TCL C645 QLED 4K TV İnceleme

TCL’in Google TV ile çalışan, Quantum Dot kristalleri sayesinde canlı renk tonları ve yüksek parlaklık seviyesi sunan yeni 4K QLED TV modelini tüm detaylarıyla mercek altına aldık!

CHIP Online Notu 92
  • Canlı renkler
  • Geniş akıllı TV seçenekleri
  • Game Accelerator özelliği
  • Çerçevesiz ince tasarım
  • Parlak ekran
  • HDR10+ desteği
  • Dolby Vision & Dolby Atmos
  • Google Asistan desteği
  • Bilkom güvencesi
Editörün Seçimi

Bildiğiniz gibi televizyonlar artık sadece içerik aktaran cihazlar değil, aynı zamanda odanın estetiğini de şekillendiren önemli tasarım objeleri haline geldi. Şık ve ince çerçeveleri, minimalistik tasarımlarıyla QLED TV'ler de bu trende öncülük ediyor. Ancak tabii ki, bir televizyonun en önemli özelliği görüntü kalitesi. Küresel televizyon pazarında tanınmış bir isim olan TCL, en son teknoloji ve göz alıcı bir tasarımla donattığı son modeli C645 4K QLED TV’siyle birlikte çıtayı oldukça yükseltiyor ve Bilkom güvencesiyle Türkiye’de tüketicilerle buluşturuyor.

TCL C645, TCL C635'in geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Google TV işletim sistemi ile donatılan bu model, üst düzey teknik özellikleri sofistike bir kullanıcı arayüzü ile harmanlayarak keyifli bir TV izleme deneyimi sunuyor. C645'i rakiplerinden ayıran en önemli özelliği sahip olduğu teknolojisi ve zarif tasarımı.

TCL C645 4K QLED TV Tasarımı Nasıl?

C645 4K QLED TV, 85, 75, 65, 55, 50 ve 43 inç ekranlar dahil olmak üzere her alan için çeşitli boyutlarda mevcut durumda. Bizim elimizdeki model ise 65 inç. Sahip olduğu çerçevesiz ekran, zengin izleme deneyimini zarif bir tasarımla birleştiriyor. Burada diğer TCL televizyon serilerinde olduğu gibi, son derece yüksek kaliteli bir işçilik var.

Televizyonun sadece ayakları üzerine yerleştirilmesi yeterli olduğundan montajı hızlı ve kolay. Televizyon ünitenize yerleştirdiğinizde, eğer kullandığınız bir soundbar da varsa, bunun için fazlasıyla yer kalıyor. Ayrıca televizyonun ayaklarının genişliğini ayarlamak için kasanın ortasına veya kenarlarına daha yakın vidalayabiliyorsunuz. Dar bir televizyon ünitesi olanlar için iyi düşünülmüş bir detay. Öte yandan elbette televizyonda VESA uyumu mevcut; isterseniz 300×300 boyutlarındaki montaj aparatıyla duvara da monte edebilirsiniz.

TCL C645 4K QLED TV Görüntü Özellikleri Neler?

TCL C645 4K QLED TV’nin görüntü kalitesi sizin de görebileceğiniz gibi fazlasıyla güzel, peki, bunun yapı taşları neler? Bu televizyon, doğrudan LED arka aydınlatmalı panele sahip, 3840x2160 piksel yani 4K çözünürlük sunabilen bir QLED model. Yani Quantum LED teknolojisini arkasına alıyor ve daha canlı renkler görebilmenizi sağlayan bir renklendirme teknolojisi kullanıyor.

Televizyon, geniş renk gamı, yüksek kontrast oranı ve Smart HDR ile 10 bit renk derinliği sunmak için Quantum Dot Teknolojisinden yararlanıyor. HLG, Dolby Vision ve HDR10+'ın dahil edilmesi, ayrıntılı gölgeleme ve canlı renklerle etkileyici bir izleme deneyimi sağlıyor.

