Çift bantlı kablosuz yönlendirici.

Hızlı bir kablosuz ağ performansı arayanlar için mutlaka değerlendirilmesi gereken bir ürün...

TP-Link TL-WDR4300 İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Aynı anda çift bant yayın
  • Kablosuz ağ kapatma tuşu
  • Modem özelliği de eklenebilirdi.

Ağ ortamında hızlı bir ürüne hangi şartlarda ihtiyacınızın olduğunu hiç düşündünüz mü? Verilebilecek ilk cevap hiç şüphesiz bilgisayar arasındaki büyük boyutlu dosya aktarımları için. Günümüzde HD çözünürlükteki videoların da yeterince yaygınlaştığı düşünülürse hızlı ürünler kullanmak bir lüks yerine gereklilik haline dönüşüyor. TP-Link'in TL-WDR4300 model koduna sahip yönlendiricisi hız adına tüm sorunları çözmeye aday. Standart bir kablosuz yönlendiricinin aksine üründe çift bant iletişim teknolojisine destek veriliyor ve daha da önemlisi iki bant da aynı anda kullanılabiliyor.

802.11n teknolojisini bünyesinde barındıran TP-Link TL-WDR430'da 300 Mbps ve 450 Mbps'lik hızlar ayrı ayrı destekleniyor. 300 Mbps'lik hız, yaygın olan 2.4 GHz bandı üzerinden sağlanırken üst seviye 450 Mbps'lik hızda ile 5.0 GHz teknolojisi devreye giriyor. Yeni teknolojinin tek artısı daha yüksek bir kablosuz ağ performansı değil. 5.0 GHz teknolojisini kullanan cihaz sayısı, 2.4 GHz'e kıyasla oldukça az ve böylece veriler çok şeritli bir otobandaymış gibi hızlı şekilde aktarılıyor. Benzer şekilde 2.4 GHz'lik frekansına da şehir içi trafiği diyebilmek mümkün. Kablo bağlantısı için üzerinde 1000 Mbps destekli ethernet arabirimleri bulunduran TP-Link TL-WDR4300'de ayrı bir WAN arabirimi de mevcut. Kullanıcılar arzu ettikleri takdirde yer verilen USB 2.0 arabirimlerine taşınabilir disk veya yazıcı bağlayarak ağ ortamında paylaşıma açabilirler. Taşınabilir diskler uzaktan bağlantı sırasında bir FTP sunucu gibi de kullanılabiliyor.

Özetle

TP-Link TL-WDR4300 özellikle multimedya odaklı bir ürün. Çift bant teknolojisi ile internet ve multimedya cihazlarını ayrı ayrı ağlara dahil edebilirsiniz. Güvenliğe dair sunulan detaylar arasında kablosuz ağı kapatma tuşu da dikkat çekiyor.

Alternatifleri

Benzer ürünler piyasada var ancak önceliğiniz fiyatsa TP-Link TL-WDR4300 avantajlı konuma geçiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link TL-WDR4300
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
97
İletişim 802.11n
Bant 2.4 GHz / 5.0 GHz
Hız 300 Mbps / 450 Mbps
WAN Var
USB Bağlantı Var
Ethernet 4 x 1000 Mbps
Okuyucu Yorumları