Spigen Samsung Galaxy Note 9 Kılıf İnceleme

Samsung Galaxy Note 9 alacaklar için özel inceleme! Hangi koruma kılıfı satın almalı?

CHIP Online Notu 90
  • Koruma
  • Tasarım
  • Kablosuz şarjı engellemiyor
  • Aircushion teknolojisi
  • Telefonu kalınlaştırıyor

Samsung, kısa bir süre önce yeni akıllı telefonu Galaxy Note 9'u tanıtmıştı hatırlarsanız. Bizler de tanıtımın hemen ardından Galaxy Note 9 için gerçekten tüm detaylarını, tüm özelliklerini kapsayan derinlemesine bir inceleme gerçekleştirmiştik. Eğer kaçırdıysanız, Galaxy Note 9 incelememize de buradan göz atabilirsiniz.

Evet, Galaxy Note 9 çok ucuz bir telefon değil. Bundan neredeyse 3 yıl öncesine kadar 2500 TL fiyatlı amiral gemileri üzerinden konuşurken, artık 7 bin – 10 bin TL'lerden bahsediyoruz. Bu anlamda iş telefonu satın almakla bitmiyor, onu önemli ölçüde korumak da gerekiyor. Zira fiyatlar bir hayli yüksek ve el yaktığı bir gerçek.

Bugün yakından bakacağımız ürünler, satın alınan Galaxy Note 9'u korumak adına olacak. Ancak bunlara geçmeden önce şu bilgiyi de vermek önemli: Bazı kullanıcılar elbette herhangi bir koruma kılıfı satın almak yerine, telefonu sigortalatma yoluna da gidebiliyorlar. Bu noktada muhakkak sigorta yaptırdığınız kuruma, aktivasyon işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını sorun. Zira aldığımız duyumlara göre bazı kurumlar bu konudan hiç bahsetmiyor ve telefonu düşürüp kırdığınızdaysa, aktivasyon işlemini gerçekleştirmediğinizi bahane ederek sizden ek ücret talep ediyorlar. Buna dikkat edin.

Evet, şimdi bakalım Spigen, Galaxy Note 9'u nasıl koruma altına alıyor...

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Slim Armor

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Slim Armor

Spigen'in Slim Armor serisi, özellikle incelik ve koruma arasındaki dengeyi bulmak isteyenler için tasarlanmış bir model. Galaxy Note9 için sunulan modeliyle elimizde bulunan Slim Armor, hem ince hem de korunaklı yapıda. Sert polikarbon malzeme ile yüksek koruma sağlayabilen Slim Armor, özel Aircushion teknolojisini de içeriyor. Bu teknoloji sayesinde iç yapısındaki ve köşelerindeki hava kanallarını kullanarak darbeyi dışarı itebilen Slim Armor, ayrıca yuvarlatılmış köşeleri ile Note9'un orijinal dizaynını da bozmuyor.

Slim Armor, arkasında entegre bir stand da bulunduruyor. Böylece telefonu yatay modda masaya koyarak rahat bir izleme deneyimi sağlayabiliyorsunuz

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Tough Armor

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Tough Armor

Spigen Samsung Galaxy Note9 Tough Armor da, Slim Armor'a farklı olarak tek bir katmanda sağlam bir savunma sağlıyor. Tasarımıyla da elbette Slim Armor'a göre farklı görünen Tough Armor, biraz daha kaslı. Zira kılıf MIL standartlarına sahip. MIL-STD 810G 51.6 koruma sertifikasının sahibi olan Tough Armor, çevresinde darbe emici ekipmanlar bulunduruyor.

Yine buna ilişkin bir diğer özelliği de Air Cushion teknolojisini bulundurması. Bu iki özellikle beraber, özellikle düşmelerde Galaxy Note 9'u koruyabiliyor.

