Samsung Galaxy K Zoom detaylı testte!

Samsung'un yeni "telefonlu kamerası" Galaxy K Zoom'u, A'dan Z'ye test ettik!

Samsung Galaxy K Zoom İnceleme
CHIP Online Notu 71
  • 10x optik zoom
  • Uygun pil performansı
  • Manüel ayar
  • Başarılı fotoğraf performansı
  • Düşük çözünürlük
  • Ekstra geniş

Samsung, üst seviye kompakt kamerayla akıllı telefonu birleştiren yeni Galaxy K Zoom modeliyle karşımızda. Samsung'un şimdiye kadarki kamera odaklı cihazlarından daha değerli olan Galaxy K Zoom, ilk modelin aksine daha ince yapısı, "lastikleştirilmiş" arka kapağı ve güçlü donanımıyla Galaxy S5'e oldukça benziyor.

Güney Koreli şirket, cep telefonuyla kompakt kamerayı birleştirerek hibrit bir çözüm sunuyor. Aslına bakacak olursa bu Samsung tarafından ilk defa yapılan bir şey değil, daha önce Samsung Galaxy S4 Zoom ile aynı segmentte karşımıza çıkmıştı.

Galaxy K Zoom'da özelliklerin pek fazla kısılmaması ve üstüne mükemmel derecede başarılı bir kamera eklenmesi bizi mutlu etti. 10X yakınlaştırma çarpanı bulunan cihaz boyutları bakımından da iddialı. Çok büyük ve kalın olan Galaxy S4 Zoom'un aksine Galaxy K Zoom daha ince. Her ne kadar neredeyse S5'i kalınlık bakımından ikiye katlasa da, kameranın getirdiği özellikler bu açığı kapatıyor.

Galaxy K Zoom'da 8 GB'lık dahili hafıza bulunuyor, dilerseniz cihazın hafızasını bünyesinde bulunan microSD kart yuvası sayesinde ek olarak 64 GB daha arttırabiliyorsunuz.

Galaxy K Zoom'da 720 x 1.280 çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran şu an satışta bulunan en iyi ekran olmasa da, S4 Zoom'da bulunan 540 x 960 ekran çözünürlüğüne kıyasla görüntülere hem keskinlik hemde detay olarak çok şey katmış. Galaxy K Zoom'da tıpkı Galaxy S5'te olduğu gibi 2 GB RAM bulunuyor.

Samsung Galaxy K Zoom gücünü Samsung'un 6 çekirdekli Samsung Exynos 5 işlemcisinden alıyor. Yüksek performans gerektiği zaman 2 çekirdekli 1.75 Ghz hızında çalışabilen A15 işlemciye ve daha az güç gerektiği zaman 4 çekirdekli 1.3 Ghz saat hızında çalışan A7 işlemciye sahip olan K Zoom, hem verimlilik anlamında, hem de performans açısından size mutlu edecektir.

Galaxy K Zoom'da artık standart olarak kabul edilen NFC ve 4G bağlantı seçenekleri de yer alıyor. Çıkarılabilen arka kapak batarya ve microSIM yuvalarına erişmenizi sağlıyor. Arka tarafta aynı zamanda gürültü engelleyici mikrofon ve videolarda kullanabileceğiniz bir mikrofon daha bulunuyor.

Ne yazık ki Galaxy K Zoom biraz pahalı bir fiyat etiketini sahip. Ülkemizde henüz satışa sunulmayan cihazın Avrupa'da değeri, yaklaşık 1500 TL'ye tekabül ediyor.

Galaxy K Zoom büyük lensiyle beraber tartıda 200 gram geliyor. S4 Zoom'dan 7 gram daha hafif olan cihaz günümüzün akıllı cihazlarına oranla tabii ki ağır. Burada Google'ın Nexus 5'inin 130 gram olduğunu ve LG'nin amiral modeli G3'un 142 gram olduğunu belirtmeliyiz.

Şimdi Galaxy K Zoom'un tasarımına daha yakından bakalım ve yavaş yavaş incelemeyi derinleştirelim...

