Razer, Orbweaver ile çok can yakacak!

Razer, yeni Gaming Keypad'i Orbweaver ile çok canlar yakacak gibi görünüyor.

CHIP Online Notu 97
  • Agresif ve ergonomik tasarım
  • Oyun performansına olumlu katkısı
  • Kuvvet gerektirmeyen tuş takımı
  • Aydınlatma renk seçenekleri yok

Piyasaya sürdüğü her ürünüyle profesyonel oyuncular başta olmak üzere oyun dünyasına yakın duran tüm kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan Razer, Gaming Keypad'i Orbweaver ile oyunseverleri bir kez daha heyecanlandırmayı başaracak gibi görünüyor. Razer'ın bu alandaki bir önceki ürünü olan Nostromo'nun devam niteliğinde olan Orbweaver; agresif tasarımı, geniş tuş takımı, yeşil renkli LED ışıklandırmaları ve konforlu palm-rest bölgesi ile ilk bakışta dikkat çekiyor. Cihaza yakından bakmadan önce Razer'ın bu alandaki ürünüyle henüz tanışmamış olan okuyucularımızın cihazı nasıl kullanabileceklerini kısaca özetlememiz gerekli diye düşünüyoruz. Orbweaver'ı klavyenizin hemen sol tarafına konumlandırıyor ve sol elinizle oyundaki tüm hakimiyeti elinize alabiliyorsunuz. Böylece klavyenizi unutabilir ve yalnızca fare ve Orbweaver ile müthiş bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Geniş tuş takımı alanında tam 20 adet programlanabilir tuş bulunduran Orbweaver, özellikle yeşil renkli LED ışıklandırmaları sayesinde geceleri performans kaybetmenize engel oluyor. Orbweaver'de bir önceki model olan Nostromo'ya göre tuş sayısı arttıran Razer, tuş alanındaki scroll'u da kaldırmış. Orbweaver'in sağ tarafına baktığımızda 8 farklı yöne programlanabilir bir thump-pad olduğunu görüyoruz. 20 programlanabilir tuşa ek olarak thump-pad'i de programlayarak savaş alanındaki tüm hünerlerinizi rahatlıkla gösterebilirsiniz. Sınırsız makro ve profil kayıt özelliği de sunan Orbweaver, böylece müthiş bir serbestlik sunuyor. Bu arada cihazın üzerinde bulundurduğu programlanabilir tuşların bir önceki modele göre bariz bir biçimde yenilendiğini de söylememiz gerekli. Orbweaver'ın mekanik tuşları tetiklenmek için yalnızca 50g kuvvete ihtiyaç duyuyor. Böylece parmaklarınızın hızını cihazın tuşlarını tetiklerken kaybetmiyorsunuz.

Orbweaver'ın, özellikle uzun soluklu oyun seanslarında rahat edebilmeniz için üzerinde bulundurduğu palm-rest bölümüyle de beğenimizi kazandığını söyleyebiliriz. Ayarlanabilir ergonomik tasarımı sayesinde Orbweaver'a bir kez alıştıktan sonra klavyeye geri dönüp bakmayacağınızı garanti edebiliriz. Orbweaver'la ilgili değinmemiz gereken bir diğer nokta ise, Razer'ın diğer ürünlerinde de olduğu gibi Synapse 2.0 desteği ile birlikte gelmesi. Böylece kendinize özel hazırlamış olduğunuz makro, profil, ve ayarlarınızı Bulut'a kaydedebiliyor ve böylece nerede olursanız olun ayarlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Özetle

Orbweaver'ın oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz. Ergonomik tasarımı ve programlanabilir tuş fazlasıyla uzun oyun seanslarında rahat etmek isteyenlerin Orbweaver'ı yakından incelemelerini öneriyoruz.

Alternatifleri

Bu tür tuş takımlarına ayak uyduramayan ve klavyeden vazgeçemeyen kullanıcılara yine Razer'ın programlanabilir klavyelerine göz atmalarını tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Orbweaver
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
97
Programlanabilir Tuş 20 adet
Razer Synapse 2.0 Var
Bağlantılar USB
Boyutlar 55 x 154 x 202 mm
Ağırlık 395 gram
Okuyucu Yorumları