TCL MOVEAUDIO S600 İnceleme

TCL'in yeni kablosuz kulaklığı MoveAudio S600 nasıl bir performans gösteriyor, kablosuz kulak içi kulaklık arayanlar için uygun mu? İşte tüm detaylarıyla MoveAudio S600 incelemesi!

CHIP Online Notu 91
  • Şık ve konforlu tasarım
  • Toza, tere ve darbelere karşı dayanıklı
  • Çok çok kolay bağlantı
  • Uygulama desteği ile Android ve iOS uyumluluğu
  • Ses performansı
  • Çağrı kalitesi
  • Uzun pil ömrü

Bugün sizlerle güzel bir TWS kulaklığı birlikte değerlendireceğiz. TCL markasını artık hepiniz biliyorsunuzdur diye düşünüyoruz. Özellikle telefon, tablet ve akıllı saat ürünleriyle ülkemizde faal olan şirket, bu ürün kategorilerinin yanına koyduğu kulaklık kategorisindeki ürün portföyünü de genişletiyor.

Elimizde TCL'in oldukça kaliteli ses veren MoveAudio kulaklık ailesinin en üst modeli MoveAudio S600 var. Kısa bir süre önce satışa giren bu kulaklık, hem tasarımıyla güzel görünüyor hem konfor anlamında uzun kullanım vadediyor hem de performansıyla gerçekten başarılı iş çıkartıyor. Biz bir süredir bu kulaklığı kullanıyoruz ve bugün hakkında edindiğimiz fikirleri sizlerle paylaşacağız. Ancak buna geçmeden önce TCL'in MoveAudio kulaklıkları arasına 2 yeni modelini eklediğini duyurduğunu ve bu kulaklıkların da satışa yeni girdiğini söyleyelim. Yeni modellerin isimleri MoveAudio S108 ve MoveAudio S180; onları da inceleyebilirsiniz. Evet, bunu söyledikten sonra şimdi MoveAudio S600'ü incelemeye başlayalım.

MoveAudio S600 Tasarımı Nasıl?

MoveAudio S600 Tasarımı Nasıl?

MoveAudio S600, tasarımıyla oldukça estetik görünen bir kulaklık. Elimizde beyaz renkli modeliyle bulunan bu kulaklığı, siyah renk seçeneğiyle de bulmanız mümkün. İyi bir ses izolasyonu için silikon başlıklı bir tasarımı benimseyen MoveAudio S600, ayrıca rahat tutulabilen bir tasarıma sahip. Ayrıca kulaklıkta toza, tere ve darbelere dayanıklı IP54 korumasının bulunması da önemli bir avantaj.

MoveAudio S600'ü konfor anlamında da uzun kullanımlar için gayet elverişli bulduğumuzu söyleyelim. Kulağınızdan kolay kolay düşmüyor, sizi rahatsız etmiyor. Bu arada kutu içeriğinde geniş bir silikon başlık seçeneğinin yer alması sevindirici. Bu tip kulaklıklarda tipik olarak toplamda 3 boy silikon başlık görürken, MoveAudio S600'de toplamda 5 farklı seçeneğiniz yer alıyor. Böylece kulağınıza uygun olanı bulup takmanız ve hem konfor hem ses izolasyonu anlamında memnun kalmanız sağlanmış.

MoveAudio S600 Nasıl Bağlanıyor?

MoveAudio S600 Nasıl Bağlanıyor?

MoveAudio S600, telefonunuzla çok kolay şekilde bağlanabiliyor. Bunun için ise 2 farklı seçeneğiniz var. İlki Google Fast Pair, diğeri ise TCL Connect uygulaması. Eğer telefonunuzda TCL Connect uygulaması yüklü değil ise, telefonunuzun Bluetooth bağlantısı açıkken kulaklığın kapağını açtığınız anda telefonun ekranında Google Fast Pair beliriyor ve birkaç adımda hemen kulaklığa bağlanıyor. Böylece birkaç saniye içinde hemen kulaklığı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. MoveAudio S600 üzerinde daha fazla hakimiyet sağlamak isterseniz ise TCL Connect uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bu uygulamayı yükleyerek bir dizi kontrole erişebiliyorsunuz. Bunlar arasında gürültü engelleme özelliği ile sağ ve sol kulaklık üzerinde bulunan dokunmatik alanların kontrolleri yer alıyor.

Evet, MoveAudio S600 gürültü engellemeye sahip bir kulaklık. Aktif Gürültü Engelleme özelliğini açtığınızda çevre gürültülerin hafiflediğini hissettiğiniz kulaklıkta, bunun için ses sinyalini almak ve çevresel gürültüyü azaltmak için dışa bakan 2 mikrofon ve kulaklarınızın içine iletilen sesi alan içe bakan 1 mikrofon kullanılıyor. Böylece gürültülü ortamda da müzik keyfiniz bölünmüyor. Kulaklıkta ayrıca Şeffaflık Modu da mevcut. Bununla çok yönlü bir kullanım sağlanmış. Kulaklığın dokunmatik yüzeyine basılı tutarak 2 mod arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor ve Gürültü Engelleme Modu'ndan Şeffaflık Modu'na geçiş yaparak kulaklıkları kulağınızdan çıkarmadan dışarıdaki sesleri duyabiliyorsunuz.