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Ultra Hybrid

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Ultra Hybrid

Bir diğer Note9 kılıfı ise Ultra Hybrid oluyor. Bu model, özellikle telefonun tasarımını gizlemek istemeyenler tarafından tercih edilecektir. Saydam polikarbon malzemeden oluşan Spigen Ultra Hybrid, şeffaf arka planı sayesinde telefonun orijinal görünümünü korumanızı sağlarken, düşmelere karşı da yine telefonu koruma altına almanıza olanak tanıyor.

Yine Spigen'in AirCushion teknolojisini bu model için de görüyoruz. Böylece iç yapısındaki ve köşelerdeki hava kanallarını kullanan kılıf, darbeyi dışarıya itiyor ve basınç oluşmasını engelliyor. Bu arada Ultra Hybrid'in, Liquid Crystal'a göre farkı, çerçevenin siyah renkli olması. Böylece görsellik anlamında farklı bir seçenek oluyor.

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Liquid Air

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Liquid Air

Evet, şimdi gelelim benim de Galaxy Note 9 ile kullandığım Liquid Air'e. Liquid Armor kılıf, hem şık hem ince hem de korumalı bir kılıf isteyenler tarafından beğenilecektir kanaatindeyiz. Arka yüzeyi işlemeli olmasıyla güzel görünen bu model, ayrıca elde de kolay kolay kaymıyor. Malzeme kalitesi olarak ise, diğer Tough Armor ve Slim Armor gibi kılıflara karşın biraz daha yumuşak bir dokuya sahip. Bu yönüyle de tercih edilebilir.

Elbette koruma için MIL sertifikası yine bu kılıf için de var. Darbe emici özellikleri bu kılıfta da sunan Spigen, çıkıntılı tasarladığı ekran kenarları sayesinde, telefonu ekran üzerine düşürdüğünüzde bile koruyabiliyor.

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Liquid Crystal

Spigen Samsung Galaxy Note 9 Liquid Crystal

Kılıflar elbette her ne kadar ek koruma getirmeleriyle önem kazansalar da, kimileri telefonunun ana tasarımını kesinlikle gizlemek istemiyor. Zira bunda da haklılar, zira satın alacağınız telefonu alma sebebiniz bir yandan da görselliği.

Spigen'de buna uygun bir seçenek de bulunuyor elbette ve bu noktada karşımıza Liquid Crystal çıkıyor.

Liquid Crystal kılıfı, saydam ve ince yapısıyla Note 9'un orijinal görünümünü ve yapısını bozmuyor. İnce materyali ile hafif de olan Liquid Crystal, çizilmelere ve düşmelere karşı yine elbette üst seviye koruma sağlıyor ve rahat tutuş imkanı tanıyor.

Liquid Crystal ile verebileceğimiz bir başka detay ise, iç dokusundaki noktalı bölüm ile cihazın arkasında iz bırakmayan yapıya sahip olması. Bu sayede kılıfı çıkartıp Note 9'u yalın olarak taşımak istediğinizde de telefonda izlerle karşılaşmıyorsunuz.

Özetle

Evet, Spigen'in 5 farklı Galaxy Note 9 kılıfına yakından baktık. Her biri farklı tasarımı ancak benzer korumalı yapısıyla Note 9 için iyi bir koruma kalkanı oluyor diyebiliriz. Fiyatları da ideal duruyor. Değerlendirdiğimiz kılıfların fiyatları 80 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Bu anlamda 5699 TL fiyatlı Note 9'u korumak adına alınmayacak gibi değil doğrusu.

Kimler Almalı

Spigen'in yakından baktığımız kılıflarını Samsung Galaxy Note 9 sahipleri rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Spigen'in yalnızca Galaxy Note 9 modellerine özel kılıfları yok elbette. Apple, HTC, LG, Sony, Huawei ve daha pek çok marka için kendinize uygun kılıfları da yine Spigen'de bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Spigen Galaxy Note 9 Kılıf
Ürün Markası Spigen
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları