Samsung Galaxy Buds İnceleme

Samsung'un yeni kablosuz kulaklığı Galaxy Buds nasıl? İşte tüm detaylarıyla Galaxy Buds incelemesi.

CHIP Online Notu 80
  • Rahat
  • Tasarım
  • Kolay eşleşme
  • İdeal bas
  • Yeterli pil ömrü
  • Ortam sesi özelliği
  • Kimi kullanıcılara ses seviyesi düşük gelebilir
  • Bazı özellikler Android ile sınırlı
  • Telefon görüşmeleri

Samsung'un IconX'ten sonra kablosuz kulaklık alanında yeni modeli olan Galaxy Buds'ı bir süredir kullanıyoruz. Android tarafında iyi bir kablosuz kulaklık arayanların ilgisini çekebilecek yapıda tasarlanan kulaklık, pek çok açıdan başarılı bir model olmuş, ancak eksikleri de yok değil. Şimdi Galaxy Buds'a yakından bakalım.

Galaxy Buds Tasarımı

Galaxy Buds Tasarımı

Galaxy Buds, IconX'e göre yenilenmiş tasarımla karşımıza çıkıyor. Nispeten daha hafif ve daha küçük boyuta indirgenen kulaklık ve şarj kutusu, böylece daha kompakt yapı kazanmış. Ancak kutu içeriğinde yine farklı kulak boyutları için 3 farklı kanat ucu ve kulak ucu yer alıyor. En iyi yalıtım ve sabitleme için size en uygun olanını takmanız elbette oldukça elzem.

Kulağınızda rahat duran ve dahası hareketli koşullarda da kulağınızdan kolay kolay düşmeyen Buds, böylece spor salonlarında da rahatlıkla kullanılabilir. IPX sertifikası ile tere karşı da dayanıklılık kazananan kulaklık, böylece sporcuların sorusunu da yanıtlıyor.

Kontrollerini sağ ve sol kulak üniteleri üzerinde toplayan Galaxy Buds, sol kulak ünitesine basılı tutarak sesi azalmanızı, sağ kulak ünitesi üzerine basılı tutarak sesi yükseltmenizi sağlıyor. Ayrıca yine parça oynatma ve duraklatma, sonraki / önceki parçaya geçiş ve aramayı yanıtlama ve sonlandırma gibi seçenekler yine burada toplanmış. Öte yandan yine buraya uzun basılı tutarak Bixby'e de ulaşabiliyorsunuz.

Son olarak elimizde siyah renkle bulunsa da, bu cihazın sarı ve beyaz gibi farklı renk seçenekleri olduğunu da söyleyelim.

Galaxy Buds Nasıl Çalışıyor?

Galaxy Buds Nasıl Çalışıyor?

Galaxy Buds, yalnızca Android işletim sistemiyle değil, aynı zamanda iOS tarafında da çalışıyor. Yani Apple kullanıcıları da AirPods'a daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak Galaxy Buds'ı tercih edebilirler. Elbette birtakım özelliklerin yalnızca Android tarafında çalıştığını da söylemek lazım. Mesela Galaxy Buds'ın mobil uygulaması sadece Android cihazlarda kullanılabiliyor. Android 5.0 ve üzeri işletim sistemine sahip olan kullanıcılar, Galaxy Buds ile tam uyum sağlayabiliyor.

Kutusundan çıkarttığınız anda bağlanmaya hazır hale gelen Galaxy Buds, gayet kolay şekilde telefonunuza bağlanıyor ve Bluetooth 5 desteği sayesinde kullanım sırasında anlık kopmaların önüne geçişmiş. Galaxy Wearable uygulaması üzerinden pek çok ayarı yapabildiğiniz kulaklıkta, ekolayzıra ilişkin seçenekler de mevcut.

Galaxy Buds Özellikleri Neler ve Perfomansı Nasıl?

Galaxy Buds Özellikleri Neler ve Perfomansı Nasıl?

Yeni kulaklıklar IconX'e göre sadece tasarım anlamında değil, başka açılardan da farklılıklar gösteriyor elbette. Bunlardan biri Bluetooth 5 ile gelmesi oluyor. Öte yandan bu kulaklıkta IconX'e kıyasla herhangi bir dahili hafıza yok. Kullanıcıların bu tip kulaklıkları daha çok akıllı telefonlarıyla beraber kullandıkları düşünüldüğünde, önemli bir eksik değil gibi. Elbette yine de bazı kesim kullanıcılar için tercih konusu olabilir.

