4.5G'ye ramak kala, 4G router geldi

4.5G'ye ramak kala, TP-Link'in 4G destekli router'ı Archer MR200'e göz atıyoruz...

CHIP Online Notu 89
  • Çok kolay kurulum
  • Geniş özellikler
  • 4G desteği
  • USB portu yok
  • LAN portları Gigabit değil

Nisan ayında 4.5G bağlantısına kavuşuyoruz. Halihazırda piyasada yer alan telefonların büyük bir bölümü 4G desteği sunuyor, operatörlerimiz yeni hatlarıyla bu bağlantı teknolojisine hazırlar; elbette kullanıcılar olarak bizler de öyle. 4G hızından, ev veya işyerlerinde de faydalanabilmek için modem ve router'lar da mevcut durumda. Bunlar arasında bulunan Asus 4G-AC55U modelini kısa bir süre incelemiştik hatta. Şimdi de elimizde TL-Link'in bir modeli bulunuyor. Bugün, Archer MR200'e yakından bakacağız...

4G, 2.4 & 5 GHz desteği

4G, 2.4 & 5 GHz desteği

Archer MR200'ün bu modeli, en dikkat çeken özelliğini 4G desteği sunmasıyla yaratıyor. Halihazırda SIM kart slotu bulunan router, böylece nisan ayında geçeceğimiz 4.5G bağlantıdan faydalanabilme imkanı tanıyor. 4G bağlantı desteğinin yanında çift bant desteğiyle de 5GHz'e hazır olarak üretilen Archer MR200, kuşkusuz oyun ve film gibi multimedya içerikleriyle sıkça iç içe olan kullanıcılar için bir avantaj sağlayacaktır.

Archer MR200, üzerinde harici iki anten bulunduruyor. Bu antenler sökülebilir olmasıyla ek avantaj sağlıyor. Ayrıca kutu içinde üç dahili anten daha bulunuyor. Bu sayede geniş kapsama alanı sağlanıyor.

Router'ın tasarımı da fazlasıyla sade ve şık. Parlak piyano siyahıyla renklenen router, boyutlarıyla çok büyük değil. Masanıza konumlandırabileceğiniz gibi, onu duvara da sabitleyebiliyorsunuz.

Arka yüzünde 3 adet 100Mbps Ethernet portu sunan router, burada kenarda bir SIM kart slotunu taşıyor. Buraya halihazırda 3G destekli hattınızı takarak, 3G'den faydalanabiliyorsunuz. Nisandan sonra da 4.5G'den de faydalanabilirsiniz elbette.

Başarılı performans

Başarılı performans

Archer MR200, çift bant desteği gösteriyor demiştik. Bu sayede cep telefonu veya bilgisayarınızın 5GHz bandından faydalanabiliyorsunuz. 2.4 GHz bandında 300 Mbps'e kadar, 5 GHz'de ise 433 Mbps'e kadar veri transfer hızları sunan router, ayrıca 4G hızından da 150 Mbps'e kadar faydalanabilme imkanı tanıyor. Archer MR200'le yurt dışında yaptığımız 4G bağlantı testinden aldığımız sonuçlar 90 Mbps civarı indirme ve 35 Mbps de yükleme değerlerindeydi. Umuyoruz nisan ayında ülkemizde de benzer sonuçları alabiliriz.

Archer MR200'ün kurulumu ve kullanımı oldukça basit. Kolay ve sade arabirimi ile rahatlıkla kurulumu tamamlayabiliyorsunuz. Öte yandan kullanım için de arabirim size geniş çapta seçenekler sağlıyor.

Özetle

Archer MR200, ülkemize de hazır 4.5G desteği gelirken, yeni nesil bir router satın alma düşüncesinde olanların arayabileceği bir model. Fiyatı 520 TL dolaylarında. Bu çapta bir router için yüksek sayılmaz. Bu nedenle router için bir bütçe ayırmış olanların düşünebileceği bir model olabiliyor. Ancak üzerinde yer alan Ethernet portlarının Gigabit destekli olmaması ve USB portunun bulunmaması üzücü. Sonuç olarak, 4.5G bağlantı hızından evde veya ofiste de faydalanmak isteyenler Archer MR200'ü tercih edebilirler. Zira bağlantı performansıyla memnun edici sonuçlar ortaya koyuyor.

Kimler Almalı

4.5G'ye geçerken evde veya ofiste de bu bağlantı hızından faydalanmak isteyen kullanıcılar, TP-Link Archer MR200'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Alternatif olarak kısa süre önce inceleme şansı bulduğumuz Asus 4G-AC55U modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer MR200
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
89
Standart 802.11 a/b/g/n/ac
Hız 300+433 Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5.0 GHz
Bağlantılar LAN (3 adet), WAN, SIM kart
Anten 2 adet
Boyutlar 202 x 141 x 33 mm
Okuyucu Yorumları