Toshiba Canvio Connect II İncelemesi

İhtiyaç duyduğunuz hemen her dosyayı her yerde yanınızda tutabileceğiniz Canvio Connect II testte!

CHIP Online Notu 83
  • Tasarım
  • Kompakt
  • Performans
  • Yazılım desteği
  • Daha uygun fiyatlı modeller var

Toshiba, kısa bir zaman önce, taşınabilir disk kategorisinde yer alan Canvio modellerini güncelledi ve yeni modellerin piyasada olacağını müjdeledi. Yeni seride Canvio Premium, Canvio Advance ve Canvio Basics gibi modeller yer alacak ve elbette her modelin farklı kapasite seçeneği bulunacak. Bugün inceleyeceğimiz ürün ise, Toshiba'nın yine Canvio ailesinden, ancak artık halef modellerden biri olarak sayılabilecek Canvio Connect II.

Ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi Canvio Connect II de farklı kapasite seçeneklerine sahip pek tabii. Elimizde 1 TB'lık modeliyle bulunan cihaz, ayrıca 500 GB, 2 ve 3 TB'lık modelleriyle de bulunabiliyor.

Tasarım

Tasarım

Beyaz, Saten Altın, Mavi, Siyah ve Kırmızı renklerle bulunabilen Canvio Connect II, elimizde kırmızı renkli modeliyle yer alıyor. Dış yüzeyi sert plastik malzemeden oluşan cihazda, darbe sensörü ve yükleme rampa teknolojisi kullanılmış. Bunlarla, içindeki verilerinizin düşme ve darbelere karşı korunması amaçlanmış.

2.5 inç form farktöründe olan disk, 14 mm kalınlığında ve bir cüzdan boyutlarında. Ağırlığı ise 165 gram seviyesinde. Etrafında yalnızca bir köşesinde USB 3.0 bağlantısını, ön tarafında da LED bildirim ışığını bulunduran Canvio Connect II, kutu içeriğinde sadece bağlantı kablosunu bulunduruyor.

Performans

Performans

Canvio Connect II'i bilgisayarınıza taktığınızda 1 TB'lık kapasitenin 929 GB'ının kullanılabilir olduğunu görüyorsunuz. Toshiba, diskin içine de birtakım yazılım ve dokümanlar yerleştirmiş. Bunlardan biri Backup Now EZ yazılımı. Bu yazılımı bilgisayarınıza kurarak, dosyalarınızı veya tam sistem yedeklemesini Canvio Connect II üzerine yedekleyebiliyorlar. Yine bu yazılım üzerinden dosyalarınızı bulut sunucuna da taşıyabiliyorsunuz isterseniz.

Cihazın performansına da baktık elbette. Öncelikle CrystalDiskMark sonucundan bahsedecek olursak, okuma noktasında saniyede 143.2 MB'lık sonuç alan Canvio Connect II, yazma senaryosunda ise 148.1 MB/s sonucunu aldı.

Gerçek zamanlı olarak dosya kopyalama işi de yaptık pek tabii. Burada 22 dosya ve 9 klasörden oluşan toplam 20.7 GB'lık bir dosya öbeğini Canvio Connect II'e yazdırdığımızda, tüm dosya kopyalama işlemi süresince ortama olarak saniyede 130 MB'lık bir sonuç gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Aynı dosya öbeğini Canvio Connect II'den okuma noktasında geldiğimizde de yine benzer bir tablo ortaya çıkıyor. Bu defa da 135 MB'lık saniyelik kopyalama performansı gösteren Canvio Connect II, böylece bulunduğu kategoriye uygun davranıyor diyebiliriz.

Test sonuçlarını hemen yukarıdaki videoda daha detaylı olarak görebilirsiniz.

Özetle

Canvio Connect II, performans açısından başarılı bir taşınabilir disk. Kompakt ve şık tasarımı da onu almak isteyenler için artısını oluşturuyor elbette. İçeriğinde bulunan yazılım desteği de kullanışlı bir seçenek halini alıyor. Canvio Connect II'nin fiyatı ise 271 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Dosyalarınızı her an yanınızda taşımak istiyorsanız, nispeten geniş bir taşınabilir disk işinizi görecektir. Bu anlamda Toshiba Canvio Connect II ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Alternatifleri

Canvio Connect II'ye alternatif olarak çok sayıda taşınabilir disk sürücüsü bulunuyor. Bunlardan biri de daha uygun fiyatıyla dikkat çeken Maxtor M3 1TB modeli oluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba Canvio Connect II
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
83
Kapasite 1 TB
Arayüz USB 3.0
Aktarım Oranı 5 Gb/s'ye kadar
Hız 5400 RPM
LED Var
Boyutlar 78 x 109 x 14 mm
Ağırlık 165 gr.
Okuyucu Yorumları