Günümüzün en iddialı telefonlarından biri.

HD deneyimini büyük ekranlı bir akıllı telefonda yaşamak isteyenlerin ulaşabileceği en üst nokta.

Sony Xperia ion İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Standartların üzerinde ekran
  • Üstün kamera performansı
  • Artırılabilir 16 GB dahili hafıza
  • Biraz büyük.

Yapılanmasının sonrasında oldukça başarılı ürünlere imza atan Sony, Xperia serisinde konumlandırdığı ion modeli ile kullanıcılara bambaşka bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Telefonda öncelikle görsellik dikkat çekiyor. Tek renk seçeneği siyah var ve ön yüzün neredeyse tamamı ekranla kaplı. 4.55 inç büyüklüğündeki LED aydınlatmalı ekranda 720 x 1280 piksel gibi yüksek bir çözünürlük elde ediliyor. Yüksek çözünürlük, uygulamaların yanı sıra internet gezintilerinde ve telefonun yüksek çözünürlükteki kamerasıyla çekilen içeriklerin detaylı bir şekilde görüntülenmesinde büyük bir pay sahibi.

Sony Xperia ion'da Qualcomm'un MSM8260 kodlu çift çekirdekli işlemcisi bulunuyor. 1.5 GHz frekansında çalışan işlemci performansı açısından gayet tatmin edici. Sunulan 16 GB'lık dahili depolama alanının 13.2 GB'lık kısmı kullanıcılara ayrılmış durumda. Yer verilen Micro SD bellek kartı yuvası sayesinde 32 GB daha artış sağlayabilirsiniz. Google'ın Android 4.04 işletim sistemine sahip olan Sony Xperia ion'un kamerası 12.1 MP çözünürlükte. Sony'e ait fotoğraf ve görüntü teknolojileri sayesinde elde edilen sonuçlar yükseliyor. Elbette otomatik odaklanma ve LED flaş teknolojilerinin de payı var. Telefonun ön kamerası ile 720p, arka kamerası ile de 1080p çözünürlükte videolar çekilebiliyor.

Ele oturan ve oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan Sony Xperia ion'un 133 x 68 x 10.8 mm'lik boyutları biraz fazla ancak BRAVIA teknolojileri ile beslenen 4.55 inç'lik ekranı unutmamak gerekli. Telefonun sahip olduğu batarya 1900 mAh kapasitede ve buna rağmen ağırlık sadece 144 gramla sınırlı kalıyor. Henüz ülkemiz için hazır olmasa da LTE teknolojisine destek verilmesi de ion'u ön plana çıkaran noktalar arasında.

Özetle

Sony Xperia ion, firmanın en prestijli ürünlerinden biri. Hatta James Bond'un son filmi Skyfall'da da tercih edilmiş olan bir model. Özellikler açısından hiçbir eksiği yok ve özellikle 12.1 MP'lik kamerasıyla takdiri hak ediyor.

Alternatifleri

Akıllı telefon pazarı şu sıra çok hareketli. Sony Xperia ion'un en çok konuşulan modellerden biri olduğu su götürmez bir gerçek. Google Android işletim sistemli en başarılı modeller arasında bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia ion
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
95
İşletim SistemiAndroid 4.0
İşlemciQualcomm MSM8260
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiLED-backlit LCD
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 220
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.3 MP
Arka Kamera12.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi400:00 saat
Konuşma Süresi010:00 saat
Boyutlar68 x 133 x 10.6 mm
Ağırlık144 gr.
Okuyucu Yorumları