Quadro Smart Watch S88'i inceledik.

Saat üzerinden telefon görüşmesi yapmak isteyenler için Quadro Smart Watch S88'i inceledik.

CHIP Online Notu 66
  • Telefon görüşmesi
  • Uzun pil ömrü
  • iOS, Android ve Windows Phone'la kullanılabiliyor
  • 2 yıl garanti
  • Kolay bağlanıyor
  • Çok fonksiyonel değil
  • Su koruması yok
  • Özelleştirme seçenekleri

Akıllı saatler son zamanlarda oldukça moda. Bunun yanında elbette giyilebilir fitness cihazları da öyle. Daha önce hatırlayacak olursanız her iki alanda da pek çok ürün inceledik. Bunların arasında Sony, Samsung ve LG'nin popüler modelleri bulunmakta. Bu defa farklı bir markaya bakıyor olacağız. Tablet ve bilgisayar ürünleri de bulunan Quadro, akıllı saat pazarında da kullanıcılara ürünler sunuyor. Smart Watch S88 adı verilen akıllı saatle kült bilim kurgu filmlerinden hatırlanan sahneleri canlandırmamıza olanak tanıyan Quadro, bakalım bu saatiyle bizlere neler sunuyor...

Her "cebe" uygun

Quadro Smart Watch S88, bir akıllı saat dedik. iOS, Android ve Windows Phone ve hatta Symbian işletim sistemlerini destekleyen saat, böylece kullanılabilirliğini arttırıyor. Akıllı telefona Bluetooth üzerinden kolaylıkla bağlanan saat, telefonunuza bağlı olan pek çok işlemi kolunuza getirebiliyor. Bu saati kullanarak telefon görüşmeleri yapabiliyor, SMS gönderip alabiliyorsunuz. Yine cep telefonunuzdaki rehbere erişebileceğiniz saatle, telefonunuzun kamerasına uzaktan bağlanarak fotoğraf çekmek de serbest. Saatle daha pek çok iş yapabiliyorsunuz. İncelememiz süresince hepsinden bahsetmeye çalışacağız.

Quadro Smart Watch S88, farklı renk seçeneklerine sahip bir model. İncelediğimiz modeliyle siyah renkte olan saat, dört farklı renkle bulunabiliyor. Kalın kayışıyla kolunuzu saran saat, ön yüzünde 1.54 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduruyor. Ekranın hemen üzerinde hoparlörü, alt kısımda da mikrofonu görebiliyoruz. Böylece telefon görüşmelerini yapmanıza olanak tanıyan saat, hoparlörü ile ayrıca cep telefonunuzdan müzik dinleyebilmenize de olanak tanıyor. Yine üzerinde bir radyo uygulaması bulundurduğunu da söyleyelim.

Ekranın sağ kenarında güç düğmesi ve ayrıca bir microUSB bağlantısı mevcut. Kutu içeriğinden çıkan USB kablosunu kullanarak saati şarj edebiliyorsunuz. 4 güne kadar bekleme süresi sunan saat, konuşma süresiyle ise 6 saati görebiliyor. Bunlar tatmin edici değerler.

Ekranın altında üç tuş görüyoruz. Bu tuşları kullanarak arama ekranını açabiliyor, ana menüye dönebiliyor ve uygulamadan geri çıkabiliyoruz.

Arama yapmak serbest

Şimdi saatin arabirimi yakından tanıyalım. Smart Watch S88, hem dijital hem analog saat göstergesine sahip. Telefonunuza bağlamadığınız durumlarda klasik bir saat gibi kullanabilirsiniz. Saatin arka planlarını da değiştirebiliyorsunuz, ancak çok fazla seçenek sunulmamış.

Ekranı üstten çektiğinizde Bluetooth menüsü, eğer telefona bağlıysa medya çalar ekrana geliyor. Alt kısımdan tutup çektiğinizdeyse takvimi görüntüleyebiliyorsunuz. Uygulamalara erişmek içinse ekranı sağa veya sola kaydırmanız gerekli. Ancak bu kullanım pek tutarlı değil. Bazen istediğinize erişmek zor olabiliyor.

Smart Watch S88 ile arama yapabiliyoruz demiştik. Bunun için ister saatteki Telefon Defteri menüsünü kullanarak cep telefonunuzdaki rehberinize erişebilir, ister Çevir uygulaması yoluyla direkt olarak arayacağınız kişinin numarasını tuşlayabilirsiniz. Özellikle araba kullanırken işlevsel bulduğumuz bu özellik, yine cep telefonu yerine saat üzerinden konuşmak isteyenler tarafından da beğenilecektir. Ses performansını ise tatminkar ölçüde bulduğumuzu söyleyelim. Ancak gürültülü bir çevredeyseniz görüşmeniz pek sağlıklı olmuyor.

Yine arabiriminde size gelen çağrıları görebileceğiniz Arama Geçmişi menüsünü de bulunduran saat, SMS göndermenizde de yardımcı. Mini bir sanal klavyesi de bulunan saatin, bu klavyesini kullanarak SMS yazabiliyorsunuz. Tuşlar elbette biraz küçük, ancak kullanılabilir ölçüde.

Üzerinde bir adım sayar bulunduran saat, öte yandan alarm, hesap makinesi, takvim, ses çalar ve radyo gibi özellikleri de barındırıyor. Hazır söz radyodan açılmışken ilgili bir konuya daha değinelim. Saatin kutu içeriğinden iki kablo çıkıyor. Bunlardan biri USB şarj kablosu, diğeri ise microUSB – kulaklık dönüştürücüsü. Saat üzerinden radyo dinlemek istediğinizde bu dönüştürücü kabloyu saatin microUSB girişine bağlıyor, ardından da kulaklığınızı (kutu içeriğinden çıkmıyor) diğer ucuna takıyorsunuz. Böylece radyo saatin hoparlöründen sesini duyuruyor. Ancak bu kablo yığınından ötürü bunu kullanışı ve görünüm açısından hoş bulduğumuzu söylemek bir hayli güç. Dahili radyo yerine cep telefonunuzdaki radyoyu veya müzikleri saatteki medya çalar yoluyla dinlemeniz ise daha mantıklı bir yol.

Diğer yandan her iki kablonun da microUSB ucuna bakacak olursanız uçların bir hayli uzun tutulduğunu fark edeceksiniz. Saati şarj etmek için cep telefonunuzun USB kablosunu kullandığınızda bağlantı noktası kısa geliyor ve kablo sağlam şekilde yuvaya oturmuyor. O nedenle kutu içeriğinde bulunan kabloları kullanmanız gerekiyor.

Ya uygulama desteği?

Smart Watch S88, az önce bahsettiğimiz microUSB bağlantı noktasının basit bir kapak altında bulunması ve hoparlör ile mikrofon girişlerinin açıkta olması nedeniyle su koruması göstermeyen bir saat. O nedenle kullanırken ıslak platformlarda dikkatli olmak gerekiyor.

Smart Watch S88'in uygulama desteği ise hem kısıtlı hem kullanımı zor. Firma bunun için arabirime bir de QR Code koymuş. Cep telefonunuza indireceğiniz bir QR Code Reader uygulamasına bu kodu okuttuğunuzda, Quadro'nun sayfasına yönleniyorsunuz. Burada saat üzerinden uygulamalara erişmek ve uygulama bildirimleri almak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği anlatılıyor. Cep telefonunuzdaki uygulamalardan saatinize bildirim almak için yüklemeniz gereken APK yazılımını bu yolla indirebiliyorsunuz.

Özetle

Smart Watch S88, akıllı saat kullanmak isteyen ve bunun için bütçesini de yormak istemeyenler tarafından tercih edilebilecek yapıda. Telefon görüşmeleri yapabilmesi saatin çıkış noktasını oluşturuyor. Özellikle araba kullanırken bu özellik kullanıcılar tarafından beğenilebilir diye düşünüyoruz. Diğer yandan saatin iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemleriyle çalışabiliyor oluşu da onu her platform sahibine yakın tutuyor. Elbette bahsettiğimiz gibi eksileri de mevcut. Satın almayı düşünmeden önce bunları da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Smart Watch S88'in fiyatı ise 299 TL civarında.

Kimler Almalı

Smart Watch S88, akıllı saat kullanmak isteyen ve bunun için bütçesini de yormak istemeyenler tarafından tercih edilebilecek yapıda.

Alternatifleri

Smart Watch S88'e alternatif olarak üst gömlek bir saat arıyorsanız Sony SmartWatch 2'yi veya Samsung Galaxy Gear 2'yi yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Quadro Smart Watch S88
Ürün Markası Quadro
CHIP Online Notu
66
Ekran 1.54 inç LCD
Uyumluluk iOS, Android, Windows Phone
Bağlantılar Bluetooth, micro USB
Pil Ömrü 4 güne kadar
Konuşma Süresi 6 saate kadar
Batarya Kapasitesi 400 mAh
Okuyucu Yorumları