Samsung Level On Wireless'ı kulağımıza taktık

Samsung'un üst düzey kulaklığı Level On Wireless'ı kulağımıza taktık.

CHIP Online Notu 90
  • Çekici tasarım
  • Ses performansı
  • Başarılı gürültü engelleme özelliği
  • Sesli görüşme performans
  • Uygulama desteği
  • Jest kontrolü
  • Yüksek fiyat

Mobil müzik keyfi, bir dönem sokaktaki kulak içi kulaklık modasının, yerini abartılı ve süslü renklerle bezeli kulak üstü kulaklıklara bırakmasıyla eğlenceyi tam gaz sürdürüyor. Bunun yanında şimdilerde Spotify, Deezer, Apple Music ve daha pek çok farklı mobil servisle birlikte desteklenen mobil müzik, böylece müzikseverlerin her an her yerde diledikleri müziğe anında erişebilmelerine imkan tanıyor. Bugün konumuz müzik ve elimizdeki, az önce de söylediğimiz gibi büyük kulaklık modasını takip edenleri memnun edecek türde olan Samsung'un Level On Wireless kulaklık seti. Şimdi detaylara geçelim.

Çekici tasarım

Çekici tasarım

Samsung'un Level ailesinin bir üyesi olan Level On Wireless, üst düzey bir kulaklık seti. Bunu tasarımından performansına her noktasıyla gösteriyor. Hepsinden bahsedeceğiz, ancak önce söze tasarımla başlayalım.

Dört farklı renk seçeneğiyle sunulan Level On Wireless, elimizdeki mavi renkli modelinin dışında, kırmızı, beyaz ve siyah renklerle de bulunabiliyor. Bunun yanında, kulaklığı iki farklı versiyonla bulabiliyorsunuz. Bunlardan biri Level On, diğeri ise elimizdeki Level On Wireless. İki ürün arasındaki temel fark, Level On'un kablolu yapıda olması. Bizdeki model ise kullanım şeklini tercihe bırakıyor. Kutusundan çıkan ek kablo ile kulaklığı kablolu olarak kullanabileceğiniz gibi, Bluetooth 3.0 desteği ile kablosuz olarak da kullanabiliyorsunuz.

Level On Wireless'ın tasarımı oldukça hoş ve kaliteli bir görünüme sahip. Her ne kadar plastik yapıda olsa da, malzeme kalitesini beğendik. 40 mm'lik kulak sürücüleriyle gelen kulaklık, rahat kulak yastıklarıyla konforlu. Buna ilave olarak kulak köprüsü altında da yastık bulunduran Level On Wireless, genel olarak konfor anlamında iyi bir izlenim bırakıyor. Farklı kullanıcı deneyimlerinde konforla ilgili farklı yorumlar gelebiliyor elbette. Bizim incelememiz süresinde de gelen bazı yorumlar kulaklığın çok sıktığı yönündeydi. Bu elbette kişiden kişiye göre değişebiliyor.

Level On Wireless'ın kutusundan az önce de söylediğimiz gibi bir adet 3.5 mm'lik kulaklık kablosu çıkıyor. Buna ek olarak cihazı kablosuz olarak kullanabilmeniz için gerekli şarj cihazı ve bir de şık bir taşıma çantası kutuda sunuluyor.

Pratik kullanım

Pratik kullanım

Şimdi gelelim Level On Wireless'ın tasarımında yer verilen kullanıma ilişkin özelliklere. Level On Wireless, kullanılabilirliği had safhada etkileyen güzel bir özelliği bizlere sunuyor: Dokunmatik kullanım. Sağ kulaklık üzerindeki dokunmatik panel üzerinde parmağınızı kaydırarak kulaklığı yönetebiliyorsunuz. Parmağınızı yukarı / aşağı yönlerde kaydırdığınızda sesi açıp kısabiliyor, sağa / sola kaydırdığınızda da şarkılar arasında ileri / geri hareket edebiliyorsunuz. Alanın ortasına çift tıkladığınızdaysa, cep telefonunuza gelen çağrıları alabiliyorsunuz.