Telefonda Google Asistan da az önce bahsettiğimiz gibi dokunmatik kontrolle destekleniyor. Bu sayede telefonunuza sesle ulaşmak istediğinizde bu fonksiyonu kullanabiliyorsunuz.

MoveAudio S600 Ses Performansı Nasıl?

MoveAudio S600 Ses Performansı Nasıl?

Gelelim MoveAudio S600'ün ses konusundaki performansına. Öncelikle TCL'in bu kulaklıkta çift Bluetooth iletim teknolojisini kullandığını söyleyelim. Bunun avantajı, kulaklıkta dinlediğiniz şey müzik olsun, film sesleri olsun ya da oyun sesleri olsun, gecikme olmadan kullanıcıya aktarılabilmesi. 100 ms'ye kadar düşük gecikme süresine sahip olan kulaklık bu anlamda herhangi bir senkron sorunu yaşatmıyor. Kulaklığın müzikal performansını da beğendik. Sahnesi zengin ses detayları ile gayet başarılı bir ses performansı sağlıyor. Tizler ve baslar gayet dengeli, sesler birbirine karışmıyor, tizler baslar altında ezilip bükülmüyor. Günlük kullanımda çok rahat edeceğinizi söyleyebiliriz.

Kulaklığın telefonunuza gelen çağrıları alması konusunda da başarısı yüksek. Her 2 kulaklıkta 3 adet olmak üzere, üzerinde toplam 6 mikrofon bulunduran MoveAudio S600, çok yönlü bu mikrofonlarıyla birlikte hem telefon konuşmalarında hem de çağımızın getirdiği Zoom gibi uygulamalar üzerinde yapacağınız görüntülü görüşmelerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kulaklık olmuş.

MoveAudio S600 Pil Ömrü

MoveAudio S600 Pil Ömrü

Peki, bu kulaklığın şarjı ne kadar gidiyor? MoveAudio S600 ile tek şarj ile 8 saate kadar kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Kulaklıkların şarjı bittiğinde kutusuna yerleştiriyorsunuz ve burada şarj oluyor. Kutusu ile birlikte de toplamda 32 saate kadar pil ömrü sağlıyor. Bu anlamda pil ömrüyle de oldukça uzun ömürlü davrandığını söylemek lazım. Kulaklığın pil ömrünü TCL Connect uygulaması üzerinden takip edebildiğiniz gibi pil azalmaya başladığında da kulaklıklar size sesli uyarıda bulunuyor. Bu arada kulaklığın kutusu kablosuz şarj cihazlarıyla uyumlu durumda. Böylece eğer elinizde kablosuz şarj pedi varsa, bu kulaklığı onunla şarj edebiliyorsunuz. Elbette kutusu içinde bir şarj kablosu da yer alıyor.

Son olarak bu tip kulaklıklar için önemli gördüğümüz bir özellikten bahsedelim. MoveAudio S600, kulağa takıldığını ve çıkartıldığını tespit eden bir sensöre sahip. Böylece kulağınızdan çıkarttığınızda müzik duruyor ve böylece pil ömrü korunuyor. Kulaklıkları kulağınıza taktığınız anda da müzik çalmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Özetle

Evet, sonuç olarak değerlendirecek olursak TCL MoveAudio S600'ün genel hatlarıyla gayet başarılı bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz. Kulaklıklar çok rahat ve iyi çalışıyor. TCL'in uygulaması üzerinden dokunmatik kontrolleri istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz ve daha da önemlisi bu kontroller gerçek kullanımda hiç teklemiyor. Hem Android hem iPhone kullanıcılarının uygulamadan yararlanabilmesi de güzel bir detay. Zira bazı bu tür kulaklıkların uygulamalarının iPhone tarafında çalışmadığına rastlayabiliyoruz. Kulaklık gürültü engelleme noktasında sınıfı için gayet dengeli çalışıyor, çevre seslerini hafifletiyor. Ses performansı da beklentimizi bir hayli karşıladı, sanıyoruz ki sizler denediğinizde de hak vereceksiniz. MoveAudio S600'ün fiyatı ise 1499 TL. Eğer bu fiyata erişemiyorsanız yine söyleyelim, TCL'in MoveAudio S180 ve MoveAudio S108 gibi daha uygun fiyatlı modelleri de mevcut, onlara da göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL MOVEAUDIO S600
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
91
Tür Kulak içi
Sürücüler 10 mm
Bağlantı Bluetooth 5.0 BLE
Kodek SBC, AAC
Mikrofon 6 adet
Uyumluluk Android ve iOS
Pil Ömrü 8 saate kadar / 32 saate kadar
Sensörler Hall sensörü, dokunmatik sensör
Ağırlık 55 gr.