Türk Telekom E4'ü inceledik!

Android'li ev telefonu nasıl olur sorusunu en iyi biçimde cevaplayan Türk Telekom E4'ü inceliyoruz!

CHIP Online Notu 92
  • Uygun performans
  • Kullanışlı
  • Android platformu
  • Görüntülü görüşme
  • Türk Telekom uygulamaları
  • Gayet uygun fiyat

Ev telefonunu Android işletim sistemi ile birleştiren Türk Telekom E4, test merkezimize konuk oldu. Klasikleşmiş ev telefonlarını yepyeni bir platforma taşıyarak akıllandıran ve cep telefonlarından farksız hale getiren Türk Telekom E4, böylece yalnızca arama yapacağınız bir telefon olmaktan çıkıyor, çok daha fazlasını sunuyor.

Herhangi bir tablet veya akıllı telefonla yapılabilecek tüm işlemleri bünyesinde toplayan E4, böylece Wi-Fi üzerinden internete bağlanabilmeye, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya kanallarını ziyaret edebilmeye, Android işletim sistemini kullanmasıyla oyun oynamaya ve Türk Telekom'un sunduğu özel uygulamalarla çok daha fazlasına imkan tanıyor. Şimdi bunlara ve daha fazlasına göz atalım. Bakalım Türk Telekom E4, bizlere neler sunuyor.

x

Akıllı ev telefonu

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Türk Telekom E4, küçük boyutlara sahip bir telefon. Avucunuzun içine sığan tasarımıyla rahat bir tutuş sunan telefon, şık bir görünüme sahip. İnce gövdesi üzerinde 4 inç boyutunda bir ekrana yer veren E4, ekranın hemen altında Android tuşlarını bulunduruyor.

Ekranın üzerinde görüntülü görüşmeler için bir ön kamera da taşıyan telefon, böylece ev telefonlarının klasik sesli konuşmasına sınıf atlatıyor. E4'ün kenarlarına baktığımızda üst yüzeyde bir kulaklık girişi ve güç butonunu görüyoruz. Sol yanda ses butonları ile alt kısımda da cihazı şarj edebilmeniz ve içerikleri bilgisayarınıza aktarabilmeniz için gerekli microUSB bağlantısı bulunuyor.

E4, kutusundan bir USB kablosu ve onu bağlayacağınız bir fişle geliyor. Böylece tıpkı cep telefonu şarj eder gibi E4'ü şarj edebiliyorsunuz. Diğer yandan yine kutu içeriğinde baz istasyonu da mevcut. Baz istasyonunun altında bulunan hat girişine telefon hattını bağlıyor, yine güç kablosunu da fişe taktığınızda telefon hazır hale geliyor. Son adım olarak küçük bir eşleştirme yapmanız gerekiyor.

Bunun için E4'ün "Ayarlar" menüsünde "Telefon Ayarları" kısmından "El Cihazı Kaydetme" menüsüne tıklamanız gerekiyor. Ardından baz istasyonunun altında bulunan minik tuşa 5 saniye kadar basmanız eşleşme için yeterli oluyor. Artık telefon görüşmesi yapmak için hazırısınız.

İnternet, oyun ve dahası

Türk Telekom E4, piyasada gördüğümüz pek çok akıllı cep telefonu özelliklerine sahip. Böylece yalnızca telefon görüşmeleri için değil, pek çok işlem için kullanabiliyorsunuz. Telefonun teknik detaylarına baktığımızda 1.3 GHz hızında çalışan çift çekirdekli ARM tabanlı bir işlemcinin sahibi olduğunu görüyoruz. Mali 400 grafik biriminin de sahibi olan E4, 4 GB'lık dahili depolama biriminin sahibi. Kullanılabilir olaraksa yaklaşık 1.30 GB bulunuyor. Bunu cebin bataryasının üstündeki alana takacağınız bir microSD kartla 32 GB daha arttırabiliyorsunuz. Bu alan da gayet yeterli.

Diğer yandan telefonun bataryasını da çıkartabiliyorsunuz. 1500 mAh'lik bataryanın sahibi olan telefonun pil ömrü ev kullanımlar için yeterli. Wi-Fi, Bluetooth bağlantıları sayesinde internete ve diğer Bluetooth'lu cihazlara bağlayabildiğiniz telefon, YouTube, Facebook, Twitter ve diğer sosyal paylaşım ile internet sitelerine erişimde bulunmanıza olanak tanıyor.

Elbette telefonla oyun oynamak da mümkün. Angry Birds, Fruit Ninja ve Temple Run gibi oyunların yanı sıra Google Play üzerinden daha pek çok oyun ve uygulamayı telefona indirebiliyorsunuz. Ev telefonlarına böyle bir özgürlük getirmesiyle açıkçası E4'ü biz gayet beğendik.

Bunların yanı sıra telefonda Türk Telekom'a özel uygulamalar da mevcut. Bunlar arasında TTNET Müzik, Tivibu Cep, BuluTT Depo, BuluTT Rehber, AkTTar gibi kullanışlı uygulamalar mevcut. Böylece E4 üzerinden televizyon kanallarını izleyebiliyor, online müzik dinleyebiliyor, içeriklerinizi Bulut'a kaydedebiliyor ve hatta rehberinizdeki kişileri yine Bulut'a yedekleyebiliyorsunuz.

Özetle

Ev telefonlarına sınıf atlatan Türk Telekom E4, gayet kullanışlı bir cihaz. Android işletim sistemine sahip olmasıyla tıpkı bir cep telefonu olarak kullanabileceğiniz E4, sesli görüşmelerin yanı sıra kamerası ile görüntülü görüşmeye de imkan tanıyor. İnternete bağlanabileceğiniz, oyun oynayabileceğiniz bir platform halini almasının yanı sıra uygun fiyatıyla da Türk Telekom E4'ü sabit hat sahibi kullanıcılara öneriyoruz.

Türk Telekom E4, tarifeye ek olarak 2 TL'lik bir fiyatla satın alınabiliyor.

Kimler Almalı

Evindeki klasik sabit telefonu akıllandırmak isteyenler için gayet kullanışlı olan Türk Telekom E4, sabit telefona Android özellikleri ve fazlasını kazandırıyor.

Alternatifleri

Eğer akıllı telefon değil, ancak kablosuz şık bir Dect telefon arıyorsanız o halde size Philips Mira'yı tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Türk Telekom E4
Ürün Markası Türk Telekom
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciMediaTek MT6572
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT LCD
Ekran Boyutu4.0 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Grafik İşlemciMali-400 MP
Bellek (RAM)0.512 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar65 x 126 x 11 mm
Okuyucu Yorumları