TCL NXTPAPER 10s İnceleme

Tablette kağıt kalitesinde ekran deneyimi arayanların kesinlikle yakından bakmak isteyeceği bir tablet olan TCL NXTPAPER 10s’i bu videomuzda inceliyoruz.

CHIP Online Notu 92
  • Kağıt gibi ekran
  • Kullanım çeşitliliği
  • Pil ömrü & 18W hızlı şarj desteği
  • T-Pen kalem ile gelmesi
  • İdeal performans
  • Android 11 işletim sistemi
  • Uygun fiyat

Aranızda e-kitap okuyucu sahibi olanlar vardır. Bir tablet formunda olan bu cihazlar özellikle tüm kitaplarını tek bir cihazda yanında taşımak isteyenler tarafından sevilerek kullanılıyor, ancak bu cihazların tek esprisi basılı kitapların elektronik versiyonlarını indirebildiğiniz bir cihaz olmasından öte, ekranında elektronik mürekkep teknolojisinin kullanılması. Bu cihazlar böylece adeta bir kağıda bakıyormuşsunuz gibi gerçekçi bir kitap deneyimi yaşatabiliyorlar. Bu tip ürünlerin dezavantajı ise yalnızca kitap okumak için tasarlanmış olmaları, yani bir tablet gibi kullanamıyorsunuz. Bugün tanıyacağımız TCL NXTPAPER 10s ise tam teşekküllü bir tablet olmasının yanında ekranıyla da e-kitap benzeri bir deneyim yaşatıyor. Yani bu tabletin ekranı kağıt kalitesinde okuma deneyimi sunuyor.

Gerçekten de sanki bir kağıda bakıyormuşsunuz izlenimi veren bir ekrana sahip olan NXTPAPER 10s, geçtiğimiz haftalarda bizim de tanıtımına katıldığımız yeni bir tablet. Satışa da henüz birkaç gün önce çıktı. Tanıtımda biraz göz gezdirme fırsatı bulmuştuk, ancak günlük kullanımda nasıl bir performans göstereceğini merak ediyorduk. Çok geçmeden ürün elimize ulaştı, sonunda bugün deneyimlerimizi de sizlerle paylaşacağız.

Evet, NXTPAPER 10s, TCL’in en taze tableti olmasının yanında bugüne kadar ürettiği ilk kağıt deneyimi sunan ekrana sahip tableti olma özelliği de taşıyor. Bu anlamda hem tablet formunda kullanılabilen hem göz yorgunluğu yaratmaksızın iyi bir kitap okuma deneyimi vadeden tablet, bunun yanı sıra film izleme ve oyun oynamaya kadar multimedya tarafında ihtiyaç duyulabilecek her alana hizmet ediyor.

TCL’in önceki tabletlerinde kullanılan NXTVISION ekran teknolojisinin fark yarattığını görmüştük. NXTPAPER 10s’te de bu alandaki ekran uzmanlığını ve teknolojisini kullanarak geliştirdiği NXTPAPER görüntüleme teknolojisine yer veren TCL, böylece ortaya kağıt benzeri bir ekran çıkartmayı başarmış. Tabletin en göze çarpan yanı ekranı olduğu için ilk adımda bundan bahsederek başlamak istiyoruz, akabinde ise tabletin diğer yanlarına bakacağız.

TCL NXTPAPER 10s Ekran Teknolojisi

NXTPAPER 10s’in ekranı 10.1 inç boyutunda. Kağıt benzeri bir ekran izlenimi yaratılması için bu ekranda 10 katmanlı koruma kullanılmış. Ayrıca ekranda parlayıcı önleyici bir kaplama da mevcut. Böylece bu mat malzemeli ekran kesinlikle yansıma yapmıyor, göz yorgunluğuna sebep olmuyor.

Bunun yanı sıra bu ekran, son zamanlarda bu tip ürünlerde çok sık duymaya başladığımız TÜV Rheinland sertifikasına da sahip. Böylece ekranın yaydığı mavi ışık yüzde 50’nin üzerinde azaltılıyor. Bu da ekrana baktığınızda göz yorgunluğunu yaşamamanızı sağlıyor.

