microSD kart arayanların dikkatini çekebilir

4K ve esktrem koşullar için yüksek performanslı bir microSD kart arayanların dikkatini çekebilir

SanDisk Extreme Plus microSDHC İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Yüksek performans
  • Güvenilir ve dayanıklı
  • Garanti süresi
  • Yüksek fiyat

Ekstrem koşullarda video kaydı yapmak, 4K çözünürlüğe daha fazla dahil olmak veya en basitinden cep telefonunuza iyi bir microSD kart satın almak için, son dönemde raflarda yer alan UHS Hız sınıfı 3 olarak derecelendirilen kartlara bakmak gerekiyor. Yüksek okuma ve yazma oranları sunan bu kartlar arasında elbette büyük rekabet söz konusu. Kingston, Samsung, Toshiba ve elbette SanDisk'in modellerini sıkça gördüğümüz raflardan, bugün SanDisk'in Extreme Plus microSDHC kartına göz atacağız.

SanDisk'in kartları özellikle sağlamlıklarıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle ekstrem sporlarla uğraşan kullanıcılar için öncelikli tercihler arasında bulunuyor. Bunları hemen kısaca sıralamak gerekli. Elimizdeki kart, 72 saate kadar 1 metre derinlikte tuzlu veya tatlı suya dayanıklı yapıda. -25 ila 85 derece ısılara karşı da dayanıklılığı ölçümlenen kart, 500 G'lik şok ve titreşimlere, havalimanı x-ray cihazlarına ve manyetik alanlara karşı da dayanıklı. Öte yandan düşme ve darbelere karşı da sağlamlığından şüphe duymamak gerek.

Dayanıklılık kısmını bir kenara koyup elimizdeki microSDHC kartın sunduklarına gelecek olursak, bu kartla 4K çözünürlükte veya Full HD video kayıtlarını rahatlıkla yapabileceğinizi söyleyebiliriz. UHS Hız sınıfı 3 olarak derecelendirilen kart, 4K video kaydı yapan cep telefonu sahipleri tarafından da kullanılabilir.

Elimizde SanDisk'in Extreme Plus MicroSDHC kartının 32 GB kapasiteli modeli bulunuyor. Kartın ayrıca 16 ve 64 GB'lık modellerini de bulabiliyorsunuz. Beraberinde bir SD kart adaptörü de getiren kart, SanDisk'in iddiasına göre saniyede 80 MB'lık okuma, 50 MB'lık da yazma hızı sunuyor. Elbette bunu biz de deneyimledik ve aldığımız sonuçlar memnun ediciydi. Gerek 4K içerikleri kopyalarken, gerek sentetik test sonuçları ve ötesinde video kamera ve cep telefonu üzerinden 4K video kaydı gerçekleştirirken herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız gibi, akıcı bir performans elde ettik.

Özetle

Sonuca gelirsek, SanDisk Extreme Plus microSDHC performanslı bir microSD kartı. 32 GB kapasitesiyle ortalama ihtiyacı karşılayan kart, 4K içerikler için ihtiyacı karşılıyor. Kartın fiyatı ise 120 TL civarında. Daha uygun fiyatlı seçenekler de bulmak mümkün. Bu anlamda fiyatını biraz pahalı bulduk, fakat performansıyla bunu hak ettiği de açık.

Kimler Almalı

Ekstrem koşulların yanı sıra 4K içeriklere merak salan kullanıcılar, depolama konusunda SanDisk Extreme Plus microSDHC kartta aradıklarını bulabilirler.

Alternatifleri

SanDisk Extreme Plus microSDHC'ye alternatif olarak fiyatıyla daha makul olan Samsung 32GB MicroSD Pro Plus'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SanDisk Extreme Plus microSDHC
Ürün Markası Sandisk
CHIP Online Notu
84
Biçim microSDHC
Kapasite 32 GB
Okuma Hızı 80 MB/s
Yazma Hızı 50 MB/s
Video Hızı C10, U3
Okuyucu Yorumları