En İyi Alternatiflerden Biri

Suse'nin Linux Professional 7.3 sürümü open-source işletim sistemlerininin en yenisi ve fiyat avantajı ile de özellikle notebook kullanıcılarının dikkatini çekecek gibi duruyor. En güncel Linux kernel’inin tüm avantajlarının kendine has bazı çekici özellikleri de bünyesinde barındıran işletim sisteminde en çok dikkat çeken yenilik.

Suse Linux Pro 7.3 İnceleme
CHIP Online Notu 74

Yast grafik yönetim aracında gerçekleştirilmiş. Daha önceki sürümlerde grafik araçlarını kullanmak için sisteme yönetici olarak bağlanmak gerekirken artık bir şifre belirtmek şartıyla tüm diğer kullanıcılar da grafik araçlarına ulaşabiliyor. CD-ROM ve disket sürücüler de artık otomatik olarak hot-swappable olarak ayarlanabiliyor. Bunun yanı sıra işletim sistemi tarafından tanımlanabilen hot-swappable aygıt listesi de bir hayli uzun. Bu da sistemi notebook kullanıcıları için gerçekten uygun bir hale getiriyor. Ayrıca içinde ATI Radeon, nVidia GeForce 3, Matrox G400, G450 ve 3Dfx Voodoo-5 de dahil olmak üzere çoğu akran kartı da rahatlıkla tanınabiliyor. SuSE, nVidia GLX, DRI, Utah GLX ve Mesa/Glide için OpenGL sürücülerini de içeriyor. Ancak yine de tüm bu OpenGL sürücüleri henüz deneme aşamasında ve sorunlar görülmesi muhtemel.SuSE 7.3 Professional içinde tam 7 CD üzerine dağılmış RPM biçiminde IBM, Sun, Netscape, Borland gibi daha birçok ünlü yazılım firmasına ait 2,300 uygulama yer alıyor. Ayrıca bunların tümü için bir DVD’de pakete eklenmiş. Yine de bazı uygulamaların eksikliği halen hissediliyor. Buna rağmen Linux hala e-mail yolu ile haberleşmek, office araçları ve web’e erişim isteyen masabaşı kullanıcıları için de yeterli sayılabilir.Artık dual-boot sistem oluşturulması da Linux içinden 3. parti yazılıma ihtiyaç duymadan yapılabiliyor. Çok geniş içerikli paket içinde hızlı kurulum, ayarlar, uygulamalar, ağ ve referans olmak üzerine 5 yardım kitabının yanı sıra renkli sticker’lar da yer alıyor.

Özetle

Suse'nin Linux Professional 7.3’ü, geniş PC card aygıt desteği ve daha iyi güç yönetimi ile özelikle notebook kullanıcılarının dikkatine çekecek özelliklerle birlikte geliyor. Eğer web uygulamaları ile de çalışacaksanız doğru bir seçim olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Suse Linux Pro 7.3
Ürün Markası Suse
CHIP Online Notu
74
Okuyucu Yorumları