Pusat Business Pro Kablosuz Mouse İnceleme

Monster Notebook’tan yeni bir ürün daha, ancak bu kez bir mouse. Hem mobil çalışanlara hem günlük kullanıma uygun yapıda tasarlanan ergonomik bir mouse olan Monster Notebook Pusat Business Pro, uygun fiyatıyla da oldukça cazip bir seçenek. Peki, özellikleri neler, satın alacaklara neler sunuyor?

CHIP Online Notu 100
  • Kompakt ve ergonomik tasarım
  • Performanslı çalışıyor
  • Her 2 ele uygun yapıda
  • Sessiz
  • Tuş ömrü
  • Pil süresi

Monster denince akla oyun canavarı dizüstü bilgisayarları geliyor, fakat Pusat markası altında aksesuar tarafı da var -ki bu kategorideki bazı ürünlerini daha önce incelemiştik hatırlarsanız. Ancak önümüzdeki günlerde Monster’ı bu alanda daha aktif şekilde göreceğiz. Zira bu alandaki yelpazesini genişletmeye başladı. Bugün bunlardan Pusat Business Pro kablosuz mouse’larına yakından bakacağız. Bu ürünlerin adında Business geçse de, illa iş amaçlı kullanacaksınız diye bir şey yok; günlük kullanımlar için minik ve iyi çalışan bir mouse arayan herkese hitap edecektir. 2 farklı renk seçeneğine sahip olması da farklı zevklere hitap etmesi açısından güzel olmuş. Mouse’un hem siyah hem Rose Gold seçeneği var. Her ikisi de güzel görünüyor, fakat en önemlisi ise ergonomik olmaları. 103 mm uzunluğunda, 60 mm genişliğinde ve 35 mm yüksekliğindeki formuyla el altına rahat oturuyor ve her 2 ele uygun yapıda tasarımıyla sağ ya da sol el ile rahatlıkla kullanılabiliyor. Ağırlığı da sadece 75 gram; böylece en ergonomik ve hafif kompakt fareler arasına kolaylıkla giriyor.

Pusat Business Pro’nun en beğendiğimiz diğer özelliği ise kablosuz olması ve 2 farklı kablosuz çalışma metodunu desteklemesi. Bu mouseu cihazlarınıza hem Wireless hem Bluetooth yoluyla bağlayabiliyorsunuz. Bu sayede aynı anda 2 cihazı tek bir mouse ile kullanabilmeniz mümkün. Mouse’un altındaki kapakta gizlenen minik dongle ile bir bilgisayara 2.4 GHz Wireless üzerinden bağlayabilir, bir diğer cihaza da Bluetooth üzerinden bağlayabilirsiniz. Bağladığınız cihazlar arasında geçiş yapmak için de hemen mouse’un altındaki bağlantı değiştirme tuşunu kullanabilirsiniz. Bluetooth bağlantısı için kullanılan standardın 5.1 olması da önemli bir detay, böylece 10 metreye kadar kullanım mesafesi düşük gecikmeyle sağlanıyor.

Pusat Business Pro, temel kullanımlar için geliştirilmiş. Sağ ve sol tuş, ortasında kaydırma tekerleği yer alıyor ve tabii ki bu da tuş görevi görüyor. Oldukça sessiz bir mouse. Tuşlar gayet sessiz çalışıyor, böylece ofis ve evde sessiz bir çalışma ortamını tercih edenler için uygun yapıda. Kullanılmadığında da sessizce bekleme moduna geçiyor ve böylece pil tasarrufu sağlıyor. Kaldı ki pil ömrü de bir hayli uzun, tek şarjla 55 saate kadar kesintisiz kullanım ömrü sunuyor. Bu da her gün 8 saat aralıksız kullansanız yaklaşık 1 hafta eder; gerçekten çok uzun bir süre. Şarj edeceğinizde de mouse’un kutusundan çıkan kabloyu mouseun ucundaki USB bağlantı noktasına takarak şarj edebiliyorsunuz.

Pusat Business Pro Mouse’u kullandığımız süre içinde gayet memnun kaldık. Yüzeylerle arası iyi, altındaki skatezler kolay kaymasını sağlıyor, ergonomisiyle zaten çok rahat ve performansıyla da her ortamda iş görüyor. Mouse’da kullanılan sensörün doğal çözünürlük desteği 1600 dpi seviyesinde, bu da gayet işlevsel olmasını sağlıyor. Cihazda kullanılan tuşların kullanım ömrünü merak edenler için de bu tuşların tıklama ömrünün 5 milyona kadar olduğunu söyleyelim.

Sonuç

Evet genel olarak özetlemek gerekirse Pusat Business Pro gayet iyi bir mouse olmuş. Kablosuz kullanım seçenekleri, ergonomik özellikleri ve performansıyla sürekli el altında bulundurmak isteyeceğiniz bir mouse. Bunun yanı sıra fiyatı da gayet uygun. Şu an Monster Notebook’un web sitesinde 399 TL fiyatla bulunabiliyor ve bu fiyata sepette bir de 50 TL indirim geliyor. Bu da uygun fiyata böyle küçük ancak iyi çalışan bir mouse arayanlar için cazibesini artıyor.

Bu arada Pusat Business Pro ile ilgili daha fazla detaylı bilgi almak isterseniz, Monster Notebook web sitesi üzerinden Dijital Mağaza özelliğini kullanarak direkt olarak müşteri temsilcisiyle görüşüp ürün hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca satın almayı düşünürseniz de Monster Notebook’un güzel bir uygulaması var: Monster Ekspress hizmeti Monster Express, satın alma işlemlerinizde kargo beklemeyi ortadan kaldıran ve cihazınızı size aynı gün teslim eden bir uygulama. Monster Express ile cihazınızı dilerseniz aynı gün içinde ya da ertesi gün teslim alabiliyorsunuz.

Pusat Business Pro Wireless Mouse hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pusat Business Pro Kablosuz Mouse
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
100
Bağlantı Wireless 2.4GHz, Bluetooth 5.1
Menzil 10 metreye kadar
DPI 1600 dpi
Tuş Sayısı 4 adet
Tuş Ömrü 5 milyon tıklama
Pil Kapasitesi 600 mAh
Pil Ömrü 55 saate kadar
Boyutlar 103 x 60 x 35 mm
Ağırlık 75 gr.