Şımart Akıllı Kamera İnceleme

Akıllı ev ürünleri markası Şımart, ufak boyutuna rağmen büyük işler başaran akıllı kamerası ile kullanıcılara uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor. Gece görüşü, çift yönlü iletişim ve anında hareket algılama; işte tüm detaylarıyla Şımart Akıllı Kamera incelemesi!

CHIP Online Notu 80
  • Uygun fiyat
  • Kompakt ve hafif
  • Hareket algılama
  • Gece görüşü
  • Çift yönlü iletişim
  • Kullanımı kolay uygulama
  • Kablosuz kullanma imkanı yok
  • Suya ve toza karşı dayanıklı değil

Bildiğiniz gibi kameralar, eskiden sadece güvenlik için kullanılan ve oldukça pahalıya mal olan cihazlardı. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber üretim maliyetleri düştü ve daha ulaşılabilir hale geldiler. Bununla birlikte kullanım alanları da genişledi. Artık hayatımızda “akıllı” olarak adlandırdığımız kameralar var. Bunların üzerindeki dahili mikrofon ve hoparlörler sayesinde kapıya gelen kargo görevlisiyle iletişim kurabiliyoruz ve evde olmasak dahi günlük işlerimizi yönetebiliyoruz.

Ancak kameralar artık daha ulaşılabilir hale gelmiş olsa da piyasada çok fazla alternatif olduğundan satın alma noktasında karar vermek zorlaşıyor. Özellikle uygun fiyata ihtiyaç duyulan tüm özellikleri barındıran bir tane arıyorsanız işiniz epey zor. İşte bugün yakından bakacağımız Şımart Akıllı Kamera, bu sorunu çözerek üst seviye özellikleri uygun fiyatla buluşturma iddiasıyla geliyor.

Şımart Akıllı Kamera Tasarımı Nasıl?

Öncelikle Şımart Akıllı Kamera, piyasadaki diğer akıllı kameralara göre daha kompakt boyutlarda ve çok hafif. Tasarımıyla bir web kamerayı andırıyor; parlak siyah renkte, ön tarafında kamera lensi, bildirim ışığı ve mikrofonu, arkasında ise hoparlör ve reset tuşu dışında göze çarpan bir detayı yok. Üst tarafta bir adet duvara asma aparatı bulunuyor, ancak kamerayı sabitlemek için tek seçenek bu değil. Kutunun içerisinden çıkan aparat ile ister masaya ister duvara sabitleyebiliyoruz. Tek sorun duvara sabitlemek istenildiğinde kablosu çok uzun olmadığından dolayı uygun konumda bir priz bulmak zor olabiliyor. O yüzden ya prizin bulunduğu alana göre konumlandırmak ya da daha uzun bir kablo kullanmak gerekiyor.

Şımart Akıllı Kamera Teknik Özellikleri ve Kullanımı

Evet, Şımart Akıllı Kamera oldukça ufak boyutlarda. Ancak küçük gövdesinde ihtiyaç duyulan her özelliği barındırıyor. 2.4 GHz Wi-Fi bağlantısı kullanan cihazda, 2 megapiksellik bir lens mevcut ve sadece gündüzleri değil, sahip olduğu sensör sayesinde geceleri de çekim yapabiliyor. Her iki koşulda da sunduğu görüntü kalitesi gayet iyi diyebiliriz. Bu görüntüleri kaydetmek için de 2 seçeneğimiz var; bunlardan biri telefonun kendi hafızasını kullanmak, diğeri 128 GB’a kadar destekleyen bir microSD kart kullanmak. Görüntülerin HD kalitede kaydedildiğini düşünürsek, 128 GB’ın fazlasıyla yeteceğini söylemek lazım.

Elbette Şımart Akıllı Kamera’nın en önemli özellikleri bunlar değil. “Akıllı” olarak anılmasını sağlayan en önemli özelliği anlık hareketleri algılayabilmesi ve buna göre bildirim göndermesi. Testlerimize göre algılama son derece başarılı çalışıyor, ancak üst segment akıllı kameralar gibi özelleştirme imkanı yok. Yani nelerin algılanacağını ve size bildirileceğini seçemiyorsunuz. Yine de uygulama üzerinden algılamanın hassasiyeti Düşük, Orta ve Yüksek olarak değiştirilebiliyor, ancak çalışma prensibi olarak aralarında gözle görülür bir fark görmediğimizi de söyleyelim.

Uygulama demişken, kameranın tüm özelliklerine buradan erişiyoruz. Uygulama hem Play Store hem de AppStore’da mevcut. Mağazadan “Şımart” olarak arama yaptığınızda kolaylıkla bulup yükleyebiliyorsunuz. Hatta bununla uğraşmak istemezseniz, kullanma kılavuzuna iOS ve Android için ayrı ayrı QR kod da dahil edilmiş. Okuttuğunuz an telefon sizi uygulama mağazasına yönlendiriyor ve pratik bir şekilde yükleyebiliyorsunuz.

Eğer daha önce bir akıllı kamera uygulaması kullandıysanız, arayüz neredeyse birebir aynı olduğundan alışmak çok kısa sürüyor. Kameranın görüntüsünün izlendiği ekrandan tek tıkla tüm özellikler açılıp kapatılabiliyor. Burada bahsedilmesi gereken en önemli şey kameranın 2 yönlü iletişim özelliğini kullanmaya yarayan mikrofon düğmesi. Bu mikrofon düğmesine basılı tutarak kameranın karşısındaki kişiyle rahatça iletişim kurabiliyoruz. Karşı tarafın ise hiçbir şey yapmasına gerek yok, konuştuğu an ses bize geliyor. Ayrıca ihtiyaç halinde mahremiyeti sağlamak için kamerayı devre dışı bırakan “Gizli Mod” seçeneği de ana menüde mevcut. Her akıllı ev ürününde olduğu gibi Şımart Akıllı Kamera’da da cihazlar arası senaryo oluşturulabiliyor. Daha önceki benzer incelemelerimizde çok kez örneğini vermiştik; kamerada hareket algılandığında evdeki alarm sisteminin tetiklenmesi veya ışıkların açılması gibi ayarlanabilecek birçok seçenek var.

Sonuç

Toparlamak gerekirse, Şımart Akıllı Kamera ufacık gövdesine oldukça fazla şey sığdırmış. Sadece ev güvenliği için değil, çocukları veya evcil hayvanları izlemek için de tercih edilebilecek bir seçenek. Üstelik en iyi yanı tüm bunların karşılığında istediği rakam 699 TL. Bu aralar minimal tasarımda, çok yer kaplamayan, uygun fiyatlı bir akıllı kamera arayışınız varsa Şımart Akıllı Kamera’yı rahatlıkla önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Şımart Akıllı Kamera
Ürün Markası Şımart
CHIP Online Notu
80
Çözünürlük 2 MP
Video Sıkıştırma H.264
Depolama Micro TF Kart
Kablosuz Şifreleme WEB/WPA/WPA2
Güç Girişi 5V 1A
Wi-Fi Frekansı 2.4Ghz 802.11b/g/n
Uyumluluk Android & iOS
Varyant Gündüz-Gece/8-10m