Satellite Click 2 Pro P30W'yu inceliyoruz.

Görünümüyle oldukça etkili bir "hibrit" olan Click 2 Pro P30W'yu inceliyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Kaliteli ve çekici tasarım
  • Tablet / Ultrabook formu
  • Kaliteli ekran
  • Konforlu klavye
  • Ses desteği
  • Güç butonu
  • Ekran sallanması

Hemen baştan söylemek lazım. Toshiba'nın yeni hibrit ultrabook modeli olan Satellite Click 2 Pro P30W, görünümüyle uzun zamandır incelediğimiz en etkileyici ultrabook'lar arasında üst sıralarda geliyor. İstendiğinde dizüstü bilgisayar şeklinde kullanılan, istendiğinde ise tabletin esnekliğini sunan Toshiba'nın bu yeni ultrabook'u, evde veya ofiste bilgisayar performansı, mobil ortamda da multimedya özellikleri arayan kullanıcıların bir hayli ilgisini çekecek yapıda bir cihaz. Evet, bugün birlikte Toshiba'nın yeni ultrabook modeli olan Satellite Click 2 Pro P30W'yu inceleyeceğiz.

Satellite Click 2 Pro, hem tablet hem ultrabook formunda kullanılabilecek yapıda bir cihaz. Tek elle akıllı takma / çıkartma mekanizmasının sahibi olan cihazın elbette ilk etapta tasarımına yakından bakacağız. Zira oldukça kaliteli bir görünüme sahip.

Tamamı alüminyum malzemeden oluşan gövdeye sahip olan Click 2 Pro, çok ince ve hafif tasarlanmış. Tablet olarak kullanıldığında 11 mm, klavye aparatıyla birlikte ise anca 20 mm'lik kalınlıkta olan ultrabook, 1 ila 2 kilogram arasında değişen ağırlığıyla ise yine gayet iyi görünüyor. 13.3 inç büyüklüğünde olan ekran, yukarıya doğru tutup çekilerek tablet olarak kullanılabilir hale gelebiliyor. Yine stant üzerine konumlanarak notebook biçiminde kullanılabiliyor.

Ultrabook'un malzeme kalitesinin iyi seviyede olduğundan söz ettik. Bunu ultrabook'a dokunduğunuzda anlamanız gayet mümkün. Kaliteden ziyade oldukça da sağlam olduğunu hissediyorsunuz. Klavye düzlemi de oldukça sert ve dizüstü bilgisayar sağlamlığını yansıtıyor. Çevresi boşluklu tuş takımı konforlu kullanım sunuyor ve bunu geniş palmrest bölgesi ile touchpad'iyle de destekliyor. Klavyenin arka aydınlatmalı olduğunu da söyleyelim.

Click 2 Pro'nun tasarımında yalnızca iki noktayı eleştirebiliriz. Biri, ekranın sol kenarında yer alan güç butonunun çerçeveyle neredeyse aynı seviyede olması ve bunun tuşa basmayı zorlaştırması; bir diğeri ise, ultrabook formundayken ekrana dokunarak kullanmak istediğinizde ekranın sallanması.

Görsel kalite

Click 2 Pro'nun çevre bağlantılarına bakalım. Hem tablet hem ultrabook formunda kullanım için farklı bağlantılar sunan cihaz, böylece eksiklik hissettirmiyor. Ultrabook formundayken arka kısmında iki USB 3.0 noktası ve tam boyutlu HDMI bağlantısı sunan cihaz, ayrıca yine burada kart okuyucu ve kulaklık girişi de bulunduruyor. Cihazı tablet olarak kullanırken ise ekranın alt kısmında gizli bir USB 2.0 bağlantısı ile micro HDMI ve kulaklık noktaları buluyoruz. Ayrıca cihazı her iki kullanım haliyle de şarj etmek mümkün. Güç girişi yalnızca klavye aparatına değil, tabletin altına da konumlanmış.

Click 2 Pro, 13.3 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi demiştik. 1920x1080 piksel yani Full HD görüntü sağlayan bu ekran 300 nit parlaklık oranıyla da gayet güzel görünüyor. Ayrıca dokunmatik hassasiyetini de beğendiğimizi söyleyelim. 16:9 görüntüleme oranının sahibi olan ekran, IPS panelden oluşuyor ve LED arka aydınlatmaları kullanıyor.

Ekranın iyi görüntü vermesi, multimedya uygulamalarında tatminkar sonuç almanızı sağlıyor elbette. Ekranın film izlerken seyir keyfini arttırdığını söyleyebiliriz. Öte yandan yine Harman/Kardon hoparlörlerle karşımıza çıkan Toshiba, bu ürününde yine başarılı bir ses kalitesi sunuyor.

Ultrabook kadrosu

Satellite Click 2 Pro'nun incelediğimiz modeli Intel'in i5 işlemcisini kullanıyor. Intel'in Haswell tabanlı ve bu yılın ikinci çeyreğinde çıkan işlemcisini kullanan ultrabook, 1.70 GHz frekansında çalışıyor. Maksimum 2.70 GHz frekansa erişebilen işlemci, çift çekirdekli yapıda. Düşük güç tüketimiyle dikkat çeken bu işlemci, ayrıca dahili entegre grafik birimi olarak Intel HD Graphics 4400'ü beraberinde getiriyor.

Click 2 Pro, 8 GB RAM kullanıyor. Ayrıca depolama birimiyle ise 128 GB'lık kapasite sunuyor. Bu arada bu teknik kadronun cihazın farklı modellerinde farklı şekilde sunulduğunu da söyleyelim. Cihazın i7'li modelleri olduğu gibi daha yüksek kapasiteli hafıza seçenekleri de sunuluyor.

Satellite Click 2 Pro'da dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise çift kamera sunması. Ön kamerası görüntülü video sohbetleri için tercih edilecekken, arka kamerasıyla fotoğraf çekebiliyorsunuz. Kameranın çözünürlüğü ise 5.0 megapiksel seviyesinde.

Özetle

İncelediğimiz Satellite Click 2 Pro modeli, oldukça başarılı özelliklere sahip olmayı başarıyor. Her şeyden önce kaliteli malzemeden oluşan tasarımıyla dikkat çekici görünen Satellite Click 2 Pro, oldukça çekici. Hem tablet hem ultrabook formunda rahatlıkla kullanılabilmesi, konforlu yapısı, ekran kalitesi ve uygun performansıyla beğendiğimiz Satellite Click 2 Pro, yeni bir hibrit ultrabook arayışı içinde olanlar tarafından tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Görünümüyle dikkat çekici olan, hem tablet hem ultrabook biçiminde kullanılabilen ve performansı gözeten bir ultrabook arayanlar bu modeli tercih edebilirler.

Alternatifleri

Satellite Click 2 Pro'ya alternatif olarak dikkat çekici bir ultrabook modeli olan Lenovo ThinkPad X1 Carbon'u da önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
90
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Core i5-4210U 1.70 GHz
Ekran 13.3 inç IPS LED (1920x1080)
Grafik Intel HD Graphics 4400
Bellek 8 GB
SSD 128 GB
Kamera HD (Ön), 5.0 MP (Arka)
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0, HDMI, Kart okuyucu, microSD kart
Boyutlar 331 x 249 x 20 mm
Ağırlık 1 kg / 2 kg (klavye ile)
Okuyucu Yorumları