Belki de en şık navigasyon cihazı.

Bluetooth, kablosuz ses aktarımı, üç boyutlu haritalar, artırılabilir 4 GB dahili hafıza ve dahası.

Prestigio GeoVision 5700BTHD İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Başarılı tasarım
  • Zengin teknik özellikler
  • Batarya süresi rakiplerinden az.

5.0 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Prestigio GeoVision 5700BTHD'yi ilk gördüğünüzde bir navigasyon cihazı olduğuna inanmakta zorlanabilirsiniz. 10 mm'lik gövde inceliği sayesinde "navigasyon cihazı" dendiğinde akıllarda beliren kaba görünümlü cihazlardan sıyrılmayı başaran üründe ön tarafta yansıma engelleyen mat bir malzeme tercih edilmiş durumda. Arka tarafta tercih edilen malzeme ise tıpkı Apple'ın iPhone 4'ünde olduğu gibi piyano siyahı. Benzer yönlerden bir diğeri de Prestigio GeoVision 5700BTHD'nin kenarlarındaki çelik çerçeve. Çerçeve sayesinde ürünün sağlamlık ve görünüm açısından çok şey kazandığını söyleyebiliriz. Oldukça zarif olan yapı aynı zamanda ürünün araç dışında da fazla dikkat çekmeden kullanılmasını kolaylaştırıyor.

Çift çekirdekli ve 500 MHz hızında çalışan SiRF Atlas V GPS alıcıya sahip olan Prestigio GeoVision 5700BTHD, 4 GB dahili hafızaya sahip ve yer verilen Micro SD bellek kartı yuvası sayesinde mevcut alana 8 GB kadar daha ekleme yapılabiliyor. Ekranın 800 x 480 piksel çözünürlük sunduğu hesaba katıldığında ürünle birlikte yolculuklar sırasında video izlenebileceğini de belirtmek gerekiyor. Oldukça parlak ve kaliteli olan ekran altyazıları göstermek konusunda bile bir sıkıntı yaratmıyor. Prestigio GeoVision 5700BTHD'ye hayat veren işletim sistemi ise Microsoft WinCE .Net 6.0.

Prestigio GeoVision 5700BTHD'nin rakiplerinden ayrıldığı en önemli noktalardan biri aydınlık algılayıcıya sahip olması. Algılayıcı sayesinde ortamın ışık yoğunluğuna göre ekran parlaklığı otomatik olarak değiştiriliyor ve bataryanın en uzun şekilde kullanılması sağlanıyor. 1250 mAh kapasitedeki batarya yoğun trafikli bir şehirde bile günlük rutin bir kullanım için yeterli. Prestigio GeoVision 5700BTHD'nin tek görevi bir navigasyon cihazı olması değil. Ürün aynı zamanda video dosyalarının yanı sıra müzik ve fotoğraf dosyalarınızı da görüntülemenizi sağlıyor. Bluetooth desteği ise oldukça dikkat çekici. Ürünü akıllı telefonunuzla eşleştirerek bir araç kiti olarak kullanabilirsiniz. Gelen aramaları cihazın ekranından görüp yanıtlayabileceğiniz gibi aynı zamanda trafik kurallarını da ihlal etmemiş olacaksınız. Aynı zamanda telefonunuzun veri bağlantısını cihazla paylaştığınız için seyahatler sırasında bir başka kişi Prestigio GeoVision 5700BTHD'u internete girmek için bile kullanabilir. Son olarak FM verici özelliğine dikkat çekmek gerekiyor. FM verici özelliği sayesinde otomobilinizin radyosuna kablosuz olarak ses aktarımı yapabilirsiniz. Böylece tüm sesleri çok daha güçlü bir ses sisteminden alabilirsiniz. Telefon konuşmaları için de, hafızaya kayıtlı ses ve videolar için de FM verici özelliğini kullanabilirsiniz.

Özetle

Ömür boyu harita güncellemesini destekleyen Prestigio GeoVision 5700BTHD'de tüm Türkiye kapsama alanında. Başarsoft'un sağladığı haritayı iGO'nun üç boyutlu Primo uygulaması ile yorumlayan üründe birçok bina ve bilinir nokta animasyonlu olarak gösteriliyor. Zengin özellikleri ile bir navigasyon cihazından beklenebilecek her şeyi fazlası ile sunan Prestigio GeoVision 5700BTHD'nun en çekici özelliği yazının başında da söylediğimiz gibi benzersiz tasarımı.

Alternatifleri

Seçeceğiniz üründe tasarıma da önem veriyorsanız, Prestigio GeoVision 5700BTHD piyasadaki en başarılı modeller arasında bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Prestigio GeoVision 5700BTHD
Ürün Markası Prestigio
CHIP Online Notu
93
Ekran 5.0 inç (800 x 480)
İşlemci SiRF Atlas V
FM Verici Var
Bluetooth Var
Kapasite 4 GB
Micro SD Var
Boyutlar 135 x 86 x 10 mm
Okuyucu Yorumları