Yenilikler bununla da bitmiyor: Televizyon ayrıca AiPQ Engine 3.0 TCL algoritması ile donatılmış. Bu teknoloji, içeriğin kararlı ve yüksek kaliteli 4K olarak işlenmesini sağlıyor. Ek olarak, Ai-Color özelliği renk hacmi, doygunluk ve kontrast gibi birçok özelliğe ince ayar yaparak büyüleyici derecede kaliteli görüntüler ortaya çıkarıyor.

TCL'nin yeni modelinin önemli bir avantajı da TÜV Rheinland sertifikasına sahip olması. Bu sertifika, gözlerinizi korumak için düşük mavi ışık içeren donanım çözümünün bulunduğunu gösteriyor. Eğer mavi ışığı düşürmek istiyorsanız, bu özelliği televizyonun menüsünden kolayca açabiliyorsunuz.

Bu televizyon karşısında sadece film ve dizi tüketeceğiniz bir cihaz değil. Etkileyici özellikleri oyun oynamaya kadar uzanıyor. Game Accelerator adındaki özellik, algoritması ve gelişmiş teknolojisi sayesinde 120 Hz’e varan yenileme hızı ve süper düşük gecikme süresi sağlayarak, televizyonu oyun meraklıları için de iyi bir seçim haline getiriyor. Bunun yanı sıra televizyonda AMD FreeSync teknolojisi de var; böylece PC oyunlarını devasa bir ekranda oynamak isteyenler için yüksek kare hızında akıcı ve yapaylık içermeyen bir oyun deneyimi sunuyor. Bu arada panel yenileme hızının normalde 60Hz olduğunu da belirtelim.

TCL C645 4K QLED TV Performansı Nasıl?

Buraya kadar her şey biraz teknik detay gibi kaldı. Şimdi de televizyonla gerçek hayatta geçirdiğimiz 2 hafta bize neler gösterdi onlara bakalım. Bu süre boyunca Netflix, Amazon Prime Video ve Disney+ gibi yayın platformlarından dizi/film izlemenin yanı sıra tabii ki bu dev ekranı oyun seanslarımız için de kullandık. İster Dolby Vision destekli filmler olsun, ister HDR10 destekli oyunlar olsun, televizyon gerçekten başarılı bir görsel deneyim vadediyor. Öncelikle ekrandaki her türlü hareketi sağlam bir şekilde yakalamayı başarıyor. Filmlerde titreme veya gölgelenme yok. Dolby Vision'ın net detayları ve derin kontrastı ile HDR teknolojisinin tüm potansiyelinden faydalanabiliyorsunuz. Üstelik Dolby Vision, her seferinde daha iyi görseller sunmak için görüntü kalitesini cihaz ve platforma göre dinamik olarak optimize ediyor. Elbette işin görsel tarafında tüm ayarlar elinizin altına verilmiş durumda. Görüntü ayarlarını arayüzden istediğiniz gibi kendinize göre ayarlayabiliyor, kişiselleştirebiliyorsunuz.

Son olarak bahsetmemiz gereken şey; Eller Serbest (Hands Free) özelliği. Yani televizyonu Google Assistant yardımıyla sesle kontrol edebilme imkanınız var. Sesli asistandan müzik çalmasını, maç skorlarını göstermesini, hava durumunu kontrol etmesini veya YouTube / Netflix gibi platformları ya da yüklediğiniz bir oyunu açmasını isteyebiliyorsunuz. Böylece işler oldukça kolaylaşıyor. Buna bir ekleme daha yapalım: Televizyonun bir uygulaması da mevcut. TCL Home uygulamasını telefonunuza yükleyerek bu arayüzden kolayca arabirimde dolaşabiliyor, bir kumanda gibi kullanabiliyorsunuz. Özellikle arayüzde bir şey aratırken, yazı ve rakam yazmanız gereken durumlarda bu uygulama çok işinize yarıyor.

Genel olarak renk paleti oldukça geniş ve renk dengesi doğal. Özellikle cilt tonları etkileyici. Ayrıca televizyon; Dinamik, Standart, HDR, Spor, Film ve Oyun gibi farklı görüntü modlarına sahip. Renk doğruluğu açısından bizce Dinamik modu en iyi sonuçları veriyor.