Galaxy Buds'ta AKG ile iş birliğine giden Samsung, ses performansı açısından da daha tatmin edici bir müzikal deneyim sunuyor. Kullandığımız süre boyunca konforlu ve pratik olması sayesinde çok rahat ettiğimiz Galaxy Buds, bas seslerde de ideal bir izlenim bırakmayı başardı. Ancak bunun tam karşılığını almak için kulağınıza uygun silikon uçları takmanız gerektiğinin de altını çizelim. Yine kulaklığın genel ses performansı gayet dengeli. Yalnız şunu da belirtmek lazım; ses seviyesi her kullanıcıya göre yeterli gelmeyebilir. Farklı kullanıcılarla değerlendirmelerimiz sonucunda, kimisi ses seviyesini yüksek yeterli bulurken, kimisinin alçak bulduğunu belirtelim.

Galaxy Buds'ın üzerinde çift mikrofon yer alıyor. Böylece sesleri karşı tarafa daha net ulaştırabileceği iddiası olan kulaklık, bu konuda bulunduğunuz ortama göre bu sözünü tutabiliyor. Eğer gürültüsüz bir ortamdaysanız, evet, sesler karşı tarafa gayet net ulaşabiliyor. Ancak trafikteyseniz, yolda yürüyorsanız, karşı taraftan kulaklığı kapatmanız ve telefona geçmeniz rica ediliyor. Zira kulaklık tüm trafik gürültüsünü karşı tarafa aktarıyor. Bu telefon görüşmeleri için büyük eksi.

Bu bölümü kapatmadan Galaxy Buds'ın Ortam Sesi ismindeki özelliğinden de bahsedelim. Bu özelliği uygulama üzerinden aktif ve pasif hale getirebiliyorsunuz. Müzik dinlerken bir kulağınız dışarıdaki seslerde olması gerekiyorsa ortam sesini açabilirsiniz. Ancak bu koşulda dışarıdaysanız ve bol rüzgar varsa, tüm rüzgar sesi içeriye giriyor ve müziği tamamen bastırıyor. Galaxy Buds'a bizden bir eksi de buradan geliyor.

Galaxy Buds'ın Pil Ömrü Ne Kadar?

Galaxy Buds'ın Pil Ömrü Ne Kadar?

Galaxy Buds, pil ömrüyle gayet tatmin edici bir kulaklık olmuş. 58 mAh kapasitesinde olan kulaklıkların bataryasına ek olarak, kılıfta da 252 mAh kapasitesinde bir batarya bulunuyor. Kulaklıklar tek başına 6 saate kadar sizi götürebiliyor. Kutu da size 7 saatlik ek şarj veriyor. Ayrıca 20 saate kadar bekleme süresi sunan Galaxy Buds, şarj için de kutusunda bir USB-C portu bulunduruyor. Ayrıca kablosuz şarj desteği olduğunu da söyleyelim. Bu sayede kablosuz şarj istasyonu ile de şarj edebilir, eğer Galaxy S10 modellerinden birine sahipseniz, telefonunuzla da şarj işlemini yapabilirsiniz.

Özetle

Samsung Galaxy Buds, genel olarak kullanımı keyifli bir kablosuz kulaklık modeli oluyor. Performansıyla yeterli seviyede bulduğumuz cihaz, iOS desteği göstermesiyle fiyat açısından da önemli rakibi AirPods'a en önemli alternatif konumunda. Şu an Galaxy Buds'ı 749 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Elbette farklı satış kanallarında kampanyalı seçenekler de olacaktır. Onlara da göz atabilirsiniz.

Kimler Almalı

Özellikle mobil ortamda müzik dinlemeyi sevenler, rahat ve kullanıcı dostu bir kulaklık arayanlar ve sporcular Galaxy Buds'ı sevebilirler.

Alternatifleri

Samsung Galaxy Buds'a alternatif olarak iOS tarafında Apple AirPods olurken, Android tarafında ise çok farklı seçenekler yer alıyor. Bunlar arasında üst seviye bir model olan Sennheiser Momentum True de varken, Anker SoundCore gibi biraz daha uygun fiyatlı modeller de mevcut.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Buds
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
80
Bağlantı Bluetooth 5
Bluetooth Profilleri A2DP, AVRCP, HFP
Dahili Hafıza Yok
Pil Kapasitesi 58 mAh / 252 mAh (kılıf)
Bekleme Süresi 20 saate kadar
Kullanım Süresi 6 saate kadar
Konuşma Süresi 5 saate kadar
Su Koruması IPX (Tere karşı dayanıklı)
Mikrofon 2 adet
Sensör Akselerometre, Hall Sensörü, Yakınlık Sensörü
Boyutlar 19.2 x 17.5 x 22.5 mm
Ağırlık 6 gr. / 40 gr. (kılıf)
Okuyucu Yorumları