Sony Xperia M2 Aqua detaylı testte!

Ülkemizde henüz satışa sunulmadan; Sony'nin "ekstra su geçirmez" cebi Xperia M2 Aqua'yı test ettik!

Sony Xperia M2 Aqua İnceleme
CHIP Online Notu 74
  • İyi pil ömrü
  • Çekici tasarım
  • Üst düzey su direnci
  • Ekran rekabetçi değil
  • Kamera performansı

Sony son zamanlarda suya dayanıklı telefon üretiminde lider markalardan biri haline geldi. Sadece bir iki yıl önce, suya dayanıklı telefonlar büyük, hantal bir görünüme sahiplerdi. Yola Xperia Z serisi içle çıkıp bu durumu değiştiren Sony, Xperia M2 Aqua gibi telefonlarında da aynı anlayışı sürdürüyor.

Xperia M2 Aqua'nın dış görünüşünde, dayanıklılığını hissettiren bir hantallık bulunmuyor. Eğer telefonunuzun nasıl göründüğü ile ilgilenen biriyseniz, bu oldukça iyi bir şey. Ayrıca Sony Xperia M2 Aqua ile suya dayanıklı telefonların fiyatları da bir miktar aşağıya çekilecek gibi görünüyor.

Temel olarak bakılırsa, bu telefon Sony Xperia M2'nin suya dayanıklı sürümünden başka bir şey değil. Sony Xperia M2, ortalama 850 TL'lik fiyatıyla, görece olarak ucuz bir telefondu ve hakkında yapılan eleştiriler oldukça iyiydi.

Ancak Aqua ile telefonun asıl sorunları çözülmüş değil ve su dayanımı fiyatı bir miktar daha arttıracak gibi görünüyor.

Kendisi ucuz ama...

Telefonun ekranına bakıldığında, Sony'nin üst düzey telefonlarında sıklıkla karşımıza çıkan 4.8 inç'lik boyutu ve tasarımı görüyoruz. Sony telefonlarının en yaygın özelliği, Sony'nin Omnibalancetasarım olarak tanımladığı ve cihaz üzerinde bir çeşit simetri yaratmaya çalışan tasarım, bu telefonda da karşımıza çıkıyor. Ancak bu tasarım söz konusu olduğunda çoğu insanın asıl fark ettiği şey, güç tuşu oluyor. Yuvarlak, gümüş renkli ve telefonun yan tarafında tam ortaya gelecek şekilde yerleştirilmiş olan bu tuş, rahatlıkla tanınmasının yanı sıra, başparmağınızla da kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir noktada duruyor.

Bir Xperia Z2 değil ama...

Sony, Omnibalance tasarımını korumaya devam ediyor

Sony Xperia M2 Aqua'nın genel tasarımı üst düzey Xperia Z2 ile büyük benzerlikler gösteriyor. Xperia Z2'de olup M2 Aqua'da olmayan şeylerin başında ise bolca metal ve cam geliyor. Aqua'nın ön paneli Gorilla Glass 3'den oluşuyor ancak arka panele bakıldığında dokulu bir plastik ile karşılaşıyoruz. Ayrıca temel yapı malzemesi de alüminyumdan ziyade plastikten oluşuyor.

Sony Xperia M2 Aqua'nın en yakın akrabası "normal" Xperia M2'den de bir miktar farklı olduğunu söylemek lazım. Normal M2, camı andırması amaçlanmış olan parlak plastikten bir arka yüzeye sahip ama Aqua'nın sahip olduğu dokulu şeffaf kaplama, arka yüzeyin MacBook Air gibi üst düzey diz üstü bilgisayarların fare kısımlarında kullanılan dokulu cam hissini yaratıyor.

Eğer Xperia M2 ve Xperia M2 Aqua'nın görünüşlerini sınıflandırmak gerekirse, normal M2'nin parlak bir telefon olduğu ve M2 Aqua'nın mat olduğu söylenebilir. Mat yüzeylerin genel olarak parlak yüzeylere göre daha az çizildikleri düşünülür ise, çoğu kişinin yeni telefon alırken yaptığı iki yıllık anlaşmayı rahatlıkla geçirebileceği söylenebilir.

Tabii ki Xperia M2 Aqua'nın asıl odaklandığı özellik dış görünüş değil. Bu telefonun var olmasının sebebi farklı bir görüntü yakalamaktansa suya dayanaklı bir seçenek sunmak. Bu konuda da Aqua'nın su dayanımının mükemmel olduğunu söylemek mümkün. Yapılan derecelendirmeye göre Aqua, IP68 standardına uymakta. Bunun anlamı ise bu telefonun paslanmadığı ve telefona zarar vermeden istediğiniz kadar suyun altında tutabileceğiniz.

Peki, Xperia M2 Aqua'nın suya karşı dayanıklılığı ne durumda? Şimdi daha detaylı şekilde bakalım...

Özetle

Sony Xperia M2 Aqua, aslında teknik özelliklerinden çok, standardın da üzerindeki su geçirmezlik özelliği ile ön plana çıkan bir telefon. Açıkçası bu konuda vaat etiklerini sunduğu da kesin.

Ama konu yüksek performans sunan orta seviye bir Android telefon almaksa, işte o zaman piyasda daha iyi alternatifler olduğu açıkça ortada. Bu, Xperia M2 Aqua'nın kötü bir telefon olduğu anlamına gelmiyor ama piyasanın en iyisi olmadığını bilmenizde de yayar var; tabi işin içine su geçirmezliğini katmazsanız...

Telefonun ülkemizde henüz satışa sunulmadığını da belirtelim. Avrupa ve Amerika'da ise, bu ay içerisinde raflarda olacak...

Kimler Almalı

Xperia M2 Aqua, cep telefonuyla suya dalmak isteyenler tarafından incelenebilecek bir telefon olmayı başarıyor.

Alternatifleri

Daha yüksek özelliklere sahip ancak suya da dalabilen bir telefon arıyorsanız size alternatif olarak elbette Xperia Z3'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia M2 Aqua
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
74
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 400
Çekirdek (CPU)4
Ekran Boyutu4.8 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothYok
FM RadyoVar
Bekleme Süresi641:00 saat
Konuşma Süresi012:11 saat
Boyutlar72 x 140 x 8.6 mm
Ağırlık149 gr.
Okuyucu Yorumları