Yine sağ kulaklık üzerinde Bluetooth açma / kapama butonu bulunuyor. Onun altında ise Aktif Gürültü Engelleme özelliğini aktif / pasif hale getirebileceğiniz anahtar bizlere sunulmuş. Evet, Level On Wireless, Active Noice Cancelling özelliğini de bizlere sunuyor.

Level On Wireless'ı cep telefonunuzla, tabletinizle veya bilgisayarınızla eşleştirmek çok kolay. Bu işlemin ardından eğer cep telefonunuza bağladıysanız Samsung'un Samsung Level, tabletinize bağladıysanız ise Samsung Level for Tablet uygulamasını indirmenizi öneririz. Zira dokunmatik paneliyle kullanımı bir hayli kolaylaştıran ve renklendiren Samsung, bu yazılım ile de üst seviye bir deneyim sunuyor. Uygulama üzerinden kulaklığın ses seviyesini arttırıp / azaltmakla yetinmiyor, bas – tiz oranını, vokal – enstrüman paydasını ayarlayabiliyor ve buna ek olarak ekolayzır ayarını da değiştirebiliyorsunuz.

Kaliteli performans

Kaliteli performans

Level On Wireless'ın tasarımını, sağladığı kullanım kolaylığını ve yazılım desteğini beğendik. Kullanım ve yazılım elbette performansa katkıda bulunan etkenler. Peki, cihazın en önemli konusunu oluşturan ses performansı nasıl?

Level On Wireless'ı ofiste farklı editörler olarak denedik. Açıkçası aramızda kulaklığın ses performansını beğenmeyen olmadı. Bas ve tiz dengesi gayet yerinde, temiz bir ses sağlayan kulaklık, bunu hem kablolu hem kablosuz ortamda sunuyor. Ofis içinde veya dış kullanımlarda çevre gürültülerinden tamamen arınmak için açabileceğiniz Aktif Gürültü Engelleme özelliğiyle de bu performans çizgisini arttırabiliyorsunuz.

Buna ek olarak telefon görüşmelerinizi de yapabildiğiniz Level On Wireless'ın bir de bu yöndeki performansını değerlendirecek olursak, şunu rahatlıkla söyleyebiliriz sanırız: Bugüne kadar telefon görüşmeleri için denediğimiz Bluetooth kulaklıklar arasında belki de en iyi, en net sesi iletebilen kulaklık Level On Wireless oldu. Bu anlamda incelememizin performans adımında kulaklığa, müzikal başarısının yanında telefon görüşmelerindeki performansı konusunda da tam puan veriyoruz.

Özetle

Samsung Level On Wireless, sunduğu özelliklerle bizi kendinden çok memnun bıraktı. Malzeme kalitesiyle beğendiğimiz, kullanım biçimiyle fazlasıyla pratik olan, yazılım desteğiyle kullanıcıya seçenek sunan ve performansıyla tatmin edici duran Level On Wireless, elbette fiyatıyla da pek ucuz değil. 800 TL dolaylarında raflarda yer alan Level On Wireless, yüksek fiyatı nedeniyle bütçesi geniş olan kullanıcılara hitap ediyor. Bu nedenle alım gücünü zorlayacağı bir gerçek, ancak satın alacak olanları memnun edeceği aşikar.

Kimler Almalı

Bütçesi geniş olan ve şık, kaliteli bir kulaklık seti satın almak isteyenler Level On Wireless'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Samsung Level On Wireless'a alternatif olarak yine kablosuz olan ve fiyatı daha uygun olan Pioneer SE-DRF41M'yi de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Level On Wireless
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
90
Bluetooth Profil 3.0
Konuşma Süresi 11 / 23 saat
Kablo Tipi 3.5 mm
Renk Seçeneği Siyah, beyaz, mavi, kırmızı
Sürücü Tipi 40 mm
Okuyucu Yorumları