Spigen Samsung Galaxy S9 / S9+ Kılıf İnceleme

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus alacaklar için özel inceleme. Hangi koruma kılıfı satın almalı?

CHIP Online Notu 95
  • Üstün koruma
  • Güzel tasarım
  • Kablosuz şarjı engellemiyor
  • Aircushion teknolojisi

Samsung, sonunda yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus akıllı telefonlarını tanıttı ve yeni modellerini ülkemizde de hızlıca satışa sundu. Her iki model de çok güçlü özelliklerle geliyor ve elbette buna bağlı olarak da fiyatları bir hayli yüksek. O nedenle bu yeni amiralleri satın alacakların telefonlarını korumaları oldukça önemli, zira telefonlar en büyük cazibesini kuşkusuz tasarımıyla yaratıyorlar.

Hatırlarsanız kısa zaman içinde hem Galaxy S9 hem Galaxy S9+ akıllı telefonlarını detaylı şekilde incelemiş ve sizlere aktarmıştık. Bu defa da Samsung'un yeni telefonlarını satın alacaklara yararlı olabilecek, ilişkili bir inceleme ile karşınızdayız. Bu incelememizde Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus telefonları için geliştirilen Spigen kılıflarına yakından bakacağız.

Spigen'de çok sayıda kılıf seçeneği var; biz de bunlardan en popüler birkaçını seçtik ve bu incelememizde toplam 6 model üzerinde duracağız. Her model başarılı koruma oranı sunarken bunu Military Grade sertifikasına sahip olmalarıyla kanıtlıyor, tasarımlarıyla da birbirinden farklılık gösteriyorlar. Şimdi önce Galaxy S9+ modelleriyle başlayalım, ardından da Galaxy S9'la devam edelim.

Spigen Samsung Galaxy S9+ Slim Armor

Spigen Samsung Galaxy S9+ Slim Armor

Spigen'in Slim Armor serisi, özellikle incelik ve koruma arasındaki dengeyi bulmak isteyenler için tasarlanmış bir model oluyor. Galaxy S9+ için sunulan modeliyle elimizde bulunan Slim Armor, hem ince yapıda, hem de yeterince korumaya sahip. Sert polikarbon malzeme ile yüksek koruma sağlayabilen Slim Armor, özel Aircushion teknolojisini de içeriyor. Bu teknoloji sayesinde iç yapısındaki ve köşelerindeki hava kanallarını kullanarak darbeyi dışarı itebilen Slim Armor, ayrıca yuvarlatılmış köşeleri ile S9 Plus'ın orijinal dizaynını da bozmuyor.

İnce bir kılıf olmasına karşın kavrama konusunda da cömert davranan Slim Armor, arkasında entegre bir stand da bulunduruyor. Böylece telefonu yatay modda masaya koyarak rahat bir izleme deneyimi sağlayabiliyorsunuz.

Spigen Slim Armor ile ilgili son olarak güçlendirilmiş ses ve hold tuşlarının bulunduğu ve S9+'ı kablosuz şarj etmek için kılıfı çıkartmak zorunda olmadığınızı da söyleyelim.

Spigen Slim Armor'u satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Spigen Samsung Galaxy S9+ Rugged Urban

Spigen Samsung Galaxy S9+ Rugged Urban

Spigen Samsung Galaxy S9+ Rugged Urban da, Slim Armor'a farklı olarak tek bir katmanda sağlam bir savunma sağlıyor. Tasarımıyla da elbette Slim Armor'a göre farklı görünen Rugged Urban, karbon fiber detaylarıyla mat siyah bir görünüm kazanan bir kılıf oluyor.

Rugged Urban, telefonun ön kenarları yükseltilmiş alanlarla ekstra korumaya sahip. Aynı yolu S9+'ın arka yüzünde de izleyen Spigen, böylece telefonun çift kamerasını da koruma altına almış.

Sağ ve sol yanda yer alan düğmeler de bombeli yapılarıyla yandan darbelere karşı ek koruma sağlarken, tuş basımlarında hızlı erişim ve geri bildirimi sunmayı da ihmal etmiyor. Bu sayede kılıfla telefonun kullanımı zorlaşmıyor.

Rugged Urban, bir de ayrıca Neo Flex ekran koruyucusu ile uyumlu yapıda hazırlanmış. Böylece S9 Plus'ın ekranına ayrıca Spigen Neo Flex ekran koruyucuyu rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz.

Spigen Rugged Urban'ı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Spigen Samsung Galaxy S9+ Neo Hybrid Urban

Spigen Samsung Galaxy S9+ Neo Hybrid Urban

Galaxy S9+ için yakından bakacağımız son Spigen kılıf da Neo Hybrid Urban olacak. Spigen'in diğer kılıflarında da olduğu gibi farklı renk seçenekleriyle gelen Neo Hybrid Urban, çift renkli tasarımı benimsiyor.

Şık ve ince bir yapıda tasarlanan Neo Hybrid Urban, yine darbe emici yapısıyla sert bir tampon görevi görüyor. Böylece yüksekten düşüşlere karşı telefonunuzu koruyabilen kılıf, arkada yer alan parmak izi sensörü ve çift kameralar için mat ve çift dokulu bir yüzey getiriyor.

