Multimedya dosyalarını yanınızdan ayırmayın.

Cihazlarınızdaki yetersiz dahili hafızayı bir kenara bırakın ve 1 TB'lık bir kablosuz doping yapın.

Seagate Wireless Plus İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Çoklu platform desteği
  • Uzun çalışma süresi
  • Yeterli kapasite

Bildiğiniz üzere akıllı telefonların ve tabletlerin depolama alanı çok da yüksek değil. Eğer ciddi bir arşiv meraklısıysanız çoğu cihazın dahili hafızası bir yana, ek olarak kullanılabilecek 32 GB kapasitede bellek kartları bile yeterli gelmeyecektir. Seagate'in geliştirdiği Wireless Plus işte bunun için var! 1 TB depolama alanına sahip olan Seagate Wireless Plus, tam dolu bataryayla tek bir kullanıcıya on saate kadar kesintisiz içerik sağlayabiliyor. Aynı anda üç kullanıcının kablosuz erişimine destek veren kablosuz disk, üzerindeki USB 3.0 arabirimi üzerinden şarj olabiliyor. Cihazlarınıza veri aktarımı için kullanılan yöntem ise kablosuz ağ. Başta Apple'ın iOS ve Google Android olmak üzere birçok cihaz üzerinden Seagate Wireless Plus'a erişerek 1 TB'lık içeriğin keyfini sürebilirsiniz. Verilerinize kablosuz olarak erişebilmeniz için diskin kapsama alanı olan yaklaşık on metrelik mesafenin içinde olmanız yeterli.

Seagete Wireless Plus'ı aslında bir taşınabilir disk gibi düşünebilirsiniz. Dahili bataryası nedeniyle biraz daha kalın (19.9 mm) ve biraz daha ağır (256 gram) ancak önemsenmesi gereken bir farklılık yok. Kutudan gelen USB 3.0 kabloyu kullanmadığınız zamanlarda diskin arabirimini dış etkenlere karşı kapatarak koruma sağlayabilirsiniz. Cihazda Air Play desteği de var ve böylece Apple TV gibi ürünlerin içerik kaynağı olarak kullanabilme ve görüntüleri doğrudan televizyona aktarabilme şansınız var. Öte yandan Seagate Wireless Plus'ın içeriğine Samsung markalı Smart TV'ler üzerinden de erişim sağlanabiliyor. DLNA desteği de Seagate Wireless Plus'ın önemli özelliklerinden. Böylece birçok kablosuz cihaz için multimedya merkezi olma görevini üstlenebiliyor.

Özetle

Seagate Wireless Plus, piyasadaki önemli bir açığı kapatıyor ve akıllı cihazların da oldukça geniş bir depolama alanına sahip olmasını sağlıyor. Bataryalı bir çözüm olması ve kablosuz olarak ulaşılabilmesi kesinlikle sıra dışı özellikler arasında.

Alternatifleri

Ürünün rakipleri yok değil. Ancak kıyaslama yapıldığında Seagate Wireless Plus'ın gerek teknik özellikler, gerekse kullanım ömrü açısından fark yarattığı belirmeye başlıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Seagate Wireless Plus
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
97
Kapasite 500 GB
İletişim Kablosuz Ağ
Bağlantı USB 3.0
Kullanım 10 saat
Ağırlık 256 gram
Okuyucu Yorumları