Smart Watch S71'i kolumuza taktık.

Akıllı saatler yoluna son sürat devam ediyor. Bu defa Smart Watch S71'i kolumuza taktık.

CHIP Online Notu 67
  • Yenilenmiş arabirim
  • Telefon görüşmesi mümkün
  • Metalik tasarım
  • Eşleşme seçenekleri
  • Uygulama desteği gelişmeli
  • Suya karşı dayanıklı değil
  • Fiyatı daha uygun olmalıydı

Belki de bizler normal, bildiğimiz standart saatleri kullanan son nesil olacağız. Evet, böyle söylüyoruz çünkü akıllı saatler hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde de pek çok yeni akıllı saatle daha tanıştık. Bu alanda ürün portföyü son sürat artmaya devam ediyor. Bugün inceleyeceğimiz model de, bu büyümenin bir parçası niteliğinde.

Quadro markasının daha önce de bir akıllı saatini incelemiştik hatırlarsanız. Smart Watch S88 isimli modelin ardından bu defa da yeni model Smart Watch S71 bizlerle. Tıpkı bir önceki model gibi Smart Watch S71'le de cep telefonu görüşmeleri yapmak, üzerindeki kamera ile fotoğraf çekmek ve elbette telefonumuza gelen bildirimleri almak mümkün. Bunun yanında yenilikler de göze çarpıyor. Şimdi Smart Watch S71'i daha yakından inceleyelim.

Yenilenmiş tasarım

Öncelikle Smart Watch S71'i fiziksel özellikleriyle inceleyelim. Saat, önceki modele göre tasarım olarak yenilenmiş. Ekranın çevresi artık metalik bir malzemeye sahip. Böylece eski modele göre daha şık göründüğünü söyleyebiliriz. Öte yandan saatin tasarımının bize Samsung'un ilk akıllı saat modeli olan Galaxy Gear'ı andırdığını da eklemek lazım.

Smart Watch S71'in üst kısmında minik bir kamera, hemen yanında hoparlörleri görüyoruz. Sağ kenarda bir microUSB yuvası bulunuyor. Burayı kullanarak saati şarj etmek mümkün. Ekranın altında ise fiziksel bir tuş bulunuyor. Bu tuş ile arabirimde ana sayfaya dönebiliyorsunuz.

Smart Watch S71'in bataryası çıkabiliyor. Bataryanın altında ise bir microSD kart slotu bulunuyor. 8 GB'a kadar microSD kart ile saatin hafızasını arttırmak mümkün. Öte yandan burada bir de SIM kart slotu görüyoruz, ancak bu alan henüz kullanıma hazır değil. Anlaşılan Quadro, bir sonraki modelde karşımıza SIM kartlı bir saat ile çıkacak.

Yenilenmiş arayüz

Smart Watch S71'in tasarımı olduğu gibi yazılımı da yenilenmiş. Yeni bir arayüzle karşımıza çıkan Smart Watch S71, arabirimiyle önceki modele göre daha kullanışlı bir yapıya kavuşmuş. Saati telefonunuzla eşleştirdiğinizde kullanabileceğiniz arama ve rehber fonksiyonlarına ek olarak mesaj, ses çalar, adımsayar, FM radyo, takvim, kamera gibi uygulamaları görebiliyoruz. Öte yandan elbette telefonunuzla eşleştirdiğinizde Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarınızın bildirimlerini takip edebileceğiniz uygulamaları da saate indirebiliyorsunuz.

Saati telefonunuzla eşleştirmek için yine bir önceki modelde de olduğu gibi ilk etapta QR Code uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Ardından saatte bulacağınız QR kodu bu uygulamaya okutarak direkt olarak Quadro'nun sayfasına yönlendiriliyorsunuz; buradan saati telefonunuzla eşleştirebileceğiniz ve üçüncü parti uygulamalara erişim sağlayabileceğiniz APK yazılımını indirebiliyorsunuz. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi bu yöntem pek kullanışlı değil. Artık saatler arasında yaygın olarak NFC teknolojisi kullanılıyor ve uygulamalarına market üzerinden rahatlıkla erişilebiliyor. Bu nedenle bizce Quadro, bir sonraki modelde bu yöntemi güncellemeli.

Aramak serbest

Smart Watch S71 ile arama yapabiliyorsunuz. Ayrıca cep telefonunuzdaki rehberinize saat üzerinden erişebiliyorsunuz. Saat üzerinde yer alan sanal klavyeyi kullanarak kişiler arasında aramak istediğinizi kişiyi bulabiliyor veya yine sanal klavyeyi kullanarak mesaj yazıp gönderebiliyorsunuz. Bu noktada sanal klavyenin kullanımını beğendiğimizi söyleyelim. Zira klavyenin isabet oranı oldukça yüksek.

Yine arabirimde gördüğümüz adımsayar uygulamasının kullanımı da oldukça kolay. Bu uygulama yoluyla ne kadar yol katettiğinizi görebiliyorsunuz. Öte yandan saatin kamerasını kullanarak fotoğraf ve video çekebiliyor, bunları Bluetooth üzerinden telefonunuza iletebiliyorsunuz. Yine saat ile radyo dinlemek de mümkün. Hatırlarsanız bu özellik bir önceki modelde de vardı. Fakat farklı olarak bu defa Quadro kutu içeriğine bir kulaklık da dahil etmiş. Kutu içeriğinde bulunan kulaklık setini saate bağladıktan sonra radyo dinlemek mümkün. Ancak bu durumda saatinizden kulağınıza giden bir kablo yığınıyla başa çıkmak zorunda kalacağınızı da söyleyelim.

450 mAh'lik bir bataryanın sahibi olan Smart Watch S71, böylece 4 güne kadar bekleme süresi sunabiliyor. Eğer faal olarak saatle telefon görüşmesi yaparsanız ise süreniz maksimum 6 saat.

Özetle

Smart Watch S71, yükselen akıllı saat trendini besleyen akıllı saatlerden biri olarak aile içinde kendine yer buluyor. Açıkçası saatin kışkırtıcı ve öne çıkan yenilikçi bir özelliği yok. Telefon görüşmelerini saat üzerinden yapmak isteyenler ve akıllı saat sahibi olmak isteyenler yakından inceleyebilirler. Ancak bu alanda sıkı bir rekabet olduğu da aşikar.

Smart Watch S71'in fiyatı 399 TL civarında.

Kimler Almalı

Akıllı saat kullanmak ve cep telefonu görüşmelerini saat üzerinden gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar Smart Watch S71'e bakabilirler.

Alternatifleri

Smart Watch S71'e alternatif olarak Sony SmartWatch 2'yi rahatlıkla önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Quadro Smart Watch S71
Ürün Markası Quadro
CHIP Online Notu
67
Ekran 1.54 inç LCD (240x240)
Uyumluluk iOS, Android
Kamera 2 MP
Bağlantılar Bluetooth, microUSB, microSD
Konuşma Süresi 6 saate kadar
Bekleme Süresi 4 güne kadar
Batarya Kapasitesi 450 mAh
Okuyucu Yorumları