TP-Link Tapo C400S2 İnceleme

Güvenlik kamerası kurmak artık o kadar zor ve maliyetli değil. İşte bütçeye uygun, kolay kurulum yapabileceğiniz ve performansıyla etkili çalışan TP-Link Tapo C400S2 Akıllı Kablosuz Güvenlik Kamerası Sistemi hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 92
  • Kablosuz kullanım
  • Suya dayanıklı yapı
  • Görüntü kalitesi
  • Akıllı yapay zekalı hareket algılama
  • Uzun pil ömrü
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • microSD kart desteği
  • Hub adaptörü siyah renkli

Güvenlik kamera sistemleri, artık kurulumu ve kullanımıyla eskisi kadar zahmetli ve sanıldığı gibi maliyetli değil. Bunun için çok basit çözümler var ve şu an ekranınızda gördüğünüz çözüm de bunlardan biri. TP-Link Tapo C400S2 akıllı kablosuz güvenlik kamerası sistemi de tam olarak böyle bir çözüm.

Güvenlik önemli konu. CHIP olarak bunu belirli aralıklarla tekrar ediyoruz ve bu konuda ne kadar gelişme varsa sizlere aktarmaya gayret ediyoruz. Gelişmiş ağ çözümleri ile tanıdığımız bildiğimiz güvenilir marka TP-Link de bu konuda oldukça hassas. Bugüne kadar ürettiği ürünlerde, şifre güvenliği, internet bağlantı güvenliği ve daha pek çok güvenlik protokolünü ele alan TP-Link’in bilindiği gibi Tapo ailesinde evler için güvenlik kamera sistemleri de var ve şimdi bunlar arasına yeni biri daha katıldı: TP-Link Tapo C400S2 akıllı kablosuz güvenlik kamerası sistemi.

Ev ve küçük ofisler için gayet ideal bir çözüm. Kompakt yapıda olması ve kullanım kolaylığı sağlamasıyla -özellikle bir de şimdi yazlıklara gidilirken- gözünüzün evinizde kalmayacak. Özellikle Tapo ailesinde yer alan diğer cihazlarla birlikte kullanılabiliyor ve böylece örneğin, kapı - pencere sensörüyle birlikte programlandığında, kapı açıldığında kamera aktif oluyor ve görüntü alabiliyor.

Bu güvenlik kamera sistemi, 1080p Full HD görüntü, 2 yönlü ses aktarımı, yapay zekalı hareket algılama ve çok daha fazlasını sunan 2 adet kamera içeriyor. Bu kameralar pille çalıştıklarından herhangi bir kablo da gerektirmiyor. Görüntüyü de kablosuz olarak aktarıyorlar. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanabiliyorsunuz. Kameralar, IP65 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı yapıda geliştirilmişler. Herhangi bir kabloya ihtiyaç duymaması, özellikle dış alan kullanımı için oldukça el rahatlatıyor.

Kurulumu Nasıl Yapılıyor?

Cihazın kutusunu açtığımızda, içinden 2 adet kameranın yanında bir adet hub çıkıyor. Bu hub üzerinde Ethernet kablosunu takabileceğiniz bir port ve microSD kart için bir alan bulunuyor. Üst tarafındaki LED sayesinde de ışığın rengine göre kameraların durumunu öğrenebiliyorsunuz.

Kutu içinde 2 adet şarj adaptörü göreceksiniz. Bunlardan biri beyaz, diğeri siyah renkte. Beyaz olan microUSB girişli ve kameralara taktığınız pilleri şarj etmek için kullanılıyor. Siyah olan ise hub’ın çalışmasını sağlayan, kablolu bir güç adaptörü. Bu arada bu kutu içindeki her şey beyaz renkliyken bu adaptör de beyaz renkli olsa daha iyi olurdu, onu da yeri gelmişken söyleyelim. Bunların dışında, kutudan ihtiyaç duyabileceğiniz kablolar ve montaj parçaları da çıkıyor.

Az önce de söylediğimiz gibi, kameraların kurulumu fazlasıyla kolay. Kameranın içinde bulunan pilleri şarj ettikten sonra, içinden çıkan vidalar ve braketler yardımıyla kolayca istediğiniz yere hemen monte edip çalıştırabiliyorsunuz. Kurulum için telefonunuza Tapo uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulama içinden modeli seçtikten sonra ilk başta hub’ın kurulumunu yapıyorsunuz, sonrasında da birer birer kameraları yönergeleri takip ederek kurabiliyorsunuz. Ve işiniz bitiyor, hepsi bu kadar.

Özellikleri Neler ve Nasıl Kullanılıyor?