Az önce de söylediğimiz gibi bu ekran gerçek bir kağıt gibi görünebiliyor ve bu sayede elektronik kitap okumak için fazlasıyla elverişli. Ekranın boyutu da bir kitap formunda olmasından dolayı bu hissi pekiştiriyor. Kitap okuyacağınızda ekranın bir e-kitap gibi görüntü sunması için tek yapmanız gereken üst çekmeceden Okuma Modu simgesine tıklamanız. Böylece tabletin ekranı, mürekkep ekranlı bir e-kitap benzeri bir görüntüye geçiyor. Kullandığımız süre boyunca Google Play’den pek çok kitap örneğini inceledik, gerçekten de tabletin bu anlamda tatmin edici bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz. Sizler de yakından baktığınızda hak vereceksiniz diye düşünüyoruz.

Okuma Modu dışında Koyu Renkli Mod ve Göz Yormayan Mod seçimleri de var. Bunları da yine üst çekmeceden seçebiliyor ve ekrandan farklı modlarda faydalanabiliyorsunuz.

Bu arada tabletin ekran çözünürlüğü 1200x1920 piksel. Parlaklık seviyesi de gayet iyi. Okuma yapmayacağınız zamanlarda doğal renk üretiminde bulunuyor ve renk canlılığıyla bir tabletten beklenebilecek ekran performansını sunuyor.

TCL NXTPAPER 10s Özellikleri Neler?

NXTPAPER 10s, ekranının yanı sıra diğer özellikleriyle de iyi bir tablet arayanlara hitap edecek bir ürün. Geniş seçenekler sunuyor. Tablet, Android 11 işletim sistemini kullanıyor. Arayüzü gayet sade ve akıcı.

Teknik tarafa baktığımızda, daha önce TCL’in bir diğer tablet modeli olan TAB 10s’de de kullanılan MediaTek MT8768 işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. 8 çekirdekli bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Tabletin depolama kapasitesi 64 GB, ayrıca microSD kart yoluyla bu alanı 256 GB daha genişletebilme imkanınız da var. Tablette Wi-Fi 5 GHz desteği de var, böylece kablosuz internet erişimini hızlı şekilde sağlayabiliyor.

Baktığımızda, NXTPAPER 10s bu teknik kadro ile iyi bir performans gösteriyor. Günlük kullanımlarda kesinlikle bir sıkıntı yaşamıyorsunuz, ayrıca oyun tarafında da bekleneni sağlıyor. Multimedya tarafı düşünüldüğü için tablette çift hoparlöre de yer verilmiş. Böylece stereo ses sağlanabiliyor -ki ses performansı da gayet tatmin edici seviyede.

NXTPAPER 10s’in ekranı kadar bir diğer etkilediğimiz yanı ise kalem ile kullanılabilmesi. T-Pen pasif kalemi satış paketinde hediye olarak yer alıyor ve böylece bu tableti çizim için kullanmak isteyenler de destekleniyor. Tabii ki sadece çizim değil, tableti kalem ile ders çalışmak ve not almak gibi noktalarda da kullanabiliyorsunuz -ki TCL’in tabletin ekranının bu denli üzerinde durması da eğitim sektörü için anlamlı ürünler ve çözümler geliştirmeye önem vermesinden kaynaklanıyor. İster okuma yapın ister ders çalışın ya da iş notlarınızı alın, ekran başında uzun süre vakit geçirdiğinizde böylece göz yorulması yaşamaksızın rahat rahat çalışabiliyorsunuz; T-Pen pasif kalem ile de bu desteklenmiş.

Tableti uzun süre kullanım için elbette iyi bir pil ömrü de gerekiyor. NXTPAPER 10s, 8000 mAh kapasitesinde batarya içeriyor. Bu batarya, tam gün kullanım için uygun. Gerek multimedya kullanımları gerek standart kullanımlarda hakkını veriyor. Bir şeyler okuyacağınız zamanlarda Okuma Modu’nu açtığınızda ise ekran siyah beyaza döneceği için pil tasarrufu da sağlanıyor ve daha uzun süreler elde edebiliyorsunuz. Yani bu tablette pil konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Ayrıca hızlı da şarj oluyor. Bunun için tabletin kutusuna 18W hızlı şarj cihazı yerleştirilmiş.