Televizyonun ses desteği de harika. İşin işitsel tarafına baktığımızda ses sistemi, toplam 20 Watt güce sahip. Televizyonda hem Dolby Atmos hem de DTS teknolojileri destekleniyor. Dolby Atmos'un 3 boyutlu sesi iyi bir surround ses deneyimi yaratıyor.

Şimdi sizlerin de televizyonun hem görüntü kalitesini daha yakından görebilmeniz hem de ses deneyimini tecrübe edebilmeniz için kısa bir tura çıkalım.

TCL C645 4K QLED TV Google TV ve Sesli Kontrol Yetenekleri

Evet, sanıyoruz ki buraya kadar her şey yolunda. Ancak anlatacaklarımız bitmedi. TCL C645 4K QLED TV’yi öne çıkaran özelliklerden bir diğeri de kişiselleştirilmiş önerilerle eğlence deneyimini zenginleştiren Google TV OS entegrasyonu. Tam ekran modunda, ana sayfa önceki görüntülenenlere göre öneriler sunuyor. Arayüzde televizyona yüklenebilecek uygulamalara ayrılmış bir bölüm var. Uygulama kutucuklarının konumunu değiştirebiliyorsunuz. Arayüzün üst kısmında bir arama motoru ve filmler, diziler, uygulamalar ve kütüphane gibi başlıklar halinde düzenlenmiş içerikler mevcut. Ayrıca yükleyebileceğiniz Android uygulamalarının sayısı çok fazla. Freeview Play ve uygulama mağazası sayesinde ihtiyacınız olabilecek her şeye erişebiliyorsunuz. Android oyunları da cabası.

Elbette Google TV’nin nimetleri bunlarla bitmiyor. Google Meet ile televizyon üzerinden sesli veya görüntülü konuşmalar yapabiliyorsunuz. Bunun dışında çocuklarınız için özel bir Çocuk Modu da bulunuyor. Etkinleştirdiğinizde potansiyel olarak zararlı olabilecek içerikleri filtrelemiş oluyorsunuz. Güvenlik uygulaması altında hem izinlerleri ve uygulamaları yönetebiliyor hem de cihaz optimizasyonunu yapabiliyorsunuz.

TCL C645 4K QLED TV Bağlantı Noktaları Neler?

Televizyon, eARC uyumluluğunun yanı sıra mevcut nesil konsol oyunlarının ALLM ve AMD FreeSync özelliklerini karşılayan bir HDMI 2.1 girişine sahip. Buna her ikisi de 2.0 standardında olan 2 adet HDMI girişi eşlik ediyor. Diğer fiziksel bağlantılar arasında ise; 3,5 mm kompozit video girişi, dijital optik çıkış ve 3.0 standardında USB-A yuvası bulunuyor. Ayrıca bir Ethernet soketi de var. Kablosuz bağlantı ise Bluetooth 5.0 ve çift bant Wi-Fi ile sağlanıyor.

Sonuç

Evet, TCL C645 4K QLED TV, piyasadaki en iyi 65 inç TV'lerden birisi olmuş. QLED ekranı, donanım ve yazılım bileşenleri, Google TV'nin akıllı özellikleriyle birlikte mükemmel bir deneyim sunuyor. Game Accelerator özelliğiyle de oyun tutkunları için iyi bir seçenek. Üstelik görselliğe önem verenler için de televizyon ünitenizde çok hoş bir görüntü sağlıyor. Eğer şu sıralar televizyon yatırımı yapmayı düşünüyorsanız, parasının karşılığını verecek bir model olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatı şu sıralar 27 bin civarında; fiyat anlamında da rekabetçi.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL C645 QLED 4K TV
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
92
Panel QLED
Ekran Boyutu 65 inç
Çözünürlük 4K UHD
İşletim Sistemi Google TV
Görüntü Motoru AIPQ Engine 3.0
HDR HDR10+
Hoparlör 10 W (2 adet)
Bağlantılar HDMI (3 adet), USB (1 adet), RJ45, Mini RCA, Wi-Fi 2,4 GHz / 5 GHz çift bant 802.11 b/g/n 2T2R, Bluetooth 5.0
Boyutlar 352 x 880 x 1446 mm
Ağırlık 15.4 kg.