Mobil şarj cihazlarından PB5200 nasıl?

Mobil şarj cihazları bazen hayat kurtarabiliyor. Peki, PB5200 nasıl?

CHIP Online Notu 84
  • Hızlı şarj
  • Şık tasarım
  • İdeal kapasite
  • Uygun fiyat
  • Şarj süresi uzun

Gün boyu mobil olan, cep telefonu ve tabletini uzun süre kullananların mutlaka yanında bulundurması gereken mobil şarj cihazları bazı durumlarda adeta hayat kurtarıcı olabiliyor. Misal biz yurt dışı seyahatlerimizde bu tip cihazları mutlaka yanımızda bulunduruyoruz. Özellikle uzun soluklu fuar günlerinde bataryası dayanmayan cep telefonlarımızı canlandıran bu mobil cihazlar arasında çok sayıda model seçeneği de mevcut. Farklı kapasite ve boyutlarda kullanıcılara sunulan modeller arasında en bilindik markalardan biri kuşkusuz TP-Link. Mobil şarj cihazları arasında çok sayıda seçeneği sunan TP-Link, öte yandan bu modellerinden bazılarını özelleştirerek farklı kullanım biçimleriyle hibrit olarak da sunabiliyor. Mesela bizim kullandığımız TP-Link M5360 bunlardan biri. Hem mobil şarj cihazı hem de 3G Mobil Wi-Fi olarak kullanılabilen bu model, seyahatlerimizin vazgeçilmez cihazları arasında yer alıyor. Peki, bugün elimizdeki TL-PB5200 modeli nasıl? Şimdi biraz ondan bahsedelim.

Mobil şarj cihazları arasında çok sayıda kapasite seçeneği var. Bunlar arasında 10 bin mAh'in üzerinde modeller görebilirken, günlük kullanım için 5 bin mAh ve aşağıda kapasite seçenekleri de mevcut. Elimizdeki PB5200 modeli, 52000 mAh seviyesinde. Bu kapasitesiyle günlük kullanım için ideal olan cihaz, iPhone 6'yı iki kez, Samsung Galaxy S6'yı ve Lumia 930'u ise birden fazla kez şarj edebiliyor. Elbette bu örnekleri çoğaltabiliriz; bunun için cep telefonunun batarya kapasitesini hesaba katmak yeterli. Bu cihazla elbette yalnızca cep telefonu değil, microUSB yoluyla şarj edebilen tüm mobil cihazları şarj etmek mümkün.

Giriş ve çıkış akım değerleri 2.4A olan cihaz, bu sayede özellikle mobil cihazları şarj etme aşamasında hızlı davranabiliyor. Ancak aynı şeyi kendini şarj etme noktası için söyleyemeyeceğiz. Zira denemelerimizde cihazı tam kapasite şarj etmek bir hayli zaman aldı. Onu da buradan söyleyelim.

Tasarımıyla gayet şık bulduğumuz PB5200, beyaz renkli yapıda. Genel tasarımıyla düz bir gövdeye sahip olan cihaz, bir kenarıyla işlemeli bir tasarım sunuyor. Kenarında 4 LED aydınlatmasıyla batarya kapasitesini görüntüleyen PB5200, yan tarafına ise güç butonu, USB 2.0 ve microUSB bağlantılarını bir arada bulunduruyor. Boyut olarak da gayet ideal olan cihaz, rahatlıkla cebinizde bulundurabileceğiniz bir ürün.

PB5200'ün dikkat çeken bir diğer noktası ise, 6 farklı güvenlik koruması sunması. Kısa devreye, yüksek voltaja, fazla şarj olmaya ve aşırı ısınmaya karşı güvenli olarak tasarlanan cihaz, böylece bu tip cihazlardan patlama riskine karşı uzak durmayı seçen kullanıcılara da güven verecek yapıda.

Son olarak kutu içeriğinde sunduğu microUSB kablosuyla Android cihazlarla kullanıma hazır olan PB5200'ün bir Lightning kablosuyla iPhone ve iPad'lerle kullanılabileceğini de söyleyelim.

Özetle

TP-Link TL-PB5200, güzel görünen ve ideal boyutlarda b ir mobil şarj cihazı. 2.4A çıkışıyla bağladığınız cep telefonu ve tabletleri hızlı şekilde şarj edebilen cihazın, çalışma temposu ideal. Kapasitesiyle de günlük kullanımlar için uygun bulduğumuz cihaz, fiyatıyla da fazlasıyla makul. Şu an 60 TL civarında bir fiyat etiketiyle bulabileceğiniz PB5200'e elbette çok sayıda muadil de bulunuyor. Onlara da göz atabilirsiniz.

Kimler Almalı

TP-Link TL-PB5200, 5200 mAh kapasiteyi uygun fiyata kullanıcılara sunuyor. Günlük bir mobil şarj cihazı arıyorsanız değerlendirebilirsiniz.

Alternatifleri

Daha geniş kapasiteyi daha uygun fiyata satın almak isteyenler için çok sayıda seçenek de mevcut. Bunlar arasında Case 4u modeli de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-PB5200
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
84
Giriş DC 5V 2.4A
Çıkış DC 5V 2.4A
Kapasite 5200 mAh
Bağlantılar microUSB, USB 2.0
Boyutlar 92 x 53 x 22 mm
Ağırlık 135 gr.
Okuyucu Yorumları