NXTPAPER 10s Tasarımı Nasıl ve Diğer Özellikleri Neler?

Evet, buraya kadar pek çok yönüyle NXTPAPER 10s’i tanıdık. Şimdi biraz da tasarımına ve diğer yanlarına bakalım.

NXTPAPER 10s, 2 farklı renk seçeneğine sahip. Elimizde gökyüzü mavisi rengiyle bulunan tableti ayrıca Siyah renk seçeneğiyle de tercih edebilirsiniz. Tablet tasarımıyla güzel görünüyor. Ekran gibi arka yüzey de mat malzemeye sahip. Böylece elde kaymıyor, rahat kavranabiliyor. Kenarlarının yuvarlatılmış olması da ona hoş bir hava katmış.

Öte yandan fazlasıyla da ince ve hafif. 490 gram ağırlığında -ki bu ağırlık içinde 8000 mAh kapasitesinde batarya bulunduran bir tablet için fazlasıyla ideal. Tabletin kalınlığı ise 8.3 mm kadar.

Arka yüzeyde en dikkat çeken bölüm köşedeki kamera alanı oluyor. Burada 8 MP çözünürlüğünde geniş açılı ve f/2.0 diyafamlı kamera kullanılmış. Bu kamera otofokus desteğine sahip ve LED flaşla da destekleniyor. Full HD video kaydı da yapabiliyorsunuz. Tabletin ön tarafındaki kamera ise 5 MP çözünürlüğünde. Yine bu kamerayla da Full HD video kaydı yapılabiliyor; özellikle görüntülü görüşmeler için iyi performans sağlayabiliyor. Bu arada NXTPAPER 10s’in görüntülü görüşmeler ve pek tabii ki uzaktan eğitim için iyi bir tablet olduğunu tekrar söyleyelim. Bunu destekleyen diğer özellikleri gibi üzerinde yer alan çift mikrofon da bu yöndeki başarısına katkıda bulunuyor. Denediğimizde iyi bir performans elde ettiğimizi söyleyebiliriz.

Yine ön kameraya dönecek olursak, bu kamera yoluyla yüz tanıma özelliğini de çalıştırabileceğinizi belirtelim. Böylece pin ya da parola ile uğraşmadan ve daha güvenli şekilde tableti açabiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirecek olursak NXTPAPER 10s, pek çok yönüyle başarılı bir tablet olmuş, ancak en çok kuşkusuz ekranıyla beğendik, zira bugüne kadar bu alanda gördüğümüz tabletlerden kesinlikle fark yaratıyor. 10 katmanlı korumalı yapısı ve Okuma Modu ile kullanıldığında mürekkep ekranlı bir e-kitap benzer bir deneyim yaşatması gerçekten iyi. Kitap ya da herhangi bir şey okurken size iyi hissettiriyor. Genel tablet performansıyla da bir tabletten beklenebilecek yetenekleri sergiliyor, üzerine bir de T-Pen kalem ile kullanılması da kullanım alanını zenginleştiriyor. Güzel bir seçenek olmuş kanısındayız. Eğer sıkı bir kitap okuyucusu iseniz ya da iş veya okul için tablette çalışırken gözlerinizin yorulmasını istemiyorsanız yakından bakmanızı tavsiye ederiz. NXTPAPER 10s, ülkemizde henüz birkaç gün önce satışa çıktı. Fiyatı da 4299 TL.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL NXTPAPER 10s
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiAndroid 11
İşlemciMediaTek MT8768
İşlemci Hızı2 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiNCVM IPS
Ekran Boyutu10 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1200 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBYok
Pil Kapasitesi8000 mAH
Boyutlar241 x 159  x 8.3 mm
Ağırlık490 gr.