Peki, bu kamera sistemi bize ne gibi özellikler sunuyor? Şimdi, ister evimizin, ister ofisimizin veya başka bir yerin güvenliğini sağlamak istiyorsak, bir güvenlik kamerasından beklememiz gereken ilk şey kuşkusuz görüntü kalitesi. Çünkü ne kadar çok ayrıntı görebilirsek içimiz de bir o kadar rahat olacak. Tapo C400S2, Full HD çözünürlüğüyle net görüntüler sağlamayı başarıyor. Böylece iç mekanlarda olduğu gibi dış mekan kullanımı için de son derece uygun. Ben mesela bunlardan birini evimin kapısına, diğerini de motosikletimi park ettiğim alana bakacak şekilde yerleştireceğim. Böylece gözüm her zaman bu 2 alanda olabilecek.

Arayüz üzerinden kameralar arasında kolayca dolaşabiliyor, gece modunu ve kamera çözünürlüğünü ayarlayabiliyorsunuz. Gece modunda 15 metreye kadar görüntü alabiliyorsunuz. Ayrıca hareket algılama hassasiyetini belirlemeniz de mümkün.

Tapo C400S2’nin en etkileyici özelliklerinden biri de yapay zekalı hareket algılamasına sahip olması. Bu sayede insanları, hayvanları ve araçları algılayarak telefonumuza anlık olarak bildirimler yollayabiliyor. Bu arada kameraların 114 derecelik görüş açısına sahip olduğunu da söyleyelim.

Bunların yanı sıra bu kameralar 2 yönlü ses aktarım özelliğine sahip. Üzerindeki dahili hoparlör ve mikrofon sayesinde karşıdakiyle rahatça iletişim kurabilmeniz mümkün. Yani kamerayı kapıya konumlandırdınız diyelim; kapıya gelen kişiyi uygulamadan görebiliyor, kameradan ona seslenebiliyorsunuz veya duruma göre uzaktan uyarabiliyorsunuz. Ses kalitesinin de başarılı olduğunu söyleyelim bu arada. Siz evde yokken tam alarm moduna da alabilirsiniz. Hub bu işe yarıyor. Evin içinde veya dışında istemediğiniz türden bir hareket algılandığında hub, daha önce belirlediğiniz şekilde alarm çalabiliyor. Ses yüksekliğini de yine arayüz üzerinden ayarlamanız mümkün.

Kameralar batarya ile çalışıyor dedik, peki, pil ömrü ne kadar? Kameraların içine yerleştirdiğiniz bataryaları sürekli şarj edeceksiniz diye bir şey yok. Hatta aksine çok uzun pil ömrü sunuyor. TP-Link, pillerin tek şarjla 180 güne kadar dayanabildiğini belirtiyor. Elbette batarya ömrü, cihaz ayarları, kullanım ve çevre faktörlerine göre bu farklılık gösterebilir. Çıkarılabilen ve şarj edilebilen pilleri sayesinde de şarjı bittiğinde kolayca şarj edebiliyorsunuz. Hatta kameraların arkasındaki kapak sayesinde, şarj etmek için pilleri çıkartmanıza da gerek yok.

Son olarak, depolama tarafında bize 2 adet seçenek sunulmuş. İsterseniz kayıtları bir microSD kart ile yerel olarak, isterseniz de Tapo Care bulut depolama hizmetini kullanarak çevrimiçi ortamda saklayabilirsiniz. Bulut depolama hizmetinde 30 günlük ücretsiz kullanım imkanı da mevcut.

Sonuç

Evet, toparlamak gerekirse, Tapo C400S2 evinin veya başka bir yerin güvenliğini sağlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olmuş. Özellikle kablosuz kullanımıyla pratik bir seçenek. 1080p Full HD görüntü kalitesi, 2 yönlü ses iletişimi, uzun pil ömrü ve yapay zekalı hareket algılama gibi özellikleriyle de fiyatını oldukça hak ediyor. Ayrıca çok kolay bir kurulumu ve uygulama üzerinden rahat bir kullanımı var. Çekimlerinizi yerel olarak bir microSD kartta saklama seçeneğine sahip olması da ekstra bir avantaj. Şu an piyasada bu cihazı 2’li kameralı paketiyle 5 bin TL dolaylarında bir fiyatla bulabiliyorsunuz. Kameraların tek olarak satıldığını da söyleyelim, ancak bu şekilde daha avantajlı bir paket olmuş.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Tapo C400S2
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
92
Görüntü Algılayıcı 1/3”
Çözünürlük 1080p Full HD (1920 X 1080 px)
Lens F/NO: 2.0 Odak uzaklığı 3.15mm
Gece Görüşü 15 metre
Sesli İletişim 2 yönlü
Görüş Açısı 114 derece
Güvenlik 128 bit AES şifreleme, SSL/TLS
Bağlantı 802.11b/g/n
Frekans 2.4 Ghz
Wireless Güvenliği WPA/WPA2-PSK
Video H.264 15 fps
Boyutlar 110 x 64 x 64 mm