Philips 55PUS8804/12 İnceleme

Philips'in Bowers & Wilkins ile evlere ses performansı getiren 4K Android TV 55PUS8804'ü inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Üst seviye görüntü performansı
  • Bowers & Wilkins imzalı hoparlörler
  • Ambilight ışıklandırmalar
  • Android TV deneyimi
  • HDR10+ desteği
  • Premium tasarım
  • Geniş bağlantı çeşitliliği
  • Dolby Vision & Dolby Atmos
  • Google Asistan ve Alexa desteği

Televizyon satın alırken yalnızca 4K çözünürlüklü olmasını beklemek artık eski moda, zira televizyon pazarında elinizi atsanız artık 4K ekranlara çarpıyor. Ancak bilmenizi isteriz ki, her 4K çözünürlüklü ekran, düşlediğiniz, o güzel görüntüyü karşınıza getirmeyecek. Çünkü bu işi yalnızca çözünürlük değeri tek başına yapmıyor. Tıpkı akıllı telefonlardaki kameraların megapiksel sayılarının bir başına önem arz etmediği gibi. Arka tarafta yatan teknolojinin önemi fazlasıyla büyük.

Televizyon seçim arifesinde de panelin kalitesi, bu panelde gösterilecek görüntüye güç veren görüntü motoru, kullanılan HDR standardı ve elbette görüntü geliştirme konusunda çalışan dinamikler, hepsi bir bütün olarak değerlendirilmeli. Elbette tüm bunların yanı sıra boyut ve çevresel özelliklerin de önemi fazlasıyla büyük. Eğer boyuta karar verdiyseniz ve 55 inç gibi geniş görüntü sunan bir televizyon arıyorsanız, bugün inceleyeceğimiz Philips'in 55PUS8804 modeline şimdi yakından bakalım. Zira sahip olduğu özellikler gerçekten göz kamaştırıcı.

Ambilight ile Göz Kamaştırıyor

Ambilight ile Göz Kamaştırıyor

Göz kamaştırıcı derken açıkça söyleyelim: Abartmıyoruz. Philips televizyonların bu konuda diğer televizyonlardan önemli bir avantajı var, o da televizyonlarında Ambilight ışıklandırmalarını kullanması. Bu ışıklandırmaların filmleri ve oyunları daha sürükleyici hale getirdiği kesin olduğu gibi, aynı zamanda televizyondan müzik dinlediğinizde de müzik akışına göre eşlik eden Ambilight, bu modelde karşımıza 3 yönlü olarak çıkıyor. Sağ, sol ve üst kenarlarına yerleştirilen akıllı LED ışıklandırmalar, ekranda gösterilen renkleri gerçek zamanlı olarak duvara ve odanın içine yansıtıyor. Böylece ekran daha canlı hale gelirken, yarattığı ambiyans ile seyir keyfi elbette katlanıyor; özellikle karanlıkta film izlemeyi seviyorsanız, çok keyif alacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hazır Philips 55PUS8804 TV'nin görselliğinden bahsetmişken tasarımında yer verdiği detaylara da bakalım. Öncelikle karşımızda yer alan panel tam 55 inç büyüklüğünde. Ekran çerçeveleri oldukça ince tasarlanan modelde, ekranı ayakta tutan stantlar da oldukça şık.

Ekranın hemen altında yer alan özel alan ise, bu televizyonun en önemli özelliklerinden birine ev sahipliği yapıyor.

Bowers & Wilkins ile Harika Ses Performansı

Bowers & Wilkins ile Harika Ses Performansı

Philips 55PUS8804 TV'de bilinen ünlü ses mühendislerinden Bowers & Wilkins ile iş birliğinde bulunan Philips, bu modelde Bowers & Wilkins'in özel tasarım hoparlörlerine yer vermiş. İş bununla da kalmamış, ön tarafta Kvadrat tarafından tasarlanmış birinci sınıf hoparlör bezi ile hoparlörden gelen sesleri en net şekilde yansıtmayı amaçlamış. Yün karışımlı bir materyalden oluşan bu bez, akustik olarak saydam yapıda, bu sayede hoparlörden gelen tüm çarpıcı detayları odaya mükemmel şekilde yansıyor diyebiliriz. Açıkçası biz de televizyona kulak verirken oldukça etkilendik.

Tekrar Bowers & Wilkins'e dönecek olursak, ön tarafta olduğu gibi, televizyonun arka kısmına bakacak olursanız, burada da sub-woofer ve tweetar'ların yer aldığını göreceksiniz. Entegre sub-woofer, tweeter'lar ve tam aralıklı sürücüler ile beraber ses konusunda gerçekten büyük iş çıkarttığını söyleyebileceğiniz televizyonun hoparlörlerinin 45W ses çıkış gücüne sahip olduğunu da söyleyelim.

