"Link" özellikli kulaklık testte!

Samsung'un "link" özellikli bluetooth kulaklığını inceliyoruz.

CHIP Online Notu 71
  • Pratik kullanım
  • "Link" özelliği
  • Uygun ses performansı
  • Ses karşı tarafa ekolu gidiyor

Bundan kısa bir süre önce Samsung'un kulak üstü kulaklıkları arasında yer verdiği Level On Wireless'ı incelemiştik. Bu defa da Samsung'un Level ailesinde yer verdiği Level Link modeli elimizde. Bluetooth kulaklık olarak kullanılan Level Link, ayrıca ilginç özellikleri de sunuyor. Şimdi Level Link'e yakından bakalım...

Farklı renk seçenekleri

Farklı renk seçenekleri

Samsung Level Link, küçük boyutlu bir bluetooth kulaklık. Arkasındaki klips vasıtasıyla kıyafetinize tutturabileceğiniz bir yapıya sahip olan cihaz, ayrıca kulaklık yapısıyla da farklılık getiriyor. Pek çok benzerinden ayrılır şekilde, kulaklıklarında ses kanallarını ayıran cihaz, ayrıca kutu içeriğinde buna uygun yapıda farklı boyutlarda kulak yastığını da bizlere sunuyor. Elimizdeki modeliyle siyah yapıda olan Level Link, ayrıca kırmızı, mavi ve beyaz renk seçenekleriyle de temin edilebiliyor.

Level Link'in tasarımına yakından baktığımızda üst yüzeyinde deri görünümlü plastik malzemeye yer verildiğini görüyoruz. Çok hafif olan cihaz, üzerinde çağrıları cevaplayabileceğiniz veya dinlediğiniz şarkıyı duraklatıp devam ettirebileceğiniz bir buton bulunduruyor. Hemen kenarında şarkı değiştirmek için ileri / geri butonlarını da görüyoruz. Bir diğer kenarda da ses tuşları mevcut. Bunun hemen yanında da bir anahtar dikkat çekiyor. Burada Receive / Send şeklinde iki seçenek mevcut. Cihazın bu özelliği, aynı zamanda Level Link'e adını veren kısmı oluşturuyor.

Sesi alıyor / veriyor

Sesi alıyor / veriyor

Level Link, cep telefonu, tablet veya bilgisayar gibi bir kaynaktan bluetooth yoluyla müzik dinleyebileceğiniz ve cep telefonu çağrılarınızı cevaplayabileceğiniz bir cihaz olmanın yanında, çevre cihazlara da bluetooth özelliği kazandırabilen bir ürün. Şöyle ki, az önce bahsettiğimiz anahtar kısmında yer alan Receive modundayken çevre bluetooth cihazlarına bağlanan Level Link, Send moduna alındığında ise bluetooth özelliği sağlayan bir aracı görevi alıyor. Bu da bluetooth özelliği olmayan diğer cihazlara bağladığınızda, ek kulaklıklara bağlanabileceği anlamına geliyor. Kutu içeriğinden çıkan ek jakı kullanarak, cihazı halihazırda bluetooth desteği olmayan televizyonunuza veya radyonuza bağlayabiliyor ve sesi farklı bluetooth'lu kulaklıklara iletebiliyorsunuz. Bu da Level Link'in kullanılabilirliğini arttırıyor.

Peki, Level Link'in ses performansı nasıl? Level Link, ses konusunda büyük iddiaları olan bir ürün değil. Ancak sesi hoş biçimde ilettiğini söyleyebiliriz. Rahat ve konforlu kulaklıklarıyla mobil ortamda rahatlıkla müzik dinleyebilirsiniz. Telefon görüşmelerinde ise edindiğimiz izlenimin bizi çok tatmin etmediğini ise söylemeliyiz. Karşı tarafın sesi net şekilde gelirken, cihazın ilettiği ses karşı tarafa biraz ekolu şekilde ulaşıyor. 200 saatlik bekleme süresi sunan Level Link'in, 6 saat çalma ve 6 saat ise konuşma süresi sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Samsung Level Link, bluetooth kulaklık setleri arasında kendine yer bulan bir model. Ona ismini veren sesi alma ve iletme görevi sağlayan "link" özelliği ise oldukça başarılı. Bu anlamda bluetooth desteği olmayan cihazları da ağa dahil edebilen cihaz, başarılı bir müzik deneyimi sağlarken, işini yerine getirecek ölçüde bir telefon görüşmesi performansı gösteriyor.

Level Link'in fiyatı ise 250 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Kablolu çift taraflı kulaklıklı bir bluetooth cihaz arayanlar Samsung Level Link'e ilgi duyabilirler. Ses kalitesiyle başarılı olan cihaz, ayrıca bluetooth özelliği olmayan cihazlara bunu sağlayabilmesiyle de ilgi çekebilir.

Alternatifleri

Samsung Level Link'e daha uygun fiyatlı benzer bir model arayanlar Sony SBH20 modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Level Link
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
71
Bluetooth Profil 3.0
Konuşma Süresi 6 saat
Çalma Süresi 6 saat
Bekleme Süresi 200 saat
Renk Seçeneği Siyah, beyaz, mavi, kırmızı
Boyutlar 58 x 19 x 9.9 mm
Okuyucu Yorumları