Gezginlere özel Voyager Legend'ı inceledik.

Uzun soluklu telefon görüşmeleri yapan gezginlere özel Voyager Legend'ı inceledik.

CHIP Online Notu 86
  • Rahat tasarım
  • Ses kalitesi
  • Taşıma kutusu
  • Sesli kontrol
  • Manyetik şarj bağlantısı
  • Geniş yapı
  • Rüzgar direnci

Kulaklık konusunda ortaya başarılı ürünler çıkartan firmalardan Plantronics, özellikle Bluetooth'lu kulaklıklarıyla anılıyor. Bugün inceleyeceğimiz Voyager Legend, tasarımı itibariyle özellikle uzun telefon görüşmeleri yapan gezginlere hitap eden, oldukça rahat bulduğumuz bir model. Tasarım itibariyle biraz geniş olan Voyager Legend, hem sağ hem sol kulağa rahatça oturabilecek yapıda. Her iki kulak için de kullanım için dönebilen kulak askısına sahip olan kulaklık, ucunda da uzunca bir mikrofon bulunduruyor.

Voyager Legend'ın tasarımına yakından bakarsak esnek kulak askısıyla oldukça rahat olduğunu söylemek mümkün. Askının hemen üzerinde bir güç butonu ve ses seviyesini ayarlayabileceğiniz bir başka buton bulunuyor. Alt kısımda ise şarj yuvasını görebiliyoruz. Bu kısım manyetik alana sahip. Böylece konektöre yaklaştırdığınızda hemen şarj yuvasına oturabiliyor.

Kutu içeriğinde farklı kulak yapıları için farklı boylarda kulak pedi de bulunduran cihaz, ayrıca bir de taşıma çantası sunuyor. Bu taşıma çantası yalnızca kulaklığı taşımaya değil, aynı zamanda onu şarj edebilmenizi de sağlıyor. Böylece halihazırda kulaklığın şarjının yanı sıra ek bir şarj modülü de cihazın yanında hazır.

Ses kalitesi

Bluetooth 3.0 teknolojisiyle bağlanan Voyager Legend, kolaylıkla cep telefonunuzla eşleşebiliyor. Eşleşmenin ardından da görüşmelerinizde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Üzerindeki mikrofonu ile iyi bir görüşme kalitesi yakalamak mümkün. Ancak dış mekanda rüzgarlı havada mikrofon pek rüzgara karşı koyamıyor. Bunun dışında ses kalitesini oldukça beğendik, gayet kaliteli.

Voyager Legend'ın bir diğer avantajı ise sesli komutlar uygulayabilmesi. "Answer" diyerek gelen aramaları cevaplayabiliyorsunuz.

Voyager Legend'ın pil süresi ise ideal. 7 saatlik konuşma süresi sunan kulaklık, beraberindeki taşıma kutusu ile bunu bir 7 saat daha arttırabiliyor. Öte yandan Voyager Legend, 11 güne kadar da bekleme süresinin sahibi.

Özetle

Voyager Legend, iyi bir kulaklık seti. Özellikle konforuyla çok beğendimizi tekrar söyleyelim. Bunun yanında ses kalitesiyle de iyi seviyede olan kulaklık, sesli kontrol özelliğiyle de dikkat çekici.

Kimler Almalı

Voyager Legend, özellikle uzun telefon görüşmeleri yapan gezginlere hitap ediyor.

Alternatifleri

Voyager Legend'a alternatif olarak daha farklı seçenekler de mevcut. Yine Plantronics'ten BackBeat GO'yi inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics Voyager Legend
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
86
Konuşma Süresi 7 saat
Bekleme Süresi 11 gün
Menzil 10 metre
Bağlantı Bluetooth
Ağırlık 18 gr.
Okuyucu Yorumları