Sharkoon SilentStorm CoolZero İnceleme

Ülkemizde çok aranan SilentStorm CoolZero PSU'yu inceledik!

CHIP Online Notu 91
  • Modüler kablolama
  • Sessiz
  • Performansı gayet yeterli
  • 80 Plus Gold sertifika
  • Rubycon kondansötörler
  • 3 yıl garanti

Yakın zamanda topladığımız yeni Sharkoon marka kasayı sizlerle beraber incelemiştik hatırlarsanız. Sharkoon TG4 RGB model kasanın içinde yine Sharkoon'un SilentStorm CoolZero PSU'sunu kullanmıştık. Bu defa da bu güç ünitesine yakından bakacağız.

Sharkoon SilentStorm CoolZero'nun elimizdeki modeli 850W'lık bir güç sağlıyor. Cihazın ayrıca 650W ve 750W'lık gibi seçenekleri de bulunuyor. Bu 3'ünü de şu anda piyasaya bulabiliyorsunuz. Bunlardan sisteminize uygun olanı seçebilirsiniz.

SilentStorm CoolZero, kutu içeriğiyle oldukça zengin bir model. İç kısmı kalın bir strafor ile korunan kutu içeriğinde bir bez çanta içinde gelen PSU, ayrı bir çanta içinde de kablolarını bulunduruyor. Model tamamen modüler bir kablo sistemine sahip. Çantanın içinde size gerekli olacak tüm kabloları bulabiliyorsunuz. Bunlar arasında 24 pinli anakart bağlantısı, 4 + 4 pinli CPU bağlantısı, 6 + 2 pinli PCIe bağlantısı, 12 adet SATA bağlantısı ile ayrıca 2 adet IDE bağlantısı ve 1 adet disket bağlantısı adaptörü de bulunuyor. Elbette montaj videoları da yine kutu içeriğinde mevcut durumda.

SilentStorm CoolZero, ATX boyutlarında bir güç kaynağı. 150 x 86 x 160 mm boyutlarda olan cihaz, daha önce incelediğimiz SeaSonic Focus Gold SSR-750FX modeliyle benzer bir tasarım hattına sahip. Ancak o modelde 12 cm'lik bir fan kullanılıyorken, SilentStorm CoolZero'da daha büyük bir fan yer alıyor. 13,5 mm çapında bir fan bulunduran SilentStorm CoolZero, ayrıca arka yüzünde fan tuşlarına da yer veriyor. Peki, bu tuşlar ne işe yarıyor?

Burada yer alan Zero RPM butonunu On konumuna getirdiğinizde, güç kaynağı belirli bir ısıya ulaşana kadar fan dönmüyor. Sonrasında ise ısı durumuna göre düşük ila orta yüklerde çalışıyor ve böylece gürültüsüz çalışıyor. Zaten kullandığımız süre boyunca fanın gayet sessiz çalıştığını gözlemlediğimizi de söyleyelim.

Fan Delay tuşu ise güç kaynağı fanı, sistemin tamamen soğutulmasını sağlamak için sistem kapandıktan sonra 60 saniye kadar daha çalışmaya devam etmesini sağlıyor.

SilentStorm CoolZero, 80 PLUS Gold sertifikasına sahip. Böylece yüzde 50 yükte yüzde 90 verimlilik sağlayabilen PSU, tam kapasite çalıştığında da yüzde 87 verimlilik sağlamayı başarıyor. Kaliteli Japon olan Rubycon kontansöterlerin kullanıldığı cihazda, 105 dereceye kadar ısıya dayanıklıklık sağlaması da cabası.

Şimdi SilentStorm CoolZero'yu test ettiğimiz sistemde yer alan öğelere kısaca bir bakalım. İşlemci olarak Intel Core i9-9900K kullanıyoruz. Asus Prime Z390-A anakart üzerinde 16 GB kapasiteli HyperX Predator DDR4 RGB RAM ve 240 GB kapasiteli HyperX Fury RGB SSD yer alıyor. Ekran kartı olarak da Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080'i kullandığımız sistemi toplayan kasamız ise, başta da söylediğimiz gibi Sharkoon TG4 RGB.

CHIP Test Sistemi

İşlemci: Intel Core i9-9900K
İşlemci Fanı: FSP Windale 6
Anakart: Asus Prime Z390-A
Bellek: HyperX Predator DDR4 RGB 2x8 GB
Depolama: HyperX Fury RGB SSD 240 GB
Ekran Kartı: Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080
Güç Kaynağı: Sharkoon SilentStorm CoolZero 850W
Monitör: Philips Momentum 326M6
Kasa: Sharkoon TG4 RGB
Klavye: Asus ROG Claymore Core
Mouse: Asus ROG Gladius II
Kulaklık: Asus ROG Delta

Aida64 yazılımından aldığımız voltaj regülasyon değerlerinin oldukça iyi olduğunu görüyoruz. Oldukça keskin ve kararlı voltaj değerleriyle sentetik testlerde başarılı sonuç toplayan PSU, günlük kullanımda ve oyun performanslarında da rahat edeceğiniz bir model oluyor. Şimdi sizlerle de aldığımız sonuçları bir arada paylaşalım.

Sharkoon SilentStorm CoolZero ile yaptığımız testleri hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak toparlayacak olursak, Sharkoon SilentStorm CoolZero için gayet başarılı bir güç kaynağı modeli olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde de pek çok kullanıcı tarafından takip edilen bu model, fiyatıyla da iyi bir oran yakalıyor. Şu an Sharkoon SilentStorm CoolZero'nun 850W'lık modelini 730 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu anlamda sahip olduğu özellikleri de göz önüne aldığımızda, gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz doğrusu. Eğer şu sıralar yeni bir sistem topluyorsanız, incelemeden geçmeyin derim.

Kimler Almalı

850W değerinde bir güç kaynağına ihtiyaç duyanlar ve modüler yapıyı gözeten kullanıcılar Sharkoon SilentStorm CoolZero'yu rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Sharkoon SilentStorm CoolZero'ya alternatif olarak FPS Hydro G 850 veya SeaSonic Focus Plus modelleri de yine incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sharkoon SilentStorm CoolZero
Ürün Markası Sharkoon
CHIP Online Notu
91
Güç Değeri 850W
Form Faktör ATX 2.4
Voltaj 100 - 240 VAC
Giriş Akımı 10A
Giriş Frekansı 50-60Hz
Fan Tipi 135 mm
Kablo Yapılandırma Tamamen Modüler
Boyutlar 150 x 160 x 86 mm
Ağırlık 2,6 kg
Okuyucu Yorumları