Özetle

Galaxy K Zoom'un kamerasının manuel ayar kısmı çok hoşumuza gitti. Aynı zamanda Samsung kamera uygulamasını farklı çekim modlarıyla donatmış ve bu çekim modlarını keşfetmek için saatlerinizi harcamanız gerekiyor. Aslında orta segment akıllı telefon kategorisinde bulunan Galaxy K Zoom, tabii ki kamerasıyla ön plana çıkıyor.

Öte yandan telefon tasarım bakımından S4 Zoom'dan tamamen ayrılıyor. Çok şık bir tasarıma sahip olan telefonda optiğin bulunduğu kısım bize hala biraz kalın geldi. Eğer Galaxy S5'ın iki katı kadar olan kalınlık olmasaydı cihazın tasarımı kusursuz olabilirdi.

Toparlamak gerekirse Galaxy K Zoom fotoğraf çekmeyi sevenleri iki farklı cihaz taşıma derdinden kurtarıyor. Gelişmiş ayarları el ile yapma imkanı sağlayan Galaxy K Zoom ile çekeceğiniz kareler sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Galaxy K Zoom'dan profesyonel DSLR makine performansı beklemek tabii ki yanlış olur ama piyasadaki çoğu kompakt fotoğraf makinesinden başarılı bir performans alacağınızı söyleyebiliriz.

Uzun lafın kısası, eğer cebinizde her türlü işinizi sorunsuz bir şekilde yapabilecek, video izlerken keyif verebilecek ve kamerasının çok iyi olduğunu bildiğiniz bir telefon arıyorsanız, Galaxy K Zoom kesinlikle size göre. Ama "birkaç şipşak fotoğraf çekeyim yeter" diyenlerenseniz, Galaxy K Zoom'un fiyatına daha güçlü alternatifler bulmanız mümkün.

Kimler Almalı

Galaxy K Zoom fotoğraf çekmeyi sevenleri iki farklı cihaz taşıma derdinden kurtarıyor. Bu bağlamda hem fotoğraf makinesi hem de cep telefonunu aynı gövdede bir araya buluşturmak isteyenler Galaxy K Zoom'u tercih edebilir.

Alternatifleri

Samsung Galaxy S4 Zoom

Geçtiğimiz senenin hibrit modeli olan Galaxy S4 Zoom, kamera konusunda iddiasını hala koruyor. Galaxy K Zoom her açıdan S4 Zoom'u sollamayı başarıyor olsa da Samsung Galaxy S4 Zoom, halen kamera açısından iyi bir tercih olabilir.

Kamera özelliklerinin ve RAM miktarının güçlendiği Galaxy Zoom K'nın S4 Zoom'dan en çok ayrılan noktası tasarımı zira S4 Zoom çok hantal bir cihaz. Galaxy S4 Zoom gücünü çift çekirdekli ve 1.5 GHz saat hızında çalışabilen Cortex-A9 işlemciden alıyor; ekranın çözünürlüğü ise 540 x 960 piksel. Galaxy Zoom serisinin 2015 sürümünde daha fazla yakınlaştırma değeri ve daha başarılı düşük ışık performansı gibi iyileştirmeler var.

Nokia Lumia 1020

Nokia akıllı telefonların kamera kralı olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Nokia'nın bu iddia ile piyasaya sürdüğü akıllı telefon olan Nokia Lumia 1020'de Xenon flaş ve 41 megapiksellik sensör bulunuyor. Bu sensör aynı zamanda Nokia'nın PureView teknolojisine de sahip.

Tıpkı Galaxy K Zoom'da olduğu gibi, Nokia Lumia 1020'de de optik yakınlaştırma özelliği bulunuyor fakat yakınlaştırma çarpanı sadece 3X. Yani, çok yüksek yakınlaştırma değerleri beklememekte fayda var.

Nokia Lumia 1020'nin ekranı 4.5 inç. Galaxy K Zoom'dan 0.3 inç daha küçük olan ekranın ekran çözünürlüğü ise 768 x 1280 piksel. 32 ve 64 GB olarak iki farklı model ile satışta bulunan Lumia 1020'nın handikapı ise microSD kart yuvasının bulunmaması.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy K Zoom
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
71
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciExynos 5260
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu4.8 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-T624
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera20.7 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoYok
Konuşma Süresi014:00 saat
Boyutlar70 x 137 x 16.6 mm
Ağırlık200 gr.
Okuyucu Yorumları