Yeni başlayanlar için ideal ancak pahalı

Üçüncü sürümünden beri Adobe Premiere’in en büyük rakibi olan Sonic Foundry Vegas’ın 4. sürümünde firma yazılımı daha çekici hale getirebilmek için birçok gelişmiş düzenleme özelliği eklemiş.

SONIC FOUNDRY VEGAS 4 İnceleme
CHIP Online Notu 81

Bu listenin en üstünde, gelişmiş renk analiz ve düzeltme araçları yer alıyor. Apple'ın Final Cut Pro yazılımındakine benzeyen vectorscope, waveform ve histogram grafikleri, video sinyalini gerçek zamanlı olarak izlemeyi mümkün kılıyor. Ayrıca yeni temel üç yönlü renk düzeltme eklentisi birçok farklı kaynaktan gelen videoları birbirine adapte edebiliyor. Adaptasyon için yazılımın farklı hızlardaki videoları eşleştiren zeki resampling özelliği de yardımcı oluyor. Yeni düzenleme araçları arasında geliştirilmiş ripple düzenleme, klavye kullanımı ve storyboard tarzı video düzenleme ile ikiye ayrılmış ekranda ön izleme gibi özellikler yer alıyor. Yazılımın elden geçirilmiş ses özellikleri arasına 5.1 surround mixing araçları da eklenmiş. Bu şekilde ses kaydırma yine anahtar kareler yardımıyla yapılabiliyor.

Özetle

Yeni başlayanlar için birçok yeni ve yararlı özelliğe sahip. Ancak arabirimin fazla kullanışlı olmaması bazı özelliklerin kullanımını zorlaştırıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli SONIC FOUNDRY VEGAS 4
Ürün Markası Solid
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları