak isteyen canlı görüntüler ve derin renklerin yanında filmlerin hızlı aksiyon sahnelerine de referans olabilecek ölçüde hızın en yoğun yaşandığı spor dallarından biri futbol.

Başarılı görüntü kalitesiyle bir süredir incelediğimiz Philips'in 4K Ultra HD LED televizyonu bugün inceleme konumuz. Girizgahı Dünya Kupası'yla yapmamızın sebebi ise elbette Dünya Kupası heyecanını bu televizyonla yaşamamız olması. 55 inç büyüklüğündeki ekranı, 4K görüntü kalitesi ve çift taraflı Ambilight özelliği ile dikkat çeken 55PUS7809, ayrıntılarında neler gizliyor; şimdi daha yakından bakalım.

Ambilight teknolojisi

Philips 55PUS7809, elbette dikkatleri üzerine ilk etapta 55 inç büyüklüğündeki ekranı ve 4K teknolojisi ile çekiyor. Ultra HD içerikleri görüntüleyebilen ve yeni dönemin en popüler görüntü kalitesi halini alan 4K'ya tam destek veren televizyon, böylece görüntü kalitesinden beklentisi yüksek olan kullanıcılara hitap ediyor. Televizyonun görüntü kalitesinden bahsedeceğiz, ancak önce tasarım detaylarını verelim.

Dediğimiz gibi Philips 55PUS7809, 55 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Tasarım itibariyle nispeten ince bir yapıya sahip olan televizyon, şık bir stant üzerine konumlanıyor. Önden bakıldığında ince çerçeveleri sayesinde dikkat dağıtmayan televizyon, sağ ve sol yanlarına konumlanan çift taraflı Ambilight özelliği ile de tasarımsal şıklığını arttırıyor.

Philips televizyonlardan aşina olduğumuz Ambilight teknolojisi, yalnızca görselliğe katkıda bulunmuyor, bunu izleme keyfiyle de birleştiriyor. Özellikle Dünya Kupası'na özel geliştirilen iOS ve Android uygulamalarıyla bu özellik seyir keyfine bir kat daha katkıda bulunmuş. Ambilight uygulamasıyla birlikte televizyonun ışıklandırmalarını seçtiğiniz takımın renklerine göre ayarlayabiliyor ve gole özel ışıklandırma seçenekleri belirleyebiliyorsunuz. Bu da futbol karşılaşmalarına renk katıyor elbette.

4K çözünürlük desteği

Philips 55PUS7809, 55 inç boyutundaki ekranıyla 4K teknolojisini destekliyor demiştik. Böylece Full HD TV'lerden dört kat daha yüksek çözünürlük sunabilen televizyon,3840x2160 piksel çözünürlük sağlıyor. Böylece izlediğiniz yüksek çözünürlüklü görüntülerden daha büyük keyif alabiliyorsunuz. Televizyonla geçirdiğimiz süre boyunca görüntülerle ilgili hiç sıkıntımız olmadı. Elbette buna katkıda bulunan Philips Ultra Pixel Precise motoruna da büyük iş düştüğü gerçek. Öne yandan 600 Hz Perfect Motion Rate Ultra teknolojisini de sahibi olan televizyon, titreşimsiz, beyaz dengesi ve kontrast oranı iyi görüntüler sunuyor.

Bu arada Philips 55PUS7809'un 3D desteğine sahip olduğunu da hatırlatalım. Beraberinde 4 adet pasif 3D gözlük getiren televizyon, böylece 3D görüntülere hazır durumda. Üç boyutlu görüntü yok diye endişe etmeye de gerek yok. Zira televizyon iki boyutlu normal yayınları da 3D'ye çevirebiliyor. Elbette tam 3 boyut deneyimi alamıyorsunuz, fakat görüntüyü üç boyutluymuşçasına izleyebiliyorsunuz. Biz Dünya Kupası'nın bazı maçlarını bu özelliği kullanarak izledik, sonuç iyiydi.

Akıllı özellikler

Philips 55PUS7809, akıllı özelliklere ve çeşitli ağ bağlantılarına da sahip. Beraberinde getirdiği uzaktan kumandanın bir yüzünü klavye olarak sunan televizyon, Smart TV özellikleriyle ağa bağlanarak odanızın internete açılan bir penceresi olabiliyor.

Kablosuz internet bağlantısının sahibi olan televizyon, böylece ev ağınıza kolaylıkla bağlanabiliyor. Ardından uzaktan kumandanın üzerindeki "Smart TV" butonuna tıklayarak akıllı ekrana geçiş yapabiliyorsunuz. Burada pek çok uygulama bulabilmeniz mümkün. Dilerseniz farklı uygulamalar da indirebiliyorsunuz. Önerimiz televizyonu internete bağladıktan sonra hemen yazılımını güncellemeniz, böylece yeni özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Philips 55PUS7809'un akıllı özellikleri her ne kadar kullanışlı olsa da bizce en büyük eksiği bu özelliklerin kullanımını zorlaştıran arabirimi. Arabirim hızı menüler arasında dolaşmanızı ve bu akıllı özelliklerden yararlanmanızı zorlaştırabiliyor. Bunun önümüzdeki yazılım güncellemeleriyle çözüleceğini umuyoruz.

Diğer yandan uzaktan kumandanın klavye yüzündeki ayrılmış klavye tasarımını ve tuşların malzemesini beğenmediğimizi de söyleyelim. Klavye ile yazı yazmak pek rahat değil.

Özetle

Philips 55PUS7809/12 özellikle görüntü kalitesiyle iyi bir televizyon. 4K çözünürlüğünde olan televizyon, iyi iş çıkartıyor. Bunun yanında ses desteğiyle de beğendiğimiz TV; şık tasarımı, bağlantı seçenekleri ve Ambilight ile de iyi noktada. Akıllı özellikleriyle de günümüze uygun olan televizyonun arayüzü ise kullanıma zahmet katıyor. 4K görüntü kalitesi ve Ambilight çekici geliyorsa, Philips 55PUS7809 yakından incelenebilir.

Philips 55PUS7809/12'nin fiyatı ise 5.499 TL

Kimler Almalı

4K teknolojisiyle tanışmak isteyen ve tercihini Ambilight özellikli bir televizyondan kullanmak isteyenler Philips 55PUS7809/12'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Philips 55PUS7809/12'ye alternatif olarak aynı fiyat aralığında yine 4K çözünürlüğünde LG 55UB850V2'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 55PUS7809/12
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
88
Panel 4K Ultra HD LED
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük 3840x2160
Görüntüleme Oranı 16:9
3D Var
Parlaklık 450 kandela
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (3 adet), YPbPr, Wi-Fi, Ethernet, EasyLink
Boyutlar 1232 x 788 x 220 mm (stant ile)
Ağırlık 23.4 kg (stant ile)
Okuyucu Yorumları