TCL Movetime MT40 İnceleme

Aileleri ve çocukları birbirine bağlayan Movetime MT40 akıllı saati inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Görüntülü görüşme olanağı
  • Konum takibi & bildirim
  • Kolay kullanım
  • İdeal pil ömrü
  • Su sıçramalarına karşı dayanıklı
  • Uyku takibi yok

Akıllı saatler yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar için de bu kategoride modeller bulunuyor elbette. Ancak aklınıza hemen şatafatlı özellikler sunan, üst seviye sportif uygulamalarla senkronize çalışan modeller gelmesin, bugün yakından bakacağımız akıllı saat, aslında hepsinden daha önemli bir noktaya parmak basıyor. O da güvenlik.

Özellikle ailelerin çocuklarıyla her daim bağlantıda kalmalarını sağlayan, çocuklarından sürekli haberdar olmak isteyen anne ve babaların tercih edebileceği bir akıllı saat olan Movetime MT40, TCL markasının imzasıyla hazırlanmış. Elbette bunu yaparken, çocukları da unutmamış ve onlara da severek kullanacağı özelliklere yer vermiş.

Çocuklara Uygun Tasarım

Çocuklara Uygun Tasarım

Tasarımıyla elbette çocuklara hitap eden bir akıllı saat olan Movetime MT40, elimizde mavi renkli modeliyle bulunsa da, ayrıca bir pembe renkli seçeneği de var. Rahat ve değiştirilebilir bir kayışa sahip olan saat, üzerinde 1.3 inç büyüklüğünde, renkli ve dokunmatik özelliğe sahip bir ekran da bulunduruyor.

Saatin sol tarafında Nano SIM kart girişi yer alıyor. Buraya bir SIM kart takmanız saatin iletişim özelliklerinden faydalanmanız açısından oldukça önemli elbette. Hemen üzerinde de saati şarj edebileceğiniz USB yuvası yer alıyor. Kutu içeriğinde de gerekli USB kablosunu bulabiliyorsunuz.

Saatin diğer tarafında ise, güç tuşu ve hemen altında da hoparlör mevcut.

Başarılı Performans

Başarılı Performans

Movetime MT40, 4.5G internet bağlantısından faydalanıyor ve bu sayede HD ses aramalarına, fotoğraf paylaşmaya ve sesli mesajlaşmaya olanak tanıyor. Ayrıca çocuğunuzla emojilerle de mesajlaşabiliyorsunuz. Saatin üzerinde yer alan kamera ile çocuğunuzla görüntülü görüşme yapmak da elinizde.

Elbette bu saatin bu fonksiyonlarından faydalanabilmek için TCL Connect uygulamasını telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Bu uygulama ile beraber, çocuğunuz için bir güvenli bölge oluşturabilirsiniz. Eğer çocuğunuz bu güvenli bölgeden ayrılırsa, size anında bildirim geliyor. Yine uygulama üzerinden çocuğunuzun konum geçmişini görebilir, saatin adımsayar özelliği ile etkinlik takibinde de bulunabilirsiniz.

Bu arada Movetime MT40'ın önemli özelliklerinden biri de IP65 sertifikasına sahip olması. Yani bu saat, suya karşı oldukça dirençli yapıda tasarlanmış. Özellikle su sıçramalarına ve dolayısı ile yağmura karşı dirençli olan saat, bizim kullandığımız süre boyunca aslında daha fazla dayanıklılık gösterdi diyebiliriz. Öyle ki, kıyafetin cebinde kazara çamaşır makinesine attığımız Movetime MT40, evet, ilk başta çalışmıyordu, ancak aradan geçen 2 günün ardından eski haline geri döndü diyebiliriz. Elbette bunu önermiyoruz ve bir garanti vermiyoruz, fakat en azından bundan saatin direncini anlayabilmeniz açısından bahsetmenin önemli olduğunu düşündük.

Hazır performanstan bahsetmişken, 4.5G üzerinden yapılan görüntülü görüşmelerde olsun, konum takibi yapabilme konusu olsun, gayet performanslı çalıştığını söyleyebileceğimiz Movetime MT40, pil ömrüyle de oldukça işlevsel.

Üzerinde 600 mAh kapasitesinde bir batarya bulunduran saat, 2 gün ila 5 gün arasında pil ömrü sağlayabiliyor. Ayrıca 5 saate kadar da konuşma süresi sunan Movetime MT40, 2 saat içinde de tam kapasite şarj olabiliyor.

Özetle

Movetime MT40, özellikle çocuklar ve ebeveynler için gayet kullanışlı bir saat olmuş. Çocuğundan haberdar olmak isteyen ebeveynlerin muhakkak yakından incelemelerini tavsiye ediyoruz. Movetime MT40'ı şu an teknoloji marketlerde 890 TL fiyatla bulabildiğiniz bilgisini de verelim.

Kimler Almalı

TCL Movetime MT40, özellikle ebeveynlere hitap ediyor. Çocuğundan sürekli haberdar olmak isteyen ebeveynler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Alternatifleri

Movetime MT40'a alternatif olarak piyasada çok sayıda farklı model bulunuyor. Uygun fiyat bakımından tercih edilebilecek pek çok model ise bilinmedik markalardan geliyor. O nedenle beklediğiniz performansı alabilmeniz açısından iyice bir araştırmadan tercih etmeyin.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL Movetime MT40
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
90
Ekran 1.3 inç (240x240 piksel)
SIM Kart Nano SIM
İşlemci SC9820E
Batarya 600 mAh
Şarj Süresi 2 saat
Bekleme Süresi 5 güne kadar
Çalışma Süresi 2 güne kadar
Konuşma Süresi 5 saate kadar
Su Koruması Var (IP65)
Hoparlör Var
Mikrofon Var
Bağlantı 4.5G, GPRS, Wi-Fi, Bluetooth 4.2
Kayış Boyutları 135 mm - 200 mm
Boyutlar 45 x 39 x 14 mm
Okuyucu Yorumları