TP-Link UP540 İnceleme

5 cihazı aynı anda 40W hızında şarj edin! İşte TP-Link UP540 hızlı şarj istasyonu incelemesi!

CHIP Online Notu 85
  • Aynı anda 5 cihazı şarj edebiliyor
  • Hızlı şarj
  • Güvenlik önlemleri
  • LED ışığı yok
  • Fiş adaptörü yok

Telefon, tablet, akıllı saat, bluetooth kulaklık, aksiyon kamerası ve hatta ikinci cep telefonu derken, şarj edilmesi gereken çok sayıda elektronik cihazımız olduğu gerçeği bazen can sıkıcı olabiliyor. Özellikle bu cihazların şarjlarının aynı zamanda bitmesi tam bir talihsizlik unsuru olurken, her prize bir şarj cihazı takmak, her cihazı ayrı yerlerde şarj etmek de bir hayli yorucu. Bu gibi durumlarda çare şarj istasyonları. Ancak bunlarda da şarj süreleri uzayabiliyor. O nedenle bu tip bir cihaz satın alırken kaç watt çıkış gücüne sahip olduğuna bakmak gerek.

Bu tip ürünlerden biri olan TP-Link UP540, şirketin daha önce incelediğimiz UP525 kod adlı 5 portlu USB şarj cihazının yeni modeli. Selef model 25W gücünde şarj imkanı sağlarken, yeni modelin çıkış gücü tam 40W. Böylece cihazların şarj sürelerini ciddi miktarda kısaltabiliyor.

Yuvarlak tasarımıyla güzel görünen UP540, çevresinde 5 adet USB portu bulunduruyor. Arkada ise cihazın güç girişi mevcut. Kutudan çıkan adaptör ile prize bağlayacağınız cihaza, şarj etmek istediğiniz elektronik cihazları USB portları üzerinden bağlıyorsunuz. Cihaz, tıpkı UP525'te de olduğu gibi kısa devre, aşırı gerilim, aşırı akım, elektrostatik deşarj, güç dalgalanması gibi koruma faktörlerine de sahip.

Akıllı şarj teknolojisine sahip USB portları üzerinden bağlı olan her bir cihaza 5V / 2.4A çıkış gücü sunan UP540, böylece halihazırda kullandığınız cihazın hızlı şarj desteği yoksa, daha hızlı şarj süreleri sunabiliyor. Bu noktada iPhone 6S Plus'ı örnek gösteren TP-Link, iPhone 6S Plus'ı kendi şarj cihazıyla şarj ettiğinizde bataryanın 4.2 saatte tam kapasite dolacağını söylerken, UP540 ile şarj ettiğinizde, 2.4 saatte şarj olacağını belirtiyor. Zira iPhone 6S Plus'ın orijinal şarj adaptörü 5V/1A gücünde şarj ediyor.

Yani eğer telefonunuzun, tabletinizin veya kullandığınız diğer elektronik cihazların kendi adaptörleri 5V/2.4A'den daha düşük hızlarda şarj ediyorsa, UP540 sahip olduğu hızlı şarj özelliği ile ilaç gibi gelecektir; özellikle de aynı anda birden fazla cihaz şarj ediyorsanız.

Özetle

TP-Link'in UP540 model adıyla bulabileceğiniz 5 portlu USB şarj cihazını, tüm cihazlarınızı aynı noktadan şarj etmek için kullanabilirsiniz. 40W gücünde hızlı şarj imkanı tanıması hızlı şarj özelliğine sahip olmayan cihazlara da hız kazandırırken, günlük kullanımlardan ziyade seyahatlerde de oldukça işe yarayabilir. Tek bir elektrik prizinden aynı anda 5 cihazı şarj edebilmek, seyahat esnasında kesinlikle büyük yarar sağlayacaktır. Ancak elektrik fiş adaptörünün kutu içeriğinde bulunmadığını da söyleyelim. Yani farklı elektrik standartlarına sahip ülkelere gidiyorsanız, bir adaptöre ihtiyacınız olacak.

TP-Link UP540'ı şu an piyasada 170 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Eğer bu tip bir cihaza ihtiyacınız varsa, hızlı şarj özelliği sunması ve tek noktadan 5 cihazı şarj etmesi sebebiyle rahatlıkla tercih edilebilir düşüncesindeyiz.

Kimler Almalı

5 adede kadar cihazını aynı anda hızlı şarj etmek isteyen kullanıcılar TP-Link UP540'ı rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link UP540'a alternatif olarak Spigen Essential 34W hızlı şarj cihazını da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link UP540
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
85
USB Portu 5 adet
Giriş Arabirimi AC100-240V
Çıkış Arabirimi DC5V/8A (port başına)
Boyutlar 96.4 x 96.4 X 28.6 mm
Okuyucu Yorumları