Selfie'lere özel NX Mini'yi inceledik!

Tatilde iyi kareler yakalamak isteyenlere ve "selfie"lere özel NX Mini'yi inceledik!

CHIP Online Notu 72
  • İyi görüntü kalitesi
  • Kompakt boyut
  • 180 derece dokunmatik ekran
  • Üçlü otofokus
  • NFC, Wi-Fi desteği
  • Ortalama pil ömrü
  • Sınırlı objektif aralığı

Akıllı telefonların kameralarının sınıf atlamasıyla birlikte iyiden iyiye kullanımı azalan kompakt fotoğraf makineleri, elbette ömürlerini tüketmediler. Halen piyasaya iyi modeller çıkmaya devam ediyor. Samsung da NX Mini modeliyle kompakt fotoğraf makineleri arasında kendine iyi bir yer ediniyor.

Yakından inceleme fırsatı bulduğumuz Samsung'un mini boyutlu NX mini fotoğraf makinesi, deri benzeri malzemeli tasarımıyla oldukça şık görünüyor ve boyutları itibariyle her an yanınızda taşıyabilmenize olanak tanıyor. Diğer yandan son dönemin akımı "selfie" fotoğraflarını da kucaklayan bir yapıda olan NX Mini, yukarıya doğru 180 derece dönebilen ekranıyla selfie tutkunlarına da hitap ediyor.

Özellikle tatil için uygun bir seçenek gibi görünen Samsung NX Mini, dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi olarak lanse ediliyor. Üzerindeki lensi basit bir hareketli değiştirebildiğiniz NX Mini, bakalım detaylarında bizlere başka neler sunuyor.

Şık görünüm, kompakt tasarım

Şık bir tasarıma sahip olan ve kompakt boyutlarıyla göz dolduran NX Mini, doğal deri benzeri malzemeli bir gövdeye sahip. Daha önce Samsung'un amiral ceplerinde de gördüğümüz bu malzeme her ne kadar plastik olsa da makineye oldukça şık bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca gövde materyallari magnezyum bileşenlerden oluşuyor.

Üzerinde 3.0 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran makine, özellikle yukarıya doğru dönebilen bu ekranıyla kullanıma büyük katkı sağlıyor. 180 derecelik açıyla öne doğru dönebilen bu ekran sayesinde makine "selfie" çekimler için uygun bir platform olabiliyor. Bu arada ekran elbette dokunmatik. Ekranı hassasiyeti ve görselliğiyle beğendik. Ayrıca arayüz Türkçe olduğundan menüler arasında da rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. Fotoğraf makinesi üzerinde herhangi bir vizör yok. O nedenle fotoğraflarınızı çekmek için bu ekranı kullanıyorsunuz.

Ekranın yan tarafındaki alanda gerekli menü butonlarını görebiliyoruz. Üst kısımda ise deklanşör, güç butonu, Direct Link düğmesi ve gizli bir kapak altında microUSB bağlantısı mevcut. Lensin hemen yanındaki butona tıklayarak da lensi çevirip yerinden çıkartabiliyorsunuz.

Daha yakından bakalım

Samsung NX Mini, 20.5 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor. Arka aydınlatmalı CMOS sahibi olan makine, 13,2 x 8,8 mm sensör boyutunun sahibi. Makine 9 mm f/3.5'lik lensi üzerinde bulunduran NX Mini, bu lensle 325 dakika boyunca çekim yapabiliyor. Cihazın pil ömrünü ortalama bulduğumuzu bu noktada söyleyelim.

NX Mini, modları arasında; otomatik, akıllı, program, diyafram öncelikli, deklanşör öncelikli ve manüel modları sunuyor. Diğer yandan elbette manüel çekim yaparken FN tuşunu kullanarak pek çok değiştirilebilir ayar yapmanız da mümkün. Bunlar arasında elbette beyaz dengesi, deklanşör hızı ve diyafram açıklığı bulunuyor. Ayrıca, resim sihirbazı, AF modu, AF alanı, yüz algılama ve flaş ayarları yapmanız da mümkün.

Eğer akıllı çekimler yapmak istiyorsanız Akıllı modu kullanabiliyorsunuz. Burada makine pek çok özelliği sunuyor. Güzel yüz, sıralı çekim, manzara, makro, hareket dondurma, panorama gibi kullanışlı modlar mevcut.

Samsung NX Mini, ayrıca fotoğraf çekimlerini de kolaylaştırmış. Göz kırpmaya veya gülümseye duyarlı çekim özellikleri de bulunan makine, fotoğraf kalitesiyle de hakkını veriyor. İyi kareler yakalayabileceğiniz kamera, video da çekebiliyor elbette. NX Mini ile 30 FPS'de Full HD videolar da çekebilmeniz mümkün.

Selfie'lere özel NX Mini'yi inceledik!

Özetle

Samsung NX Mini, mini sensörü ile son derece kullanışlı bir fotoğraf makinesi. İyi netlik ve detay düzeyi yüksek görüntü kalitesi ile dikkat çekici bulduğumuz Samsung NX Mini, fotoğrafseverler tarafından beğenilebilir.

Samsung NX Mini'nin fiyatı ise 1000 TL civarında.

Kimler Almalı

Kompakt boyutlarıyla dikkat çeken Samsung NX Mini, bu boyutta iyi bir fotoğraf makinesi almak isteyenler tarafından beğenilerek kullanılabilir.

Alternatifleri

Samsung NX Mini'ye alternatif olarak Panasonic GM1'i veya daha ucuz bir seçenek olarak Nikon S1'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung NX Mini
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
72
Sensör 13,2 x 8,8 mm
Çözünürlük 20,5 megapiksel
ISO 100 – 25.600
Pil Ömrü 9mm: 325 dk. / 650 kare, 9-27mm: 265 dk. / 530 kare
Bağlantılar microUSB, microHDMI, NFC, Wi-Fi
Boyutlar 110,4 x 61,9 x 22,5mm
Ağırlık 196 gram
Okuyucu Yorumları