TP-Link Tapo P100 İnceleme

Bu akıllı priz, ütüyü prizde mi bıraktım eve hırsız mı girdi gibi dertleri tümden ortadan kaldırıyor

CHIP Online Notu 90
  • Zamanlama özelliği
  • Kompakt tasarım
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Çok yararlı
  • Güvenli
  • Bağlayacak cihaz arttıkça maliyet de artıyor

Eğer daha önce bir akıllı priz kullanmadıysanız bunun nasıl bir rahatlık sağladığını anlatmak zor. Zira ilk bakışta hiç ihtiyacınız yokmuş gibi geliyor. Tam olarak anlamanız için aslında bu tür bir ürünü biraz kullanmanız lazım, ancak anlatmaya çalışalım.

Öyle ki, mesela sabah uyandınız ve yatağınızdan çıkmadan biraz miskinlik yapıyor, ancak bir yandan da çay veya kahve için su ısıtıcıyı da açmak istiyor, mutfağa gitmeye ise üşeniyorsunuz. O noktada bir akıllı priziniz olsa, aslında bu çok kolay. Hemen yanı başınızdaki (muhtemelen elinizdeki) telefondan uygulamayı açıyor ve akıllı prizi açıyorsunuz ve su ısıtıcınız hemen çalışmaya başlıyor.

TP-Link Tapo P100 Akıllı Priz Ne İşe Yarar?

Bu olmadıysa, bir diğer senaryoyu deneyelim. Mesela evden çıktınız, tatile gidiyorsunuz. Yola çıkmadan önce ise valizinize yerleştirdiğiniz gömleği ütülediniz diyelim. Yoldayken aklınıza bir an ütü geldi. Acaba fişten çektiniz mi, yoksa çekmedeniz mi? Akıllı priziniz yoksa, 3 seçeneğiniz var.

Bunlardan biri geri dönmek. İkincisi komşuya evin sigortasını kapatması için haber vermek. Üçüncüsü ise kendinizi "yok unutmamışımdır" diye telkin etmeye çalışıp, tüm tatil boyunca kendi kendinizi yemek. Akıllı priziniz varsa ise, yine telefonunuzdaki uygulamadan kolayca prizin açık mı kapalı mı olduğunu kontrol edebilir, açıksa da tek dokunuşla kapatabilirsiniz. Evet, genel olarak aslında akıllı priz böyle bir şey; bazen keyfi, bazen hayat kurtarıcı bir cihaz.

Tapo P100 Nasıl Kullanılıyor?

Tapo P100 Nasıl Kullanılıyor?

Bugün bu akıllı prizlerden TP-Link'in Tapo P100 modelini inceleyeceğiz. Aslında cihazın genel olarak yaptığı işten bahsetmiş olduk. Uzaktan kontrol desteği sağlaması ve Tapo uygulaması üzerinden kolayca cep telefonunuz üzerinden kontrol edilebilmesi ile gayet işe yarar bir cihaz oluyor Tapo P100.

TP-Link'in daha önce de benzer cihazlarını inceledik. Hemen hepsi aslında temelde aynı işe yarasa da, Tapo P100'de ek birtakım yenilikler elbette karşımıza çıkıyor.

TP-Link Tapo P100 Farkı Nedir?

Bunlardan biri yeni tasarım oluyor. Gayet kompakt boyutlarda olan Tapo P100, çok kolay şekilde birkaç adımda kuruluyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Uygulama üzerinden uzaktan erişim ayarlarınızı kolayca yapabiliyorsunuz. Eğer manüel olarak kontrol etmek istemiyorsanız, zamanlayıcı da oluşturabiliyorsunuz. Böylece bu prize taktığınız cihazlara belirlediğiniz saatlerde otomatik olarak gücü kesiyor bu minik priz. Öte yandan Google Asistan desteği de sunan cihaz, böylece sesli komutlarla da onu idare edebilmenizi sağlıyor.

Kullanım Alanı Çok Zengin

Kullanım Alanı Çok Zengin

Bu prizin bir diğer kullanım şekli ise ona bir lamba bağladığınızda karşımıza çıkıyor. Mesela yine tatile gittiniz, evde yoksunuz diyelim. Evinizde ayrıca yine uzaktan erişebildiğiniz bir kamera da var ve ses ya da görüntü algıladı, size iletti.

Bu durumda hemen akıllı prize bağlanıp, onun ucundaki lambayı açarak evde birilerinin olduğu izlenimini yaratabilir ve böylece olası bir hırsızlık girişimini kolayca caydırabilirsiniz. Dediğimiz gibi, bu tür prizlerin kullanım şekli tamamen sizin nasıl kullanacağınıza bağlı olarak değişiyor, senaryoları çeşitlendirebilirsiniz.

TP-Link Tapo P100 Akıllı Priz Güvenli Mi?

Bu arada akıllara bu prizin ne kadar güvenilir olduğu sorusu da gelebilir elbette. Bu noktada birkaç özellikten bahsedelim: Cihazda kullanılan malzeme, alev geciktirici olarak tasarlanmış. Öte yandan cihaz küresel otoriteler tarafından sertifikalandırılmış ve kalite kontrolü sağlanmış. Bu anlamda da gayet güvenilir bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Özetle

TP-Link Tapo P100, bahsettiğimiz can alıcı noktalara temas ettiği için kullanım alanı bir hayli geniş ve yararlı bir ürün oluyor. Kurulum ve kullanım kolaylığı sağlaması, öte yandan günlük hayatta da çokça yarar sağlamasıyla biz fazlasıyla beğendik. Elbette bağlayacak cihazın fazla olması, maliyeti de doğru orantılı olarak arttıracaktır.

TP-Link Tapo P100 Fiyatı Ne Kadar?

TP-Link Tapo P100'ü piyasada şu an 114 TL fiyatla bulabildiğiniz bilgisini de verelim.

Kimler Almalı

Evindeki cihazları uzaktan erişerek açıp kapatmak ve evindeki cihazlara nispeten bir akıllı hava katmak isteyen herkes rahatlıkla TP-Link Tapo P100'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Tapo P100'e alternatif olarak daha önce incelediğimiz TP-Link HS100 modeline de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Tapo P100
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90
Bluetooth 4.2
Uyumluluk Android 4.3 / IOS 9 veya üzeri
StandartIEEE 802.11b/g/n
Frekans2.4 GHz
Boyutlar51 x 72 x 40 mm
Okuyucu Yorumları