Her şey bu telefonda

Sony Ericsson müzikçalar telefon serisine adapte ettiği Walkman markasına, yüksek hızlı internet bağlantısı ile kaliteli fotoğraf ve video çekim işlevleri ekledi.

Sony Ericsson W810i İnceleme
CHIP Online Notu 78

Walkman markası, yıllar önce devrim niteliğinde bir ürün olan ve bu adı taşı- yan taşınabilir kaset çalarlar sayesinde gençliğin vazgeçilmezi haline gelmişti. Kasetler ve bir sonraki neslin oyuncağı olan CD'ler yerini, MP3 çılgınlığına bıraktı. Teknolojik cihazlara yoğun bir şekilde rağbet eden gençler, internetten edindikleri müzikleri ve CD'den dijital ortama aktardıkları albümleri MP3 çalarlarıyla her yerde dinleyebiliyorlar. Aynı şekilde dijital fotoğraf makinelerine ve mobil internet bağlantısı kurabilen cihazlara da yoğun bir rağbet var. Ancak tüm bu cihazlar bir arada taşındığında, taşınabilirlik sözcüğü anlamını yitiriyor. Cep telefonları, bu noktada devreye girerek tüm bu cihazların sunduğu işlevleri, tek bir cihaz üzerinde topluyor. Bu da çok işlevli cep telefonlarının yaygınlaşmasındaki en önemli etken.Teknolojik hayatın gerçekleri bir yana, Sony Ericsson ortaklığının son ürünü olan W810i, Walkman serisinin tüm işlevlerini taşıyor. MP3 ve AAC biçiminde müzik dosyalarını çalan cihaz, RDS desteği sayesinde yayın hakkında bilgi almanızı sağlayan FM radyosuyla ilgi çekiyor. Tüm bu müziği telefon kapalıyken de dinleyebilmeniz, sık seyahat edenlerin hoşuna gidecek bir özellik. Otomatik odaklama ile net çekimler yapabilirsiniz Dijital fotoğraf makinesi işlevinin de oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Bu modelde ekran düzeni yatay olarak konumlandırılmış, dolayısıyla size minik bir dijital fotoğraf makinesi kullanıyormuşsunuz hissi veriyor. Kamera menüsünde bir cep telefonu için fazlasıyla detaylı ayarlar var. 2 MP çözünürlükte çekimler yapan algılayıcının yanındaki turuncu ve parlak kısım, özportre çekimlerinde kendinizi görebilmenizi sağlarken, yandaki iki minik led, gece veya düşük ışıklı ortamlarda yapılan çekimleri kolaylaştırıyor. Yeni kontrol sistemi kullanımı kolaylaştırıyor Görünüm olarak K750i ve W800i modellerini andıran cihazın nümerik tuşları üzerinde yanyana üç adet minik yuvarlak göreceksiniz. Sol kısımda müzik dinlemeye hemen başlayabileceğiniz Walkman tuşu, sağda da farklı işlevlere erişim sağlayan kısayol tuşu bulunuyor. Orta kısım her zamanki gibi kumanda koluna ayrılmış. Ancak W810'da kumanda kolu biraz farklı. Bu işlev dördü yön işlevi gören beş adet tuşla yapılıyor. Bu tuşlar, medya oynatıcı uygulamasını da kolayca yönetiyor. 1,9 inç boyutunda parlak bir ekrana sahip olan ürünün, yan kısımlarında da çeşitli tuşlar bulunuyor. Sol kısımda Play/Pause tuşu ve MemoryStick yuvası mevcut. Gerçi telefonla gelen 512 MB kapasiteli kart çok sayıda fotoğraf, müzik ve veriyi depolamak için yeterli. Sağda ise ses ve fotoğraf makinesi uygulamasında zum işlevi gören tuş ile, deklanşör tuşu bulunuyor. Bluetooth, GPRS ve kızılötesi gibi bağlanabilirlik işlevlerine, ülkemizdeki GSM operatörleriyle kullanabileceğiniz EDGE desteği de eklenmiş. Böylece web tarayıcısıyla veya Bluetooth üzerinden, dizüstü bilgisayarınızda hızlı internet keyfi yaşayabilirsiniz.

Özetle

Sony Ericsson, yeni Walkman telefonunda, sadece müzik işleviyle yetinmemiş. Cihaz, yılın telefonu olma yolunda başarılı bir adım atmış.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Ericsson W810i
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
78
Okuyucu Yorumları