Battlefield 3 hayranlarına özel kulaklık.

Güçlü baslar ve etkili ses yalıtımı ile kendinizi savaşın ortasında hissedebilmeniz mümkün.

Razer BlackShark İnceleme
CHIP Online Notu 100
  • Etkileyici Battlefield 3 teması
  • Ses yalıtımı ve genel ses kalitesi
  • Taşıma çantası gerekliydi.

Razer'in oyuncu ekipmanları konusunda usta bir firma olduğu inkar edilemez. Firma son olarak ünlü Battlefield 3 oyunu için BlackShark adında bir kulaklık geliştirdi ancak kulaklığı benzerlerinden farklı kılan sadece ikinci dünya savaşında pilotların kullandığı kulaklıklara benzeyen tasarımı değil. Tam anlamıyla ses yalıtımı ve güçlendirilmiş bas seslerle oyuna odaklanmanızın çok daha artacağını, hatta oyunların dışında filmlerde ve müziklerde de kulaklığın hayatınızın değişmez bir parçası haline gelebileceğini söylemek gerekiyor. Yaptığımız denemelerde gördük ki Razer BlackShark, son zamanlarda test merkezimize uğrayan en başarılı kulaklıklardan biri. Tüm Razer ürünleri gibi haklı olarak fiyatı biraz yüksek ancak karşılığı sonuna kadar alınabiliyor.

Razer BlackShark'ın malzeme kalitesi oldukça yüksek. Kulağı tam anlamıyla kapatan sürücüler oldukça başarılı bir ses yalıtımı sağlıyor. Kulaklığı taktığınız anda bile çevre ile olan ses iletişiminiz tam anlamıyla kesiliyor. Bilgisayar bağlantısı 3.5 mm'lik jack ile yapılıyor ve turuncu renkli standart kablo ile aynı anda hem kulaklığın, hem de mikrofonun bağlantısı gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle ürünü akıllı telefonlarla veya çeşitli Ultrabook'larda da kullanabilmek mümkün oluyor. Kulaklık ve mikrofonun ayrı ayrı bağlanması gereken durumlarda da kutudan gelen ayırıcı kablodan faydalanabilirsiniz. Kulaklığın turuncu ve siyah renklerde olan tasarımı geçmişten kaldığı izlenimini başarıyla oluşturuyor. Taç ve kulaklara temas eden kısımlarda çok kaliteli bir deri malzeme tercih edildiğinden rahatlık son derece yüksek. Boom tasarımına sahip mikrofonun ayarlanabilmesi de bir hayli hoş. Gerek duyulmayan durumlarda mikrofonun sökülebilmesi ve kalabalık yapmaması da engellenebiliyor. Kulaklıktaki metalik aksamlar ve turuncu renkli dikişler kesinlikle görmeye değer.

20 Hz ile 20 kHz frekans aralığına sahip olan 40 mm'lik sürücüler görevini son derece iyi bir şekilde yerine getiriyor. Yapmış olduğumuz denemelerde kulaklığın binlerce liralık üst modellerden bile yüksek bir performans sergilediğine şahit olduk. Özellikle bas seslere önem veren kesime giriyorsanız Razer BlackShark'tan etkilenmeme şansınız yok. Sadece Battlefield 3'te değil tüm oyunlarda kulaklığın gücünü ve oyuna odaklanmanızı kolaylaştırıcı etkisini kolaylıkla görebilirsiniz. Kulaklık doğal olarak stereo ses üretiyor ve USB bağlantı desteklemediği için akla gelebilecek tüm ürünlerle birlikte kullanılabiliyor.

Özetle

Razer'in Battlefield 3 temalı kulaklığı BlackShark, son dönemlerde gerek tasarım, gerekse ses kalitesi ve rahatlık olarak gördüğümüz en iyi kulaklık. Genelde oyuncu kulaklıklarında muhakkak birtakım eksiklikler oluyor ancak Razer BlackShark'ın tek eksikliği birlikte bir taşıma çantası gelmemesi. Binlerce liralık rakiplerinden bile çok daha iyi bir kulaklık.

Alternatifleri

Benzer fiyat aralığındaki kulaklıklar düşünüldüğünde, oyun oynamayı seviyorsanız ve hatta Battlefield 3 hayranıysanız doğal olarak başka seçeneğiniz kalmıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer BlackShark
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
100
Sürücüler 40 mm
Bağlantı 3.5 mm
Gürültü Engelleme Pasif
Mikrofon Var (Sökülebilir)
Frekans Aralığı 20 Hz - 20 kHz
Okuyucu Yorumları