İş bu noktada da kalmıyor, bunun yanında ses geliştirme teknolojileri de yer alıyor. 5 bant ekolayzır, A.I. Sound, Clear Dialogue, Dolby bas güçlendirme ve Dolby Atmos desteği ile ses performansından oldukça memnun kalacağınızı düşünüyoruz. Hatta yakından deneyimlemek için bir teknoloji markete gidip bakmanızı öneririz.

4K ve P5 Perfect Görüntü Motoru

4K ve P5 Perfect Görüntü Motoru

İncelemenin başında bahsettiğimiz çözünürlüğün tek başına yeterli olmadığı, işin mutfağında yer alan teknolojilerin neler olduğu konusuna geri dönecek olursak, burada karşımıza Philips'in P5 Görüntü Motoru'nun çıktığından sözü açabiliriz. Özellikle ayrıntı seviyesinde gözle görülür ölçüde daha fazla derinlik sağlayan bu P5 Perfect Görüntü Motoru, renkleri daha canlı, cilt tonlarını ise daha doğal görüntülüyor. Kontrast noktasında hemen her ayrıntıyı gösterebilen motor, hareketli sahnelerde de görüntüyü doğallığı bozmadan akıcı şekilde yansıtabiliyor.

HDR10+ uyumlu bir model olan Philips 55PUS8804, bu sayede görüntülediği her sahnede kontrast, renk ve parlaklık seviyelerini yeniden ayarlayarak görüntüleyebiliyor. Bu da kuşkusuz seyir keyfini arttıran en önemli etkenlerden biri. Yine az önce bahsettiğimiz Dolby Atmos ses desteğinin yanında, televizyonun Dolby Vision görüntü desteğine yer verdiğini de belirtelim.

Tüm bunların yanı sıra LED panelin sahibi olan Philips 55PUS8804, 4K çözünürlüğünde görüntü ile 139 cm'lik ekran boyutu sağlıyor.

Android TV

Android TV

Elbette Philips 55PUS8804 de Philips'in diğer pek çok modelinin olduğu gibi Android işletim sistemine sahip bir televizyon. Android 9 Pie yazılımı ile beraber güncel işletim sistemi deneyimi sunan televizyon, bu platformdan tam kapasite faydalanabilmenizi sağlıyor. Gerek arabirim hızı olsun, gerek kullanabileceğiniz uygulamaların çeşitliliği olsun, geleneksel televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren bir model olduğundan söz edebiliriz. Google Play Store üzerinden veya Philips'in kendi Uygulama Galerisi'nden çok sayıda uygulama ve oyun indirebileceğiniz televizyon, elbette popüler video servisi Netflix ile de uyumlu olarak tasarlanmış. Uzaktan kumandası üzerinde bulunan Netflix tuşunu kullanarak Netflix'e hızlıca giriş yapabilir ve sonrasında Philips 55PUS8804'ün karşısında dilediğiniz gibi keyif çatabilirsiniz.

Bu arada son olarak elbette televizyonun akıllı özelliklerinin yalnızca bununla sınırlı olmadığını, yapay zeka ile destekli sesli kontrol, yerleşik Google Asistan ve Alexa ile çalıştığını da belirtelim. Bu sayede televizyonu sesle kontrol edebiliyor, içerik ve uygulama arama işlemini konuşarak halledebiliyor veya evinizde Google Asistan uyumlu akıllı ev cihazları varsa, bunları da televizyon üzerinden konuşarak kontrol edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak toparlarsak, Philips 55PUS8804, yalnızca görüntü konusunda değil, çevre özellikleriyle de oldukça başarılı bir model. Ambilight ışıklandırmasından görüntü performansına, Bowers & Wilkins ses desteğinden Android TV özelliklerine yenilikçi bir televizyon arayanlar muhakkak yakından incelemeli.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 55PUS8804/12
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
Ekran Boyutu 55" / 139 cm
Görüntü 4K Ultra HD LED
En – Boy Oranı 16:9
Pixel Motoru P5 Perfect Görüntü Motoru
İşletim Sistemi Android TV 9 (Pie)
İşlemci Dört Çekirdek
Micro Dimming Pro Var
HDR10+ Var
Hoparlörler Bowers & Wilkins
Ses Çıkış Gücü 45 W
Ses Özellikleri Dolby Atmos
Ses Geliştirme A.I. Sound, 5 Band Equalizer, Clear Dialogue
Wi-Fi 802.11ac, 2x2, çift bant
HDMI 4 adet
USB 2 adet
Ethernet Var
Enerji Sınıfı A
Boyutlar 1234 x 795 x 93 mm
Ağırlık 19.1 kg.