Aslında hepimizin ona ihtiyacı var.

Akıllı telefonunuzun veya tabletinizin biten şarjını artık hiç dert etmeyeceksiniz.

CHIP Online Notu 94
  • Yüksek kapasite
  • Küçük boyutlar
  • El feneri ve lazer işaretleyici özellikleri
  • Taşıma çantası olabilirdi.

Akıllı telefonlar hatta tabletler günümüzün vazgeçilmez ürünleri arasında. Hatta taşınabilir oyun konsollarını, Bluetooth kulaklıkları, dijital fotoğraf makinelerini de aynı gruba dahil edebilmek mümkün. Teknoloji her ne kadar gelişiyor olsa da batarya performansı için aynı cümleleri sarf edebilmek pek mümkün görünmüyor. Cihazların sürekli olarak güçlenmesi ve zarafet odaklı yapılan tasarımlar çoğu zaman bataryadan taviz verilmesini ve dolayısıyla şarj süresinin azalmasını sağlıyor. Yıllar öncesinin akıllı statüsüne giremeyen cep telefonlarının bir haftayı aşan bekleme süresini düşündüğünüzde bizi daha iyi anlayabilirsiniz.

En son telefonunuzun şarjı gün içinde ne zaman bitti ve ortada kaldınız? Böyle bir soruya verilecek cevap hemen hemen herkes için yakın bir tarih olur. S-Link IP-710 isimli cihazsa sizi hem akıllı telefonunuzla, hem de diğer taşınabilir cihazlarla olabilecek benzer sorunlardan kurtarıyor. 102 x 45 x 22 mm'lik ölçülere sahip olan ürün aslında taşınabilir bir Li-ion batarya. 5200 mAh batarya kapasitesine sahip ve tamamını doldurmak altı saati buluyor. Bataryanın tümü doldurulduğunda ise lüks sınıftaki bir akıllı telefonu en boş halden yüzde yüze kadar üç kereden fazla şarj edebiliyor. Şarj işlemi için kullanılması gereken kablolar kutu içeriğinden geliyor ancak mevcut cihazlarınızın orijinal kablolarını kullanma şansınız da var. Birçok elektriksel güvenlik önlemini bünyesinde barındıran S-Link IP-710'un cihazınıza tam anlamıyla uyum sağlaması için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği var.

S-Link IP-710'ün özelliklerinden biri de sunumlarda ihtiyaç duyulan lazer işaretleyici olarak kullanılabilmesi. Üzerinde bulunan tuşa bir kere basmak, lazer işaretleyiciyi devreye almak adına yeterli. Öte yandan ürünün el feneri özelliği de var. Kullanım için aynı tuşa 4-5 saniye boyunca basmanız gerekiyor. LED aydınlatma hem parlak, hem de dahili bataryanın da güçlü olmasının etkisiyle saatlerce çalışabiliyor. Cihazın üzerinde sunulan detaylardan biri de güç göstergesi. Mavi renkli dört adet LED ile cihazın doluluk ve şarj aktivitesini takip edebilirsiniz. Her çantaya ve cebe girecek büyüklükte olan S-Link IP-710, taşınabilir cihazlarını gün içinde çok yoğun bir şekilde kullananlar için hayati önem taşıyor.

Özetle

Taşınabilir batarya çözümleri piyasada hep vardı ancak şimdi daha fazla yaygınlaşmaya başladı. Üreticiler tercih sebebi olabilmek adına ürünlerinde farklı özelliklere yer vermeye de gayret ediyor ve test ettiğimiz S-Link IP-710 da bahsettiğimiz gruba giriyor. Ürün taşınabilir bir batarya olmanın haricinde el feneri ve lazer işaretleyici olarak da kullanılabiliyor. Toplamda ifade edilen 500 şarj döngülük ömür yaklaşık olarak 2000 kez telefonunuzu şarj edebilecek güçte. İhtiyacınız varsa kaçırmamanız gereken kalitede bir ürün.

Alternatifleri

Haklı olarak taşınabilir bataryanızın güçlü olmasını ve ek özellikler sunmasını bekliyorsanız S-Link IP-710 başarılı bir ürün. Sunduğu ek özelliklerle birçok rakibini elemeyi başarıyor ve renk seçeneği de ürünü cazip kılan detaylardan biri.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli S-Link IP-710
Ürün Markası S-Link
CHIP Online Notu
94
Kapasite 5200 mAh
Şarj Süresi 6 Saat
Güç Çıkışı 5V / 1A
Boyutlar 102 x 45 x 22 mm
Döngü 500 kez
Okuyucu Yorumları