Multicam 575w'yu inceledik!

İster araç içi kayıt cihazı, ister aksiyon kamerası; seçim sizin. İnceledik!

CHIP Online Notu 68
  • Video kalitesi
  • Kompakt tasarım
  • Wi-Fi desteği
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Fotoğraf kalitesi
  • Ekran dokunmatik değil
  • Pil ömrü kısa

Şu sıralar otomobilinizde sabit olarak kullanabileceğiniz bir kamera arıyorsanız bugün inceleyeceğimiz kamera size uygun olabilir. Prestigio tarafından geliştirilen Multicam 575w, hem araç içine sabitlenebilecek bir kamera olarak çalışabiliyor hem de isteğe göre aksiyon kamerası olarak kullanılabiliyor. Ancak ürünün fark yaratan kısmı Wi-Fi ağa destek vermesi. Böylece kullanılabilirliğini arttıran Multicam 575w, küçük yapısıyla da oldukça şık bir görünüme sahip. Şimdi Multicam 575w'ya yakından bakalım.

Çok yönlü kamera

Prestigio Multicam 575w, ister arabanıza araç kamerası olarak sabitleyebileceğiniz bir kamera, ister evde kullanabileceğiniz gizli bir kamera olarak kullanılabilecek bir model. Elbette bunun yanı sıra kamerayı bisiklet, motosiklet veya kaskınıza da sabitlemeniz mümkün. Kompakt boyutlarda olan cihaz, kutu içeriğinde araç şarj aleti ve diğer gerekli bağlantı kablolarını da getiriyor. Böylece rahatlıkla aracın ön camına konumlandırabiliyorsunuz.

Ön yüzünde lensini bulunduran Multicam, arka yüzde ise yekpare ekran taşıyor. Ekranın boyutu 2 inç. Ekranın dokunmatik olmaması üzücü. İlgili ayarları ekranın altındaki iki butonu kullanarak yapabiliyorsunuz. Arabirimde dolaşarak cihazı ağa açabiliyor ve kamerayı aksiyon kamerası olarak mı yoksa araç içi kamerası olarak mı kullanacağınızı belirtebiliyorsunuz.

microSD kart ile çalışan Multicam, sol kenarında bunun için bir slot bulunduruyor. Üst kısmında da araca sabitlemeniz için aparat bağlantısı bulunuyor. Sağ kenara baktığımızda burada da microUSB bağlantısını ve HDMI çıkışını görüyoruz.

Video kaydı ve uygulama

Multicam 575W, 2034x1296 piksel video kaydı yapabiliyor. 30 FPS kayıt yapabilen cihaz, video kalitesiyle ideal bir görünüm sergiliyor. 160 derece görüş açısı sunan kamera, Ambarella A7 çipsetine ve Aptina algılayıcısının sahibi. WDR, yani Wide Dynamic Range özelliğinin de sahibi olan kamera, Super HD (1296p) çözünürlüğün yanı sıra Full HD kayıt olanağı da sağlıyor elbette. Multicam, öte yandan gece kayıtları için Aptina A-Pix teknolojisine de sahip. Böylece düşük ışık koşullarında da çekim yapmak mümkün. Ancak incelememiz sürecinde düşük ışık koşullarında yaptığımız kayıtlarda bolca grene rastladığımızı da söyleyelim.

Kameranın en dikkat çeken yanı ise Wi-Fi desteği göstermesi. Multicam 575w, Wi-Fi özelliği ile kameranın çektiği görüntüleri anında Android veya iOS cebinize aktarabiliyor. Bunu yapabilmek için elbette önce uygulamayı cep telefonunuza veya tabletinize indirmeniz gerekiyor. Uygulama Windows Phone platformundaysa ne yazık ki henüz yok.

Multicam 575w'nun ekranından Wi-Fi özelliğini aktif hale getirdikten sonra uygulama üzerinde kamerayı görebiliyorsunuz. Böylece hızlı bir şekilde senkronizasyon işini halleden cihaz, artık bir taraftan microSD karta kayıt yaparken, isteğe bağlı olarak bir de cep telefonu veya tablete kayıt alabiliyor.

Özetle

Multicam 575w, kullanışlı bir kamera. Araç içine sabitlenebileceği gibi, evde veya ofiste de kullanılabilecek olan Multicam 575w, özellikle uygun ışık koşullarındaki video kalitesiyle de uygun bir model.

Kimler Almalı

Yeri geldiğinde araç içi kamera, yeri geldiğinde güvenlik kamerası, yeri geldiğinde de bir aksiyon kamerası olarak kullanabileceğiniz Multicam 575w, çok yönlü kompakt kamera arayanlara önerilir.

Alternatifleri

Multicam 575w'ya alternatif olarak daha aksiyon amaçlı bir ürün arıyorsanız, size yakın zamanda incelediğimiz Sony'nin aksiyon kamerası HDR-AS30V'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Prestigio Multicam 575w
Ürün Markası Prestigio
CHIP Online Notu
68
Ekran 2 inç
Fotoğraf Çözünürlüğü 3 MP
Video Çözünürlüğü 2304x1296 piksel
Video Formatı H.264
FPS 30 FPS
Batarya 700 mAh
Pil Ömrü 1 saat
Okuyucu Yorumları