Kılıfın üst kısmında tırtırlı bir doku yer alıyor. Alt kısmı ise düz bir malzemeye sahip. Bu tırtıklı alanlarla yüzey tutuşu da sağlayabilen kılıf, böylece hem stil sahibi hem de dayanıklı bir telefon isteyenler için ideal duruyor. Bu arada yandaki tuş alanlarının da yine tırtıklı olduğunu söyleyelim.

Spigen Neo Hybrid Urban'ı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Spigen Samsung Galaxy S9 Thin Fit

Spigen Samsung Galaxy S9 Thin Fit

Samsung Galaxy S9 için tasarlanmış Thin Fit ise, fazlasıyla ince bir koruma isteyenler için uygun ölçüde bir kılıf oluyor. Sert polikarbon malzemeden üretilen Thin Fit, bu sayede ek ağırlık getirmiyor ve bu özelliğiyle öne çıkıyor.

Bu kılıf, özellikle minimalist tasarımlardan hoşlananlar için değerlendirilebilecek bir model oluyor. Mat yapısının yanı sıra yüksek kalitede yumuşak dokusuyla da telefonu elinize aldığınızda memnun oluyorsunuz.

Son olarak Thin Fit de 4 farklı renk seçeneği bulunduğunu belirtelim.

Spigen Thin Fit'i satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Spigen Samsung Galaxy S9 Liquid Crystal

Spigen Samsung Galaxy S9 Liquid Crystal

Kılıflar elbette her ne kadar ek koruma getirmeleriyle önem kazansalar da, kimileri telefonunun ana tasarımını gizlemek istemiyor. Spigen'de buna uygun bir seçenek de bulunuyor elbette ve bu noktada karşımıza Liquid Crystal çıkıyor.

Liquid Crystal kılıfı, saydam ve ince yapısıyla Galaxy S9'un orijinal görünümünü ve yapısını bozmuyor. İnce materyali ile hafif de olan Liquid Crystal, çizilmelere ve düşmelere karşı yine elbette üst seviye koruma sağlıyor ve rahat tutuş imkanı tanıyor.

Liquid Crystal ile verebileceğimiz bir başka detay ise, iç dokusundaki noktalı bölüm ile cihazın arkasında iz bırakmayan yapıya sahip olması. Bu sayede kılıfı çıkartıp S9'u yalın olarak taşımak istediğinizde de telefonda izlerle karşılaşmıyorsunuz.

Spigen Liquid Crystal 'ı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Spigen Samsung Galaxy S9 Neo Flex

Spigen Samsung Galaxy S9 Neo Flex

Elbette Spigen'in kılıfları olduğu gibi, telefonun ekranını korumak için ekran koruyucu filmleri de var. Bunlardan biri de az önce değindiğimiz Neo Flex oluyor.

Neo Flex ekran koruyucuyu Galaxy S9 veya S9+'ın ekranına yapıştırıyor ve ekranı kenardan kenara koruma altına alabiliyorsunuz. Bu sayede telefon yüzüstü yere düşse bile endişelenmenize gerek yok, ekranınız darbelere karşı koruma kazanıyor.

Telefonun arka yüzey tasarımı ne kadar önemliyse, ekran da görüntü aldığınız için malum daha fazla önemli. Bu nedenle biz bu tip bir filmin mutlaka kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Zira Galaxy S9'ların ekranları her ne kadar Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor olsa da, yine de cebinizde veya çantanızda taşıdığınız için anahtar olsun, bozuk para olsun ister istemez çizilebiliyor. Bu gibi bir ek koruma ile bu türden sıkıntılara kolayca son verebiliyorsunuz.

Spigen Neo Flex'i satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Özetle

Tecrübeyle sabittir, dayanıklılığıyla ünlü eski Nokia modellerinden Lumia 920'nin ekranını da kırmış biri olarak, kılıfla kullanacağınız bir telefonun düşme veya çizilme endişesinin ortadan kalktığını rahatlıkla söyleyebilirim. Mesela geçen senenin amirali yine Samsung Galaxy Note 8 elime ulaştığından bu yana yine Spigen'in bir kılıfıyla kullanıyorum. Sayısız kez düşürdüm. Ancak üzerinde hala tek bir çizik bile yok.

Sonuç olarak Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus da kuşkusuz pahalı telefonlar. 5000 TL civarındaki fiyat etiketleriyle pek çok kişinin bütçesini zorlayacağı açık. Ancak telefonlar cazibeleriyle de elbette sahip olunmak istenecek türden. O nedenle tavsiyemiz eğer bu telefonları satın alacaksanız, Spigen'in bahsettiğimiz kılıflarına da bir göz atmanız olacak.

Kimler Almalı

Spigen'in yakından baktığımız kılıflarını Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9 Plus sahipleri rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Spigen'in yalnızca Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerine özel kılıfları yok elbette. Apple, HTC, LG, Sony, Huawei ve daha pek çok marka için kendinize uygun kılıfları da yine Spigen'de bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Spigen Galaxy S9 / S9+ Kılıf
Ürün Markası Spigen
CHIP Online Notu
95
Okuyucu Yorumları