Philips The One 55PUS7304 İnceleme

Philips'in her yönüyle etkileyici yeni televizyonu The One'ı tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 95
  • Görüntü performansı
  • Tüm HDR formatlarını destekliyor
  • Akıcı Android TV deneyimi
  • Ambilight ile fark yaratıyor
  • Şık tasarım
  • Bağlantı zenginliği
  • P5 Perfect Görüntü Motoru
  • Derin kontrast, canlı renkler
  • Dolby Vision & Dolby Sound

Televizyon, geçmişten günümüze kuşkusuz her evin büyük eğlencesi. Bir kez satın aldıktan sonra yıllarca evin başköşesinde oturan bu beyaz cam, yıllar içinde yeni özellikler kazanarak, gelenekselleşmiş televizyon izleme alışkanlıklarını da elbette değiştirdi. Tasarımından görüntü kalitesine, akıllı özelliklerinden ses yeteneklerine değin çok sayıda yeni özellikle donalı televizyonlardan en iyisini seçmeye çalışırken ise, kafa karışıklığı yaşamak gayet doğal. Neticede, yıllarca severek kullanılacak bir cihaz satın alınıyor. Bu noktada, sizleri Philips'in The One adını verdiği yeni televizyon modeliyle tanıştıralım: Philips The One 55PUS7304 modeliyle...

The One ile Hepsi Bir Arada TV Eğlencesi

The One ile Hepsi Bir Arada TV Eğlencesi

Philips'in yeni 7000 serisi ürün gamında yer alan Philips The One 55PUS7304, piyasadaki güncel tüm teknolojik özelliklere sahip bir televizyon arayanlara hitap ettiği için "The One" ismini almış. Fiyat/performansıyla da iddialı bir model olan Philips The One, her noktada önemli özelliklerin sahibi.

Philips'in 55PUS7304 modeli 55 inçlik bir ekran getiriyor karşımıza. Ancak ekran kenar çerçevelerinin çok ince olması ve Philips'in yıllardır kullandığı Ambilight ışıklandırmalarıyla beraber bu ekran, olduğundan daha büyük ve daha çekici görünüyor. Öte yandan muadil rakip ürünlerde çerçeve tasarımında plastik malzeme kullanılırken, Philips bu modelde gerçek metal kullanmayı uygun görmüş. Böylece televizyon premium bir görünüm kazanıyor. Televizyonun metalik standı da dönebilir yapıda. Bu sayede televizyonu her iki yöne yaklaşık 40 derecelik açıyla çevirebiliyorsunuz.

Ambilight'a gelecek olursak, Philips tarafından lisanslı bu ışıklandırma teknolojisinin, daha önce de Philips televizyon kullananların en fazla beğendiği özellik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu modelde, 3 taraftan Ambilight ışıklandırmaları ile televizyonu sarmalayan Philips, bu sayede izlediğiniz filmleri ve oynadığınız oyunları daha sürükleyici bir hale getirirken, az önce de söylediğimiz gibi adeta bir ilüzyon etkisiyle ekranı olduğundan çok daha büyük hale getirmeyi başarıyor. TV'nin kenarlarında yer alan akıllı LED'ler, ekrandaki renkleri gerçek zamanlı olarak duvara ve odanın içine yansıtıyor. Böylece ekranı daha canlı hale getiriyor. Bu arada bu Ambilight ışıklandırmaları farklı modlarda ayarlayabileceğinizi de söyleyelim. Farklı renk tonlarını seçebilir, isterseniz sese karşı duyarlı hale de getirebilirsiniz; seçim tamamen uzaktan kumanda ile parmaklarınızın ucunda.

Üstün Görüntü Kalitesi

Üstün Görüntü Kalitesi

Elbette bu televizyon sadece ışık oyunları yapmıyor, görüntü kalitesiyle de gayet tatmin edici sonuç üretiyor. Kuşkusuz bir televizyon satın alırken her zaman öne çıkan kriter görüntü kalitesi oluyor. Görüntü kalitesi noktasında Philips The One'ın rakiplere göre önemli bir avantajı var. O da şu an piyasadaki tüm HDR standartlarını kullanıyor olması. Buna Dolby Vision'ı da ekleyen televizyon, özellikle Netflix'teki bu HDR formatındaki içeriklerin de artmasıyla fazlasıyla önemli hale geliyor.

4K çözünürlüğündeki canlı paneli ve tüm HDR formatlarının desteğiyle beraber eli bir hayli güçlü olan televizyon, görüntü motoruyla da oldukça güçlü. Televizyonda P5 Perfect Görüntü Motoru'nu kullanan Philips, böylece ayrıntı seviyesine çok daha fazla zenginlik, daha fazla derinlik kazandırıyor.

Kontrast dengesini ve renklerin canlılığını hareketlerin akıcılığı ile böylece birleştirerek sunan televizyon, tüm duyuları aynı potada eriterek sunmak için sinematik görüntünün yanına sesi de ekliyor. Philips The One'da kullanılan 20W'lık hoparlörler Dolby Atmos destekli olarak hazırlanmış. Böylece Dolby Vision ve Dolby Atmos ile beraber birinci sınıf Dolby ses ve video formatı desteği sağlayan model, Akıllı Ses, Clear Sound ve 5 Bant Ekolayzır gibi ses geliştirme yetenekleriyle de bu deneyimi arttırıyor.

Android 9 Pie ile Akıllı Özellikler

Android 9 Pie ile Akıllı Özellikler

Philips The One 55PUS7304, elbette bir akıllı televizyon. Android 9 Pie işletim sistemiyle desteklenen modelde arabirim fazlasıyla akıcı çalışırken, Google Play Store ve Philips Uygulama Galerisi ile geleneksel televizyon programlarını takip etmek istemediğinizde de elizin altında çok sayıda seçenek yer alıyor. Özellikle uzaktan kumanda üzerinde ayrıca yer alan Netflix tuşu ile sayısız film ve diziye anında erişebilir, daha fazlasını diğer uygulamalarla destekleyebilirsiniz. Bu arada uzaktan kumanda üzerinde yer alan sesli komut özelliği ile geliştirilen Google Assistant'a da kolayca komutlar verebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak Philips The One 55PUS7304, her yönden fazlasıyla etkileyici bir televizyon olmuş. Tasarımından sunduğu görüntüye, arabiriminden akıllı özelliklerine kadar fazlasıyla beğendiğimizin altını çizelim. Eğer şu sıralar uzun yıllar boyu severek kullanacağınız iyi bir 4K televizyon arıyorsanız, o halde Philips The One'ı mutlaka değerlendirmelisiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips The One 55PUS7304
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
95
Ekran Boyutu 55" / 139 cm
Görüntü 4K Ultra HD LED
En – Boy Oranı 16:9
Pixel Motoru P5 Perfect Görüntü Motoru
İşletim Sistemi Android TV 9 (Pİe)
İşlemci Dört Çekirdek
Micro Dimming Pro Var
HDR10+ Var
Ses Çıkış Gücü 20 W
Ses Özellikleri Dolby Atmos
Ses Geliştirme A.I. Sound, 5 Band Equalizer, Clear Dialogue
Wi-Fi Dahili
HDMI 4 adet
USB 2 adet
Ethernet Var
Enerji Sınıfı A+
Boyutlar 1233 x 720 x 78 mm
Ağırlık 16.4 kg.