3G üzerinden internet bağlantısı her yerde.

Tek elinizle kolaylıkla kullanabileceğiniz, hızlı internet ve yüksek performans odaklı bir tablet.

reedPAD 4N İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Fiyata göre sunulanlar
  • SIM girişi ve GPS desteği
  • Kameralar biraz zayıf.

Tablet seçimi gerçekten zor bir iş. Dünya devi markaların ürünleri, piyasadaki birçok rakibe kıyasla hatırı sayılır derecede daha yüksek fiyatlı. Çok uygun fiyatlı ürünler de var ancak gerek performans, gerekse kullanımları açısından sizi ne derece tatmin eder bilinmez. O halde karar verirken bütçenizi sürekli olarak göz önünde tutarak, kolay kullanılabilen ve tatmin edici özellikler içeren ürünlere yönelmelisiniz. reedPAD'in 4N modeli aslında tam da sözünü ettiğimiz gruba giriyor ve ihtiyaç duyulabilecek birçok özelliği, güçlü bir donanımla kullanıcılara sunuyor. Fiyatı da makul seviyede ve çok ucuz tabletlere yönelmekten daha iyi bir yatırım olacağı gün gibi ortada.

7.0 inç ekranlı ürünler arasında bulunan reedPAD 4N, birçok rakibinde olduğu gibi 1024 x 600 piksel ekrana sahip. 512 MB sistem belleği yeterli düzeyde ve çift çekirdekli 1.2 GHz'lik Cortex A9 işlemci akla gelebilecek tüm uygulamaların üstesinden başarıyla geliyor. Tabletin sahip olduğu 4 GB'lık depolama alanını yetersiz olarak düşünebilirsiniz ancak firma Micro SD kart yuvasına da yer vermiş durumda. Böylece 32 GB'a kadar artış yapabilirsiniz. Tabletin USB bağlantısı üzerinden taşınabilir disk veya USB bellek gibi donanımları bağlayabilmeniz de mümkün. Google'ın Android 4.0 işletim sistemini kullanan reedPAD 4N, kamera yönünden de günü kurtaracak çözümlere sahip. 0.3 MP çözünürlükteki ön kamera görüntülü görüşmeler için yeterli. 2.0 MP'lik arka kamera ise sosyal ortamlarda paylaşılabilecek kalitede fotoğraflar çekebiliyor. Büyük beklentileri olanları hayal kırıklığına uğratabilir.

3500 mAh kapasitede bir bataryaya sahip olan reedPAD 4N'in 10 saate kadar kullanılabilmesi mümkün. 197 x 118 x 10.2 mm'lik boyutlar zarafet çerçevesinde. Tabletin bağlantı yönünden de cömert olduğunu yeri gelmişken belirtelim. Donanımsal olarak GPS yongasının bulunması özellikle navigasyon uygulaması kullanmayı planlayanlar için son derece önemli. Benzer birçok tablette GPS yongası yok. Aynı zamanda tabletin fark yarattığı yönlerden biri de 3G desteği sunması. SIM kartınızı doğrudan reedPAD 4N'e bağlayarak internete girebilirsiniz. SIM kart girişinin dahili olması da reedPAD 4N'i farklı kılıyor. Doğal olarak kablosuz ağ ve Bluetooth desteği de ihmal edilmemiş.

Özetle

reedPAD 4N başarılı bir tablet. Gördüğünüz gibi standartların dışında özelliklere sahip. Ek özellikleri olmasa bile ekranı ve donanımları ile piyasadaki "ucuz" ürünlerden kolaylıkla ayrılmayı başarıyor. Maliyeti etkilememesi için özellikler abartılmadan yeterince cömert davranılmaya çalışılmış. Edineceklerin memnun kalacaklarına dair hiçbir şüphemiz yok.

Alternatifleri

Karar vermeden önce reedPAD 4N'in dahili GPS yongası içermesine ve SIM kart girişi bulundurmasını göz önünde bulundurun. Daha uygun fiyatlarda "3G desteği" gibi ibareler görebilirsiniz ancak söz konusu özellik sadece USB girişine 3G modem bağlanarak kullanılabiliyor. reedPAD 4N'de ise doğrudan bir SIM girişi var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli reedPAD 4N
Ürün Markası reedPAD
CHIP Online Notu
79
İşletim SistemiAndroid 4.0
İşlemciAllwinner A10 Cortex A8 (Çift çekirdekli)
İşlemci Hızı1.2 GHz
Ekran TeknolojisiFlat HD LED
Ekran Boyutu7 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)0.5 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBYok
Pil Kapasitesi3500 mAH
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar118 x 197 x 10 mm
Ağırlık420 gr.
Okuyucu Yorumları